Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringoje turistus pasitiks sutvarkyti pėsčiųjų takeliai

Takų tvarkybos darbai pastaruosius kelis mėnesius vyko visose Neringos gyvenvietėse. Vykstant rangos darbams taip pat buvo rengiama dokumentacija naujų takų tvarkymui.
Kuršių nerijoje tvarkomi takai.
Kuršių nerijoje tvarkomi takai. / J.Jučo nuotr.

Nidoje atlikti pėsčiųjų ir dviračių tako paprastojo remonto darbai. Beveik dviejų šimtų metrų ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas prasideda ties Nidos-Smiltynės plentu ir veda į paplūdimį ties Mažąja gebėjimo stotimi. Taip pat planuojama atnaujinti greta esantį pėsčiųjų ir dviračių taką, kuris eina nuo Nidos moterų paplūdimio ir baigiasi ties viešbučiu „Oro Nida“. Išilgai pajūrio apsauginio kopagūbrio einančio tako rekonstrukcijos projektas jau parengtas. Rangos darbai bus įgyvendinami Europos sąjungos, Kelių priežiūros ir plėtros programos bei Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis.

Trinkelėmis išklotas (atnaujintas) takas greta lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“. Taip pat tako, einančio greta Neringos sporto mokyklos atkarpa. Planuojama, kad tolimesni pastarojo tako tvarkybos darbai vyks įgyvendinant ES lėšomis finansuojamo projekto metu. Projektą įgyvendinti ketina Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija.

Jau vyksta Urbo kalno ir gretimos aplinkos tvarkymo I etapo darbai, prasidėję teritorijoje ties Nidos švyturiu. Šių darbų metu bus atnaujinama ir vystoma takų infrastruktūra, tvarkomi laiptai, apšvietimas bei mažoji architektūra. Su tvarkoma bei planuojama tvarkyti Urbo kalno infrastruktūra galima susipažinti čia

Takų būklė gerėja ir Juodkrantėje. Atnaujintos takų atkarpos, einančios palei Gintaro įlankos ir L. Rėzos gatves. Bus tęsiamas tako greta gyvenvietės kapinių tvarkymas.

Iki vasaros pradžios numatoma atnaujinti ir Juodkrantės istorinį taką, kuris jungia gyvenvietės centrinę dalį su pajūriu. Jau parengtas šio tako remonto techninis projektas bei pasirašyta projektavimo ir rangos darbų sutartis. Dokumentacija rengiama ir Juodkrantės Sveikatingumo tako projektavimui.

Pėsčiųjų šaligatvis atnaujintas Pervalkoje (skvere netoli autobusų stotelės). Sutvarkyta Pervalkos gatvės nuovaža link parduotuvės. Su Preilos gatve sutapatintas dviračių takas, čia paklojant viršutinį asfaltbetonio sluoksnį (kelio atšaka nuo automobilių stovėjimo aikštelės).

Neringos savivaldybės administracija pradeda dėlioti darbus, kurių metu bus tęsiama Neringos takų tvarkyba šiais metais. Prioritetą planuojama skirti dviračių takams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius