Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringiškių nerimas nepasitvirtino: kurorto per karantiną svečiai neužgulė

Neringos vadovų ir gyventojų baimė, kad per karantiną Kuršių nerija gali tapti patrauklia vieta saviizoliacijai ir taip pusiasalyje gali imti plisti virusas, buvo pernelyg didelė. Statistika jau rodo, kad svečiai kurorto neužplūdo.
Nidos ramybė
Nida / Neringos savivaldybės nuotr.

Priimdama sprendimą dėl apgyvendinimo paslaugų teikimo Neringos savivaldybė įvertino kelias aplinkybes bei statistinius duomenis: nors socialiniuose tinkluose neringiškiai mini matantys viešosiose erdvėse daugiau kurorto svečių nei įprasta šiuo metų laiku, statistika liudija, kad situacija yra priešinga.

Vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą sistemos duomenimis, įvažiuojančių į Neringą svečių šių metų kovo mėnesį ženkliai sumažėjo – įvažiavo apie 2,5 tūkst. lengvųjų automobilių mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu metu (mokančių rinkliavą).

Ženklus į Neringą atvykstančių svečių sumažėjimas stebimas Lietuvos Respublikos Vyriausybei visoje šalyje paskelbus karantino režimą.

„Negana to, nuo kovo 16-osios didžiąją dalį į Neringą įvažiuojančių transporto priemonių sudarė lengvieji automobiliai, priklausantys čia gyvenamąją vietą deklaravusiems asmenims (kuriems taikoma vietinės rinkliavos lengvata). Tokių asmenų transporto priemonių kasdien įvažiuoja kone dvigubai daugiau nei rinkliavą mokančių“, – skelbia savivaldybė.

Įspūdis, kad Neringoje šiuo metu yra daugiau svečių nei įprastai gali susidaryti dėl to, rašoma savivaldybės pranešime, kad kurortas yra populiarus tarp antrąjį būstą šiame kurorte turinčių Lietuvos Respublikos piliečių. Didžiausią „nematytų“ žmonių dalį šiuo metu sudaro būtent šie asmenys ar jų svečiai.

Apribojimai dėl apgyvendinimo paslaugų neužkirstų kelio antrąjį būstą turintiems asmenims ar jų svečiams įvažiuoti į Neringą. Be to, pastebima, kad dalis į Neringą atvykstančių yra tik vienadieniai lankytojai.

Priimtas savivaldybės draudimas padėties nekeistų tol, kol judėjimas šalies viduje nėra uždraustas.

Neringos savivaldybė įvertino tai, kad savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu uždraudus apgyvendinimo paslaugų teikimą, paslaugų teikėjų patirtus nuostolius ir negautas pajamas tektų kompensuoti savivaldybės biudžeto lėšomis. Tai sudarytų prielaidas ir spekuliacijoms dėl kompensacijų gavimo.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, š. m. kovo 2 d. apgyvendinimo paslaugų teikimui išduota 11 verslo liudijimų bei 73 – gyvenamosios paskirties nuomai.

Atsižvelgiant į visa tai, jau praėjusią savaitę Neringos savivaldybė kreipėsi į paslaugų teikėjus, prašydama prieš priimant sprendimus nuomoti, įvertinti ribotus kurorto išteklius ir pirmenybę teikti viešajam interesui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius