Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Pagauk momentą!“ – kitoks būdas pažinti Šiaulius

Miestus atrasti ir pažinti galima tiesiog individualiai vaikštant gatvių voratinkliais. Galima prašyti gido, kad supažindintų su pagrindiniais miesto objektais ir simboliais. Tačiau yra dar vienas būdas – pagauti momentą.
Ekskursija Šiauliuose
Ekskursija Šiauliuose / Šiaulių TIC nuotr.

Meniniais inkliuzais pripildytas pasivaikščiojimas po Šiaulius

Pirmiausia, ekskursija „Pagauk momentą!” išsiskiria kostiumais. Ne kiekvienai ekskursijai galima pritaikyti kostiumus, ne kiekvienai jie ir būtini. Tačiau būtent šiai ekskursijai kostiumai suteikia papildomo šarmo – ekskursantai stebi daugiau nei valandą trunkantį spektaklį, į kurį jie sukviečiami varpelio garsais.

Gidui parinktas stympunko („steampunk“ – angl.) stiliaus (Viktorijos laikų ir rašytojo Žiulio Verno fantazijos vaisius) kostiumas, mat ir ekskursijos esmė – kelionė laiku: XX amžiumi iki pat šių dienų.

Specialiai siūtais aprėdais puošiasi ne tik gidas, bet ir šokėjos, kurios beveik kiekvienoje ekskursijos stotelėje pasirodo. Vėjyje besiplaikstantys sijonai, XX a. pirmosios pusės laikus primenantys aksesuarai, kruopščiai apgalvotos keičiamos detalės papildo ekskursiją. Meniniai šokių intarpai istorinei ekskursijai prideda pramoginio skonio. O kur dar įvairių laikotarpių muzika!

Kostiumai, šokiai, muzika – regis, kaip ir pakankamai daug visko vienai ekskursijai. Tačiau Šiauliai yra ir šokolado miestas, todėl ir ekskursantai gali mėgautis šiuo puikiu gaminiu. Žinoma, ne visos ekskursijos metu – vienoje stotelių dalyviai turi galimybę laimėti saldžių prizų. O prie saldainių reikia ir kavos! Unikalia, Šiauliuose gaminama gilių kava, bus pavaišintas kiekvienas ekskursijos dalyvis.

Šiaulių TIC nuotr./Ekskursija Šiauliuose
Šiaulių TIC nuotr./Ekskursija Šiauliuose

Ekskursijos ašis – miestą kūrusios asmenybės

„Daugumoje ekskursijų yra kalbama apie pastatus, žinomas, lankytinas vietas, o nuošalyje lieka asmenybės, kurios įamžintos simbolinėmis lentomis ar paminklais. Mums norėjosi jas prisiminti, atrasti įdomybių apie jas. O ir pasirinktas ekskursijos laikmetis – 1938 m. – buvo kupinas kuriančių šviesuolių, be kurių Šiauliai nebūtų tokie, kokius juos turime. Šiauliuose gyvenęs Algirdas Julius Greimas, Povilas Višinskis, Zubovai ar Sondeckiai – visi jie labai svarbūs miestui ir ne kiekvienas miestelėnas apie juos žino. Kad ekskursija būtų ne tik istorinė, nusprendėme suteikti jai pramoginį atspalvį – sukurti šokių, teatralizuotus inkliuzius. Tokie inkliuzai nustebino ir pradžiugino ekskursantus“, – apie ekskursiją pasakojo jos koordinatorė Virgilija Staševičiūtė.

Šiaulių TIC nuotr./Ekskursija Šiauliuose
Šiaulių TIC nuotr./Ekskursija Šiauliuose

Ekskursija buvo kurta tuo metu, kai mieste visu pajėgumu vyko tvarkymasis – pilna įspėjamųjų kelio ženklų, atvirų ertmių gatvėse, tad kaip ir norėjosi atsitraukti nuo bulvaro ir eiti tomis gatvėmis, kurios turi ir simbolinius, net Lietuvai svarbius pavadinimus, ir yra žymiai senesnės už pėsčiųjų gatvę. Regis, pasirinkimas pasitvirtino.

Kadangi ekskursija turi daug sudedamųjų – ne tik gidas, bet ir šokėjos, personažai – ją reikia užsisakyti iš anksto. Toks pasivaikščiojimas po miestą gali tapti puikia pramoga gimtadienio, klasės susitikimo ar kitos šventės proga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius