Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pandeminiai metai Lietuvos pajūryje: geriausia, kas galėjo būti, esant tokiai situacijai

„Metai buvo geriausi, kokie galėjo būti, esant tokiai įtemptai pandeminei situacijai“, – apibendrindama besibaigiančius 2021-uosius, kalbėjo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė. Jai pritarė ir kitų pajūrio miestų turizmo centrų vadovės: suaktyvėjęs vietinis turizmas leido išgyventi ribojimais dėl COVID-19 pasižymėjusius metus. Būta savaitgalių, kai pajūryje buvo išnuomota viskas, kas įmanoma.
Vakaras Palangos J.Basanavičiaus gatvėje
Vasaros vakaras ant Palangos tilto

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė prisiminė, kad dar iki pandemijos Kuršių nerijoje ilsėjosi visai kitokie turistai. Dauguma jų buvo atvykėliai iš Vokietijos, Latvijos, kaimyninės Kaliningrado srities.

Po 2020-ųjų žiemos, kai po pasaulį ėmė klajoti koronavirusas, apribojęs visas keliones, poilsiautojų veidas Kuršių nerijoje pasikeitė. Dauguma atvykėlių – lietuviai. Tačiau sulaukiama ir lenkų, estų.

Tenka prisitaikyti prie situacijos ir ieškoti išeities sunkiu metu.

Į Nidą – dirbti

„Pokyčius labiausiai pajuto verslas, kuris buvo orientuotas į užsienio rinkas. Šie verslininkai kalba, kad tas pokytis buvo ne toks ir geras. Tačiau vis dėlto visas apgyvendinimo sektorius vasarą buvo rezervuotas“, – kalbėjo pašnekovė.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėda, Nida
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėda, Nida

Keliautojų srautus geriausia stebėti jau prie kelto į Smiltynę. Būta dienų, kai keltai dirbo be grafikų ir vos spėjo suktis.

Tačiau didžiausias pokytis per šiuos metus įvyko ilgalaikės nuomos sektoriuje.

Pavasarį pradėta sulaukti vis daugiau užklausų iš kitų miestų gyventojų. E.Lubickaitė pasakojo, kad žmonės skambina ir klausia, kur būtų galima išsinuomoti butą ilgesniam laikui. O vienas pagrindinių pageidavimų – puikus interneto ryšys.

„Taigi, kai dauguma ėmė dirbti per nuotolį, mes sulaukėme žmonių, kurie nusprendė pakeisti savo įprastą aplinką ir atsikraustė kuriam laikui į Nidą. Ypač šiemet stebėjome tokią tendenciją, iki pandemijos nieko panašaus nebuvo“, – kalbėjo E.Lubickaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius