Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringa pasirengusi poilsiautojų šturmui – skelbiama atostogų sezono pradžia

Porą savaičių lukterėjusi po Palangos sezono atidarymo, vasaros pradžią skelbia ir Neringa. Atostogų sezonui startą, kaip įprastai, pusiasaliui duoda tradicija tapęs festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“.
Poilsiautojai Nidoje
Poilsiautojai Nidoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Po sezono atidarymo keisis keltų grafikas

Poilsiautojų mašinų vilkstinė į Nidą nusidrieks jau penktadienį po darbų. Aptarnauti jų srautą keltai pasiruošę dar senuoju grafiku. 

„Vasaros  – dažnesniu – grafiku keltai pradės plaukioti nuo birželio 1 d. Tačiau darbuotojai nuolat stebi situaciją, ir, jei bus įvertinta, kad penktadienį atvykstančiųjų ar sekmadienį išvykstančiųjų iš Nidos srautas labai didelis, bet kada gali būti paleistas papildomas kelto reisas. Tačiau patirtis rodo, kad per atidarymo šventę papildomo reiso neprireikia“, – pasakojo UAB „Smiltynės perkėla“ marketingo specialistas Egidijus Žiaušys.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Poilsiautojai Nidoje
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Poilsiautojai Nidoje

Euras pakoregavo išlaidas

Šiemet įvestas euras kiek pakoreguos keliaujančiųjų į Kuršių neriją išlaidas. Keltų paslaugos šią vasarą keleiviams ir lengviesiems automobiliams 5 proc. pigesnės, nei pernai. Mašinai persikėlimas kainuoja 11,05 eurų keleiviui – 0,80 eurocentų.

Mažiau teks kloti ir Alksnynės kelio poste, mokant vadinamąjį ekologijos mokestį. Dabar ne sezono metu lengviesiems automobiliams įvažiuoti į Neringą kainuoja 5 eurus, o piko metu nuo birželio 20 d. iki rugpjūčio 30 d. kainuos 8 eurus. Pernai teko mokėti maždaug 10 proc. brangiau.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Poilsiautojai Nidoje
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Poilsiautojai Nidoje

Šiemet įvestas naujas mokestis – už lankymąsi saugomose teritorijose. Penkių dienų bilietas kainuoja 1 eurą. Tiesa, mokestis laisvanoriškas. Tad apsilankiusiųjų Kuršių nerijos nacionaliniame parke niekas netikrins, ar susimokėta už žvalgymąsi į po kopas.

Gelbėtojai jau budi

Nors šiluma nelepinantis oras maudynėms dar nelankus, pajūrio gelbėtojai jau pradeda budėjimą Neringos paplūdimiuose. Sezono atidarymo dieną gelbėtojai pradeda darbuotis centrinėse Nidos ir Juodkrantės stotyse, o nuo birželio 1-osios ir likusiuose 5 postuose. Iš viso Neringos paplūdimiuose vasarą budės 45 gelbėtojai. 

Kai kurios viešnagės Neringoje išlaidos šiemet bus mažesnės. 

Pagrindine vasaros sezono naujove paplūdimiuose jie įvardina ypatingą vežimėlį neįgaliesiems.

„Kažkur užsienyje savivaldybės atstovai nusižiūrėjo, kad gelbėtojai neįgaliuosius specialiais vežimėliais veža iki pat jūros. Šitas įrenginys atsparus ir jūros vandeniui, ir smėliui. Neįgaliesiems ar juos lydintiems asmenims tereikės pranešti gelbėtojams ir jie suteiks galimybę privažiuoti vežimėliu prie vandens“, – pasakojo Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys.

Kol kas ši naujovė bus taikoma tik pagrindiniame Nidos paplūdimyje. Jei pasiteisins, svarstoma specialiais vežimėliais aprūpinti ir kitus pusiasalio paplūdimius.

Linksmybės tęsis dvi dienas

Su trenksmu vasaros sezono pradžią Nidoje tradiciškai paskelbs festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“. Jo renginiai truks nuo penktadienio vakaro iki šeštadienio išnaktų. Poilsiautojus linksmins gausus dainininkų desantas: Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Liepa Mondeikaitė, Edgaras Lubys, Česlovas Gabalis ir kt. Į jų pasirodymą poilsiautojai susiplanavo atvykti net prieš pusmetį.

Festivalio rengėjų nuotr./Pasiruošimo festivaliui „Benai, plaukiam į Nidą“ akimirka
Festivalio rengėjų nuotr./Pasiruošimo festivaliui „Benai, plaukiam į Nidą“ akimirka

„Pirmųjų rezervacijų viešbučiuose sezono atidarymo šventei sulaukėme iš karto po Naujųjų metų sutiktuvių. Likus mėnesiui iki šventės, užsakymai, žinoma, žymiai suaktyvėjo. Dabar beveik užpildyti visi viešbučiai, tačiau pas apartamentus nuomojančius privatininkus dar galima rasti vietos nakvynei“, – pasakojo Nidos turizmo ir informacijos centro atstovė Eglė Baltranaitė.

Šventinį savaitgalį Neringoje parai apsistoti viešbučio dviviečiame kambaryje arba 2-3 kambarių bute kainuoja 40-80 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius