Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemuno kilpomis’ 20 su Gjensidige – pirmasis „TrenkTuro“ žygis po karantino

Karantinas buvo tikras iššūkis renginių organizatoriams, tarp jų ir pėsčiųjų žygius organizuojančiam „TrenkTurui“. Tačiau trumpas sustojimas ne tik suteikė daugiau laiko įgyvendinti visiems žygių planams, tačiau kartu tapo priežastimi atsirasti naujam žygiavimo formatui – Solo žygiams, kurie savo maršrutais jau apraizgė nemažą dalį Lietuvos. O vasarai įpusėjus, „TrenkTuro“ komanda su nekantrumu laukia liepos 25 d., kuomet visus suburs žygyje Nemuno kilpomis’ 20 su Gjensidige.
Nemuno kilpomis’ 20 su Gjensidige – pirmasis  „TrenkTuro“ žygis po karantino
Nemuno kilpomis’ 20 su Gjensidige – pirmasis  „TrenkTuro“ žygis po karantino / Elijais Kniežausko nuotr.

Žygiai pakylėja!

Būtent taip skamba šį žygį lydėsiantis šūkis. Pirmasis renginys po karantino neabejotinai turės kur kas ryškesnį emocinį pakylėjimo atspalvį tiek žygeiviams, tiek komandai. Organizatoriai karantino metu turėjo nukelti tris savo planuotus žygius: sezono naujieną – Druskininkų žygį’ 20 su Gjensidige, labiausiai laukiamą – Coastline Trek’ 20: Palanga su Gjensidige ir pirmąjį žygį Lenkijoje – Augustavo ežerais’ 20 su Gjensidige. „Todėl momentas, kai supratome, kad žygis Nemuno kilpomis’ 20 įvyks, prilygo naujai pradžiai.“, – atvirauja organizatoriai.

Pociūnų aerodromas nauja starto ir finišo vieta

Žygio laukia visiškai nauja ir labai ypatinga starto ir finišo vieta – Pociūnų aerodromas. Visame pasaulyje aviacijoje Lietuvą garsinanti vieta taps tikra žygio vinimi. O žygeiviai, siekiantys dar labiau sustiprinti nužygiuotų kilometrų įspūdį, į Nemuno kilpų regioninį parką galės žvilgtelėti ir iš paukščio skrydžio, pasinaudodami starto/finišo vietoje teikiama galimybe paskraidyti lėktuvais. Taigi šūkis „Žygiai pakylėja“ bus išpildytas tiesiogine šio žodžio prasme.

Dalyvių skirstymas į srautus

Nors šalyje jau buvo paskelbta oficiali karantino pabaiga, tačiau „TrenkTuro“ komanda į trasą ketina grįžti atsakingai. Siekdami išvengti didelės minios, organizatoriai renginį suskirstė į srautus, kuriais bus reguliuojamas žygeivių skaičius. Todėl prieš pradėdami registraciją, žygeiviai turės atkreipti dėmesį, kuris laikas jiems yra tinkamiausias. Žygyje Nemuno kilpomis’ 20 su Gjensidige parengti penki maršrutai: 11, 19, 26, 34 ir 50 km. Trijų trumpiausių maršrutų starto laikai yra 7:00-8:30, 11:00-12:30 arba 13:00-14:30, o einantys ilgiausias atkarpas startuoja 7:00-8:30. Populiariausias srautas 09:00-10:30 jau paskelbtas išparduotu, o vietų skaičius kituose srautuose mažėja su kiekviena diena.

Į žygį be vienkartinių indų!

Šį žygių sezoną organizatoriai užsibrėžė tikslą – nebenaudoti vienkartinių plastikinių indų. Kiekvieno „TrenkTuro“ žygio metu organizatoriai skatina dalyvius būti draugiškus gamtai ir atkreipti dėmesį į ekologijos svarbą. Praėjusiais metais atsisakę plastikinių pakuočių, nebūtinų spaudos gaminių, įdiegę atliekų rūšiavimo sistemą, 2020 metais įtraukė ir vienkartinių indų atsisakymą. Žygeiviai yra skatinami į žygį pasiimti savo puodelius, indus bei įrankius maistui arba pasinaudoti ir grąžinti daugkartinius lietuvių startuolio „CupCup“ puodelius bei įrankius.

VIDEO: Nemuno kilpomis'19 su Gjensidige || TrenkTuras

Nemuno kilpų regioniniame parke – 18 draustinių

Nors „TrenkTuro“ komanda žygį Nemuno kilpų regioniniame parke organizuoja jau penktą kartą, tačiau šis – pirmasis, kurio maršrutuose tokia didelė gausa laukinių Nemuno pakrančių. Ilgiausia Lietuvos upė neabejotinai yra šio renginio svarbiausias akcentas, tačiau gamtos ir maršrutų unikalumą identifikuoja ir 18 parke esančių draustinių, o taip pat ir gausybė vertingų istorijos, kultūros ir gamtos objektų. Žygio maršrutai yra sudaryti taip, kad tiek einantys trumpiausią, tiek ilgiausią atstumą spėtų susipažinti su užburiančia šio regioninio parko atmosfera, kurią papildo nepailstamai dangų karpantys Pociūnų aerodromo lėktuvai ir sklandytuvai.

Ypatingas vasaros savaitgalis prasideda nuo registracijos „TrenkTuro“ internetinėje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius