Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palanga švenčia vasarą: į dangų kilo aitvarai ir tūkstančiai karvelių

Nors temperatūra dar nelepina ir šeštadienį vyravo 15-17 laipsnių šiluma, Palangos gatvės nugultos tarsi vasarą. Šį savaitgalį kurortas sukvietė į sezono atidarymo šventę, ją dedikavęs dangaus tematikai – paplūdimyje tarsi norėdami pasiekti debesis kilo aitvarai, rekordo siekta paleidus 2019 pašto karvelių. Vytauto gatvėje šurmuliuoja kermošius, o kavinėse gaudydami spindulius užkandžiais mėgaujasi atvykę svečiai.
Palanga švenčia vasaros pradžią.
Palanga švenčia vasaros pradžią: į dangų pakilo 2019 karvelių. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Penktadienį Palangą merkė lietus, išvaikęs svečius iš gausiai Vytauto gatvėje nusidriekusio kermošiaus. Jame įsigyti galima ko tik širdis geidžia – nuo saldainių iki naminės duonos, nuo lininių suknelių, medžio dirbinių ir kalvio šedevrų.

Taip pat didelis dėmesys skiriamas žmonėms, kurie renkasi kiek sveikesnį gyvenimo būdą, ieško sveikesnio gyvenimo receptų. Ypatingas dėmesys skirtas žolininkams, sveiko gyvenimo propaguotojams.

Tik visai vakare nustojęs lyti lietus penktadienio vakarą leido įvykti ekoriedynėms. Gatvėmis riedėjo paspirtukai, riedžiai, velomobiliai ir kitos ekologiškos transporto priemonės.

Šeštadienį kurortą išdžiovino saulė ir maždaug 15-17 laipsnių šiluma. Šaltos Baltijos bangos šiemet nelepino ir maudytis pasiryžusių matyti nebuvo.

Šeštadienį į Palangą kviestos šeimos. Čia surengta bene didžiausia aitvarų fiesta, kokia yra buvusi paplūdimyje. Į dangų pajūryje nuo ryto įspūdingai pakilo milžiniški aitvarai – aštuonkojis, katinas, driežas ir kitos figūros, plazdėjo vėliavos. Čia pat veikė aitvarų dirbtuvės mažiesiems. Šiais metais Kurorto šventė sutampa su Vaikų gynimo diena, ir tai labai džiugina organizatorius.

Popietę įamžintas maestro S.Povilaičio atminimas, atidengtas ant Palangos koncertų salės sienos išraižytas atlikėjo parašas.

Netrukus tarsi simbolis šviesaus gyvenimo į dangų kilo balti pašto karveliai. Jų paleista net 2019 ir siekta užfiksuoti rekordą.

VIDEO: Palangoje į dangų pakilo per 2000 baltųjų balandžių

2009 m. Palangoje į dangų buvo paleista 1 000 balandžių, bet oficialus Lietuvos rekordas yra pasiektas 2005 metais – paleista 1 300 šių sparnuočių. Palanga šiais metais siekė rekordą pagerinti.

Šeštadienį 23.30 val. dangų ties jūros tiltu nušvies įspūdingas fejerverkas, „šoksiantis“ pagal specialų muzikinį takelį, kurio pagrindu taps naujasis Palangos hitas. Fejerverko grožį praturtins ir lazerių elementai.

Pramogos – ir sekmadienį

Sekmadienį Palanga, kaip ir visa Lietuva, minės ir Tėvo dieną, tad šeimos (ir ne tik šeimos) itin kviečiamos į Jaunimo teatro aktorių Evelinos ir Gyčio Šimelionių koncertą, kuris Jūratės ir Kastyčio skvere prasidės 14 val.

Prieš tai, 13 val., šiame skvere vyks mažuosius šventės dalyvius neabejotinai sudominsiantis pasieniečių profesijos pristatymas bei kinologų pasirodymas.

Sekmadienį kurorte taip pat šurmuliuos kermošius, kvies gatvės maisto festivalis, vyks įvairios sveikatinimo veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius