-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš musės padarytas dramblys: pajūrio savivaldybių merai ribojimų patekti prie jūros net nesvarsto

Geresniu oru klaipėdiečiams masiškai traukiant prie jūros gali būti imtasi ribojančių priemonių – apie tokią galimybę jau svarsto Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnyba. Tuo metu su Baltija besiribojančių savivaldybių merai tikina nematantys jokio reikalo įvesti ribojimus, juos vadina pertekliniais ir sako – pajūrio pakaks visiems. Klaipėdos mero žodžiais, su žinia apie galimus naujus ribojimus iš musės padarytas dramblys.
Prie pajūrio išvengti spūsčių pavyksta, tačiau pareigūnai stebi riziką būriuotis automobilių aikštelėse.
Prie pajūrio išvengti spūsčių pavyksta, tačiau pareigūnai stebi riziką būriuotis automobilių aikštelėse. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Apie tai, kad reikėtų pradėti svarstyti priemones, kaip išvengti žmonių susibūrimo pajūryje, ėmė svarstyti Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika. Anot jo, geresniu oru klaipėdiečiai traukia prie jūros į Melnragę ir Girulius, kur kyla grėsmė būriuotis. Abi šios teritorijos priklauso miesto savivaldybei.

Karantino metu apribotas klaipėdiečių patekimas į Smiltynę: Senoji perkėla neveikia, ir keltai kelia tik iš Naujosios perkėlos. Todėl dauguma pajūrio mėgėjų neturi pasirinkimo ir traukia į Melnragę ar Girulius.

Siūlymas – riboti automobilių srautus

„Ne mes nuspręsime dėl galimų ribojimų. Mes tik galime parekomenduoti, teikti pasiūlymus. Sekmadienį stebėjome akivaizdžiai padidėjusį srautą“, – pasakojo M.Džermeika.

Pareigūnai tikrino, kaip laikomasi karantino taisyklių, tikrino, ar nėra pažeidžiamos karantino taisyklės. Pažeidimų buvo užfiksuota nedaug, tačiau situacija, kai vietomis – ypač aikštelėse prie automobilių – būriavosi žmonės, pareigūnams sukėlė nerimo.

Todėl svarstoma siūlyti savivaldybei apsvarstyti galimus ribojimus tam, kad pavyktų išvengti žmonių susibūriavimo.

Priemonės, anot M.Džermeikos, gali būti įvairios: ribojamas eismas, mažinamos automobilių aikštelės.

Prie jūros, miške žmonių būriavimosi išvengti pavyksta. „Tačiau aikštelėse, kur mašinos stovi viena prie kitos, ir iš vienos lipa šeima, į kitą, stovinčią greta, lipa kita šeima – jau atstumų laikytis nepavyksta“, – 15min kalbėjo M.Džermeika.

Facebook grupės „Klaipėdos reidai“ nuotr./Spūstys prie jūros
Facebook grupės „Klaipėdos reidai“ nuotr./Spūstys prie jūros

Klaipėdos meras: „Ribojimai būtų pertekliniai“

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad ribojimai patekti prie jūros šiuo metu būtų tikrai pertekliniai ir net neadekvatūs.

„Kalbėjau su policijos pareigūnais, ir tai buvo ta situacija, kai padarymui dramblio iš musės pakako vieno žodžio. Kažkas kažką pasakė, ir štai. Nemanau, kad situacija tokia, kad reikėtų skirti papildomų resursų, nukreipti papildomus policijos ekipažus. Tai šiuo metu būtų perteklinis dalykas. Nebent situacija būtų ekstremali ir visai nevaldoma. Tačiau dabar tikrai ne metas. Manau, kad įvyko nesusipratimas“, – 15min teigė V.Grubliauskas.

Kartu jis priminė, kad gyventojai liktų sąmoningi ir patys laikytųsi taisyklių.

Kurorto merai problemų nemato

Klaipėdos rajono savivaldybės, kurios teritorijoje yra lankytojų pamėgta Karklė, Pajūrio regioninis parkas, vadovai nemato reikalo riboti judėjimą prie jūros.

Savivaldybės viešosios tvarkos prižiūrėtojai vis surengia patikrinimus pajūryje ir stebima, ar laikomasi karantino. Nuo sausio 1-osios yra surašyti 79 protokolai dėl karantino nesilaikymo.

Palangos, turinčios 25 kilometrų ilgio pajūrio ruožą, meras Šarūnas Vaitkus teigė, kad nėra jokių minčių dėl ribojimų.

„Netgi priešingai – norime skatinti žmones šiuo metu būti kuo daugiau lauke ir kvėpuoti grynu oru. Paplūdimiai mūsų vietomis iki 100 metrų pločio. Vietos visiems užteks. Pats su šeima dažnai būnu prie jūros ir matau, kad žmonės jau sąmoningi ir laikosi atstumų. Prasilenkti tikrai yra vietos sočiai“, – teigė kurorto meras.

Anot Š.Vaitkaus, pastaruoju metu stebima, kad ir bandančiųjų atvykti iš kitų savivaldybių sumažėjo. Praėjusį savaitgalį buvo apsukti 58 automobiliai, kai dar prieš kelias savaites tokių bandymų įvažiuoti į Palangą be aiškios priežasties būdavo šimtais.

Neringos meras Darius Jasaitis, išgirdęs klausimus apie galimus ribojimus, nusišypsojo. „Čia jokių problemų nėra – galime tuos kelis kilometrus pajūrio ir klaipėdiečiams, turintiems tik menką priėjimą, paskolinti“, – teigė Neringos meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius