-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Neringoje jau galima išbandyti sutvarkytą dviračių ir pėsčiųjų taką

Neringoje sutvarkytas palei pajūrio apsauginį kopagūbrį einantis pėsčiųjų ir dviračių takas: esant tinkamoms oro sąlygoms, gyventojai ir svečiai jau gali mėgautis jo privalumais. Buvo atnaujinta asfalto danga, įgyvendintos eismo saugumo priemonės, be to, dabar juo laisvai ir saugiai gali judėti žmonės su negalia.
Naujasis dviračių takas Kuršių nerijoje
Naujasis dviračių takas Kuršių nerijoje / Neringos savivaldybės nuotr.

„Įgyvendinti darbai ne tik pagerins kasdienį susisiekimą dviračiais ir pėsčiomis, prisidės prie aplinkos taršos mažinimo, aktyvesnio ir sveikesnio gyvenimo būdo skatinimo, bet ir leis dar labiau didžiuotis Neringa bei atnaujina jos infrastruktūra“, – apie sėkmingai įgyvendintą projektą kalbėjo Neringos meras Darius Jasaitis.

Sutvarkytas 1,7 km ilgio takas prasideda ties Nidos pietiniu paplūdimiu ir baigiasi už centrinio (ties netoliese esančio viešbučio teritorija). Jis yra integruotas į esamą dviračių takų tinklą.

„Šį taką tvarkyti buvo būtina. Tako plotis nebeatitiko juo besinaudojančių žmonių srauto, o danga buvo ne tik susidėvėjusi, bet ir iškilnota šalia augančių medžių šaknų. Dėl šių priežasčių takas buvo nesaugus tiek pėstiesiems, tiek dviratininkams“, – teigė Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys.

Darbų vertė – 467 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius