Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitikti rytą su paukščiais – Ventės ragas vos vos išaušus

Pramerkus akis 5.30 ryto, išsiropšti iš lovos sunku. Tačiau norą paspausti žadintuvo mygtuką „snausti“ atbaido nuojauta, kad suplanuota kažkas nekasdienio. Po dešimties minučių jau judame į dar tamsa apklotą, bet jau paukščių čiulbėjimo pripildytą Ventės ragą.

Žygiuojant atnaujinto Ventės rago taku virš galvų praskrenda vienas kitas paukštis, pasigirsta jo klyksmas. Gidas Borisas nusišypso, mesteli trumpą žvilgsnį į paukštį ir akimirksniu, net prietemoje, įvardina rūšį. Įgudusi akis atpažįsta ne tik iš spalvų, sparnų formos ar snapo, bet ir iš skrydžio manieros – plasnojimų intensyvumo, atskleidžia gidas.

Paėjus toliau jau matyti gaudyklėse spurdantys paukščiai. Žieduotojas švelniai paima karietaitę į rankas, uždeda žiedą ir paleidžia. Akimirka ir jau laisvės gurkšnis, paukštis dingsta iš horizonto. Paleisti kelis duoda ir mums. Paukštis toks trapus, kad baisu pernelyg suspausti. Trumpą akimirką, kai jis išbūna delne, net nežinai, kuris kurio labiau bijo. Ir štai – dar vienas laisvės gurkšnis.

Kiek toliau atsiveria vaizdas į Kuršių marias. Stovint ant nedidelio pusiasalio pakrantės matyti molas – paukščių susitikimo vieta. Mes juos matome, o jie mūsų lyg ir nepastebi. Tik dairosi aplink – kiek dar reikės laukti? Kol stovime ir stebime, į „susirinkimą“ atskrenda vis daugiau ir daugiau paukščių. Lyg, o gal ir iš tiesų, visi būtų sutarę šiandien ir būtent čia susitikti. O po to – kelti sparnus į ilgą kelionę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius