Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė diena Klaipėdoje: ryškėja planai ir idėjos

Aiškėja šių metų birželio 1 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje vyksiančios Olimpinės dienos šventės kontūrai. Klaipėdos centre, palei Danės upės krantinę, Teatro ir Atgimimo aikštėse bei Melnragės pajūrio ruože, įsikurs ištisas aktyvaus laisvalaikio ir sporto miestelis, planuojama per 100 įvairių sporto rungčių.
Olimpinė diena Panevėžyje
Olimpinė diena Panevėžyje / LTOK nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Melnragė

Apie tai Klaipėdos savivaldybėje kalbėjosi Olimpinės dienos 2019 metų renginio organizavimo darbo grupės nariai, Klaipėdos savivaldybės administracijos bei įvairių sporto šakų atstovai ir į uostamiestį atvykę svečiai iš Vilniaus – Lietuvos olimpinio fondo (LOF) atstovai direktorius Mantas Marcinkevičius, renginių ir projektų vadovas Ignas Gibas ir jų komandos nariai.

Rungtys – miesto centre ir paplūdimyje

Susitikimo metu kalbėta, kad Olimpinę dieną šventę reikėtų organizuoti ne tik Klaipėdos centre, bet ir paplūdimio teritorijoje – Pirmojoje arba Antrojoje Melnragėje.

„Visgi pagrindinis renginio veiksmas turėtų koncentruotis Klaipėdos centre, nes bus dalyvių su vaikais, tad patogiau, kai viskas vyksta vienoje teritorijoje. O antroje dienos pusėje paplūdimyje galėtų vykti tinklinio, paplūdimio teniso, lėkščiasvydžio, vandens sporto ir kitų sporto šakų rungtys“, – pabrėžė LOF direktorius Mantas Marcinkevičius.

Pagrindinę Olimpinės dienos sceną planuojama statyti prie Atgimimo aikštės. Taip pat buvo kalbėta apie olimpinės ugnies nešimą. Galbūt ją būtų galima nešti nuo paplūdimio teritorijos į miesto centrą.

„Būtų gerai, kad deglo nešimo atstumas nebūtų labai didelis. Geriausia būtų iki dviejų kilometrų“, – sakė organizatoriai.

Išduos dalyvio pasus

Norint į sporto rungtis įtraukti kuo daugiau miestiečių, renginio dalyviams bus išduodami dalyvio pasai, kuriuose bus pažymėtos rungčių vietos ir išdėstyta sporto šakų įvairovė.

Visi miestiečiai ir svečiai, dalyvaudami nemokamose sporto rungtyse, rinks taškus ir pagal surinktų taškų kiekį (viskas bus sumuojama dalyvio pase) galės laimėti įvairių prizų – nuo sportinių kepuraičių, medalių, marškinėlių iki sportinių krepšių ir vieno iš geriausių Klaipėdos sporto klubo narysčių.

Klaipėdos centre, palei Danės upės krantinę, Teatro ir Atgimimo aikštėse bei Melnragės pajūrio ruože, įsikurs ištisas aktyvaus laisvalaikio ir sporto miestelis, planuojama per 100 įvairių sporto rungčių.

Per Olimpinės dienos renginio organizavimo darbo grupės narių posėdį metu buvo aptarta ir daugiau klausimų – nuo transporto srautų reguliavimo, viešojo maitinimo palapinių statymo iki komunikacinės sklaidos apie vyksiantį renginį.

„Norisi, kad kuo daugiau žmonių sužinotų apie šią olimpinius principus proteguojančią sporto šventę“, – tvirtino renginio organizatoriai.

Posėdyje aktyviai dalyvavęs Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasiūlė, kad Olimpinės dienos šventę būtų galima pareklamuoti ir šventės dalyvio pasus išdalinti per gegužės 19 dieną vyksiantį „Vilties bėgimo“ renginį.

„Juk „Vilties bėgime“ dalyvauja tūkstančiai žmonių. Tai išties gera proga skleisti žinią, kad birželio 1 dieną Klaipėdoje vyks Olimpinės dienos šventė. Taip pat reklamuoti šią šventę būtų galima ir per traukinių ar autobusų informacinius ekranus, Klaipėdos savivaldybės internetinę erdvę, uostamiesčio laikraščius. Tai nėra komercinis renginys, tad būtų galima bandyti pritraukti kuo daugiau informacinių rėmėjų“, – kalbėjo S.Budinas.

Buvo pabrėžta, kad tokio masto sporto renginys mūsų mieste iki šiol neregėtas.

Tikslas – masiškumas

Priminsime, kad praėjusią vasarą Olimpinė diena vyko Panevėžyje ir joje dalyvavo 28 tūkst. žmonių. Jie išbandė jėgas 70-yje skirtingų sporto šakų. Tikimasi, kad Klaipėdoje dalyvių ir žiūrovų bus dar daugiau.

Klaipėdoje planuojama pritraukti dar didesnį būrį dalyvių.

LTOK nuotr./Olimpinė diena Panevėžyje
LTOK nuotr./Olimpinė diena Panevėžyje

Buvo pasidžiaugta, kad Olimpinės dienos dalyvių skaičius kasmet auga. Olimpinė diena iš Panevėžio buvo transliuojama tiesiogiai, tad ją pamatė per 350 tūkst. žiūrovų.

„Vienas iš mūsų tikslų yra ne tik suorganizuoti renginį, bet ir stipriai įtraukti vietinę sporto bendruomenę. Kai yra daug turnyrų, atsiranda poreikis, kad jie būtų kokybiški.

Taip pat mums labai svarbu masiškumas ir žinomumas. Siekiame, kad į renginį įsitrauktų visi miestiečiai – nuo vaiko iki senjoro. Olimpinės, neolimpinės ir parolimpinės sporto šakos sudarys bendrą visumą ir viliamasi, kad sulauks neįtikėtino populiarumo ir Klaipėdoje. Stendai, aikštelės, išbandymų trasos, daugiau kaip 100 sporto šakų ir rungčių, kurias nemokamai galės išbandyti kiekvienas“, – pabrėžė organizatoriai.

Vandens sportas – aukštumoje

Klaipėdos savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė teigė, kad Klaipėda atsakingai pasiruošusi priimti tokio masto renginį.

„Suremsime pečius su organizatoriais ir padarysime viską, kad Olimpinė diena 2019 metais Klaipėdoje būtų nepamirštama ne tik Klaipėdos miesto gyventojams, sportuojantiesiems, bet ir visai Lietuvai bei užsienio šalių dalyviams, su kuriais aktyviai bendradarbiaujame. Renginiu galės mėgautis šeimos, sporto mėgėjai ir profesionalai.

Olimpiečiai išbandys naujas sporto šakas, rungtis. Mūsų infrastruktūra tikrai gali patenkinti visus šio renginio organizatorių poreikius. Klaipėdos miestas taip pat patrauklus ir tuo, kad čia galima surengti ir paplūdimio futbolo bei tinklinio varžybas.

Olimpinės dienos metu klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės galimybę dalyvauti įvairių sporto šakų varžybose, mėgėjiškai išbandyti skirtingas sporto rungtis, stebėti parodomąsias programas. Mieste vyks ne tik sporto rungtynės, bet ir bus organizuojamos įvairios atrakcijos, pramoginės veiklos, koncertai, tad visi žiūrovai bus įtraukti į renginį“, – teigė R.Rumšienė.

Per susitikimą buvo nutarta, kad Olimpinės dienos darbo grupės nariai rinksis periodiškai bei koordinuos ir organizuos Olimpinės dienos sporto šventės klausimus. Darbo grupės nariai pasiskirstys darbus ir kiekvienas bus atsakingas už savo sritį.

Olimpinės dienos šventėje už vandens sporto šakas atsakingas Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška teigė, kad į sporto rungtis bus siekiama įtraukti kuo daugiau eilinių miestiečių.

„Klaipėda – jūrinis miestas, tad stengsimės perteikti ir vandens sporto šakos tradicijas. Olimpinės dienos šventei ruošiamės itin atsakingai“, – pabrėžė jis.

Į Olimpinės dienos šventę įsilies praėjusiais metais labai pavykęs Vandens sporto šakų festivalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius