Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per šią vasarą „Uperį“ išbandė beveik 3 tūkstančiai vilniečių

Naujovė vilniečiams – švytuoklinis upės srovės keltas „Uperis” – baigia savo pirmąjį vasaros sezoną. Pasak Vilniaus misto savivaldybės išplatinto pranešimo, ekologišką keltą per pirmąjį veiklos sezoną išbandė beveik 3 tūkstančiai vilniečių. Kai kuriais itin karštos vasaros savaitgaliais persikėlusių per upę keleivių skaičius siekė ir beveik 500.
Pirmasis kelto „Uperis“ bandymas
Keltas „Uperis“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Vilnius Keltas

„Šis sezonas mums yra puiki proga įsivertinti, kiek šis būdas yra patrauklus vilniečiams ir miesto svečiams, kur ir kiek dar reikia pasitobulinti. O visus norinčius kviečiu kiekvieną savaitgalį, pradedant penktadienio pavakare, apsilankyti ties antruoju Valakampių paplūdimiu arba Verkių dvaro slėnyje susirasti „Uperio“ ir persikelti į kitą Neries krantą, nes laiko dar yra – veiksime iki Bobų vasaros“, – sako vienas iš „Uperio“ kūrėjų Paulius Zaviša.

Pėstiesiems ir dviratininkams skirtas keltas skaičiuoja vos devintą savo veiklos savaitgalį, tačiau norinčių tikrai netrūksta, nes šalia Valakampių ir Verkių paplūdimių įsikūręs keltas sujungia du vienus patraukliausių sostinės taškų – Verkių vandens malūną ir taką link Tapelių ir Balžio ežerų.

Pirmoji „Uperio“ kelionė įvyko pernai rudenį. Jeigu „Uperio“ kūrėjams tarpininkaujant Vilniaus miesto savivaldybei pavyks gauti valstybinį finansavimą, nes projektas patenka į Europos Sąjungos finansuojamą darnaus judumo programą, gali būti, kad ateityje Neryje pamatysime dar daugiau „Uperių“. Svarstoma, kad vien Vilniuje jų galėtų atsirasti mažiausiai penkiose vietose – Antakalnyje, Žirmūnuose, Žvėryne, ir ties Vingio parku.

Graži gamta ir galimybė sutrumpinti kelią link paplūdimio, ar grįžti atgal vilniečius džiugins ir rugsėjį. Vienu metu „Uperio“ gali keltis 5-6 žmonės, o kelionė Neries upe trunka kiek daugiau nei dvi minutes. Vaikai, gyvūnai ir dviračiai keltu keliami nemokamai, o suaugusiems kelionė kainuoja vos vieną eurą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius