Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiilgusiems jūros: nuo birželio 3 d. sugrįžta „Pajūrio ekspresas“

Keleivių vežimo traukiniais bendrovė „LTG Link“ jau šeštą sezoną pradeda vykdyti tiesiogines keliones į šalies pajūrio kurortus. Pirmieji „Pajūrio ekspreso“ reisai startuos jau birželio 3 d. ir tęsis iki pat rugpjūčio 28 d. Šiemet keleiviai jungtiniais reisais iš Vilniaus šiuolaikiškais traukiniais ir specialiais autobusais galės vykti į Palangą, Nidą, Preilą, Pervalką ir Juodkrantę.
Klaipėdos geležinkelio stotis
Klaipėdos geležinkelio stotis / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Pajūrio ekspresas“ – tai tęstinis darnų judumą skatinantis maršrutas, kuriuo Klaipėdą ir Kretingą galima pasiekti traukiniu ir kelionę į kurortus tęsti specialiais autobusais. Keliaujantys į Palangą iš traukinio į specialų autobusą persės Kretingos geležinkelio stotyje, į Neringos kurortus – Klaipėdos geležinkelio stotyje.

Jau tradicija tapęs „Pajūrio ekspresas“ sugrįš dar patogesnis – atšaukus beveik visus COVID-19 ribojimus, kaukių dėvėjimas traukiniuose tapo tik rekomenduojamas, juose taip pat vėl bus galima užsisakyti užkandžių ir gėrimų. Į šių traukinių bilieto kainą įskaičiuoti kelionės traukiniu, autobusu, keltu bei ekologijos mokesčiai Neringoje, tad keleiviams nereikia rūpintis papildomomis rinkliavomis. Kelionės metu mažųjų keleivių lauks pramogos ir žaidimai, bus galima naudotis nemokamu Wi-Fi interneto ryšiu ar įkrauti įrenginius.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos geležinkelio stotis
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos geležinkelio stotis

„Skatiname rinktis tvaresnes kelionių po šalį alternatyvas, o keliaujantiems „Pajūrio ekspreso“ maršrutais atostogos prasideda dar traukinyje. Jau šeštus metus keleiviams užtikrinsime patogią ir saugią kelionę. Visa šio maršruto idėja – važiuoti į pajūrį ir grįžti be rūpesčių. Tai ypač aktualu vasaros savaitgaliais, kai keliuose didžiulis automobilių srautas, degalinėse gaištamas laikas kurui ir užkandžiams, o sekmadienį eilėje prie kelto neretai užtrunkama ir pora valandų.
Taigi, mes kviečiame atsipalaiduoti ir visos kelionės metu mėgautis vasariškais vaizdais pro traukinio langą. Traukiniuose galima rinktis sėdimas vietas su staliukais, kurios itin populiarios tarp keliaujančių šeimų ar draugų grupių, kartu su savimi vežtis augintinius, dviračius, paspirtukus ar vėžimėlius, taip pat – didesnį bagažą, mėgautis užkandžiais ir gėrimais“, – teigia „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Traukiniai iš Vilniaus į pajūrio kurortus išvyks penktadieniais 16 val. 11 min. ir šeštadieniais 9 val. 04 min. Penktadienį keleiviai Palangą pasieks 20 val. 30 min, Nidą – 22.30 val., o išvykstantys šeštadienio rytą – atitinkamai 13 val. 25 min. ir 15 val. 10 min. Kelionės atgal bus vykdomos sekmadieniais: iš Nidos – 16 val. 05 min., o iš Palangos – 18 val. 25 min. Traukinys į Vilnių sugrįš apie 23 val., tad visą savaitgalį bus galima mėgautis pajūriu ir namo grįžti nevargstant vairuojant ir negaištant laiko automobilių spūstyse.

Antra klase pirmyn-atgal iš Vilniaus į Palangą bus galima nukeliauti už 48,17 Eur, o į Nidą – už 50,12 Eur. Palankios nuolaidos taikomos ir grupėmis keliaujantiems žmonėms: 10 proc. nuolaida bus taikoma trims ar didesnėmis kompanijomis keliaujantiems asmenims, o studentai, kaip visuomet, galės keliauti su 50 proc. nuolaida. „Pajūrio ekspresas“ yra vienas populiariausių traukinių maršrutų šalyje, todėl bendrovė „LTG Link“ ragina keliones jūros link planuoti iš anksto – tai patogiausia padaryti internetu.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lietuvos geležinkeliai
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Lietuvos geležinkeliai

Daugiau informacijos galima rasti interneto svetainėje www.LTGLink.lt ir informacijos telefonu 8 700 55111.

„LTG Link“ yra „Lietuvos geležinkelių“ grupės dalis, nuo 2019 m. rugsėjo veikianti kaip atskira bendrovė. Įmonės pagrindinė veikla – keleivių vežimas traukiniais Lietuvoje ir užsienyje. Iki COVID-19 pandemijos „LTG Link“ keleivių skaičius nuosekliai augo, o 2019-aisiais keliones traukiniais rinkosi rekordinis skaičius žmonių – net 5,5 mln. Nors pandemija 2020-2021 m. sumažino keliautojų srautus, visos jos metu bendrovė sėkmingai užtikrino būtinąjį tarpmiestinį transportą šalyje. 2021 m. bendrovė pervežė daugiau kaip 4,1 mln. keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius