Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Oktoberfestas“ keliasi į Vilnių

Nors Vokietijoje žymusis „Oktoberfest“ festivalis šiais metais atšaukiamas, jis atgims Vilniaus Rotušės aikštėje. Lietuviškoji festivalio versija su vokiška muzikine ir gastronomine programa įvyks „Vokiškų atostogų“ metu ateinantį savaitgalį, rugpjūčio 14–16 dienomis, rašoma pranešime spaudai.
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene
„Oktoberfest“ alaus šventė Miunchene / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Perteiks vokiškas tradicijas

„Trijų dienų vokiško maisto ir gėrimų šventė – ypatinga patirtis, kurią ne vienas lietuvis yra patyręs pačioje Vokietijoje. Tačiau dabar, kai aplinkybės riboja laisvą keliavimą, tikrą šio vokiško festivalio atmosferą galima bus pajusti ir Vilniuje“, – sako Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Vida Press nuotr./Ant grotelių kepamos dešrelės
Vida Press nuotr./Ant grotelių kepamos dešrelės

Festivalis prasidės tradiciniu „Oktoberfesto“ alaus maršu ir statinės kamščio išmušimu. Susirinkusieji galės paragauti tradicinių vokiškų patiekalų ir gėrimų. Lietuviškojo „Oktoberfesto“ atmosferą kurs bavariškos muzikos grupė „Allegretto“. Susirinkusieji savo jėgas ir sėkmę galės išbandyti smūgiuodami kūju, sukdami „Laimės ratą“, dalyvaudami smagiose varžybose ir žaidimuose, be kurių neįsivaizduojama ši gilias tradicijas turinti šventė. „Go Vilnius“ vadovė primena, kad „Vokiškų atostogų“ savaitgaliui taip pat galios nuolaidos atvykimui, nakvynei, pramogoms, ekskursijoms ir maitinimui – specialų kodą galima gauti užsiregistravus projekto svetainėje.

Pirmasis „Oktoberfestas“ Miunchene įvyko dar 1810 m., šiais laikais festivalyje kasmet apsilanko apie 7 milijonai žmonių. Pernai vokiečiai festivalio metu suvalgė 60 tūkst. dešrelių ir beveik tiek pat karkų bei išgėrė 7,5 mln. litrų alaus.

Atidarys „Dūmų fabriką“

„Vokiškų atostogų“ šeštadienį visuomenei prisistatys naujas traukos taškas – „Dūmų fabrikas“, įsikūręs buvusiame dalgių fabrike Naujojoje Vilnioje.

Go Vilnius nuotr./Dūmų fabrikas
Go Vilnius nuotr./Dūmų fabrikas

Vokiečio Emilio Poselio XIX amžiuje įkurtas dalgių fabrikas tuo metu buvo didžiausias pasaulyje. Lankytojai bus kviečiami apžiūrėti šį 1882 m. pastatą ir išgirsti įdomių istorijų – E.Poselis į savo tuometį dalgių fabriką atsivežė ne tik pažangiausias gamyklines technologijas, darbuotojus, bet ir vakarų kultūrą, požiūrį į verslo ir gyventojų santykius. Ekskursijų metu bus galima sužinoti ir daugybę kitų įdomių istorinių pasakojimų, pavyzdžiui, apie čia stovėjusią Alšios kunigaikščio pilį.

„Dūmų fabriko“ kieme savaitgalį veiks vokiškos virtuvės terasa su tradiciniu lauko festivalių maistu ir gėrimais, vaikai galės išvysti „Stalo teatro“ spektaklį, vakare bus rodomas vokiškas filmas „Iš kitos pusės“ (vok. „Auf der Anderen Seite“).

Primins Liudwigo van Bethoveno kūrybą

Dar vienas renginys, kurio privalu nepraleisti, – tai garsiojo vokiečių klasikinės muzikos kompozitoriaus Liudwigo van Bethoveno gražiausių kūrinių koncertas, skirtas jo 250-osioms gimimo metinėms. Nemokamą koncertą šv. Kotrynos bažnyčioje dovanos fortepijonu skambinanti daugybės nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatė Onutė Gražinytė ir violončelininkas Edward Alexander King iš Naujosios Zelandjos.

Onutė Gražinytė
Onutė Gražinytė

„Vokiškų atostogų“ metu Vilniaus miesto gyventojų ir svečių lauks ir daug kitų pramogų ir atradimų: kinas, ekskursijos, koncertai, parodos ir t. t. Visa renginių programa skelbiama tinklalapyje www.atostogosvilniuje.lt. Didelis dėmesys bus skiriamas saugumui, renginių dalyviams rekomenduojama laikytis saugaus atstumo, uždarose patalpose dėvėti kaukes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius