Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pernai Druskininkuose turistų padaugėjo dešimtadaliu

Praėjusiais metais Druskininkuose ilsėjosi beveik trečdalis milijono poilsiautojų, bet kurorto meras Ričardas Malinauskas prognozuoja, kad svečių miestas sulaukė antra tiek, rašo „Lietuvos žinios“.
Grojantis fontanas Druskininkuose
Druskininkai / 123rf.com

„Tai tie žmonės, kurie čia oficialiai nakvojo bent vieną naktį. Gali būti, kad mieste apsilankė dar beveik tiek pat, o gal ir dar daugiau turistų, kurie ilgiau neužtruko – atvykę papramogavo ir išvyko“, – dienraščiui sakė R.Malinauskas.

Druskininkuose vienu metu gali ilsėtis per 8 tūkst. svečių.

Druskininkų turizmo ir verslo informacijos centro sukauptais duomenimis, pernai, palyginti su 2015 metais, apsilankiusiųjų srautas išaugo 9,8 proc. – nuo 298 tūkst. pakilo iki 327,7 tūkstančio. Daugumą – 66 proc – sudarė poilsiautojai bei besigydantieji Lietuvos gyventojai. Daugiau nei anksčiau žmonių į šį Lietuvos kurortą atvyko iš Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos, Vokietijos. Tačiau akivaizdžiausiai daugėjo turistų iš Izraelio. Mažėjo tik atvykstančiųjų iš Rusijos – jų sumažėjo 3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius