Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą duris lankytojams atveria „Dūmų fabrikas“

Šį šeštadienį, rugpjūčio 15 d., per Žolines, Naujojoje Vilnioje įsikūręs „Dūmų fabrikas“ pirmą kartą atvers savo duris lankytojams. Renginys bus viena iš „GO Vilnius“ organizuojamo „Atostogų Vilniuje“ ciklo dalių – atostogos Vokietijoje.
„Dūmų fabrikas“
„Dūmų fabrikas“ / Organizatorių nuotr.

„Norime, kad renginiai pasiektų žmones ten, kur jie gyvena“, – sako renginio organizatoriai. - „Esame tikri, kad renginiams patrauklus yra ne tik senamiestis. Kiekvienas miesto rajonas yra unikalus ir reikia tik padėti žmonėms juos pažinti. Naujoji Vilnia, mūsų manymu, yra fantastiška ir nepelnytai nuvertinta – kadangi dar visai neseniai buvo atskiru miestu, čia puikus susisiekimas su miesto centru, tapybiškas gamtos reljefas ir daugiakultūrinis sociumas. Trūksta tik renginių ir rajonas taps traukos centru atvykstantiems, o pasididžiavimu – vietiniams.“

Organizatorių nuotr./„Dūmų fabrikas“
Organizatorių nuotr./„Dūmų fabrikas“

„Dūmų fabrikas“, įsikūręs buvusiame dalgių fabrike Naujojoje Vilnioje. Vokiečio Emilio Poselio XIX amžiuje įkurtas dalgių fabrikas tuo metu buvo didžiausias pasaulyje. Lankytojai bus kviečiami apžiūrėti šį 1882 m. pastatą ir išgirsti įdomių istorijų – E.Poselis į savo tuometį dalgių fabriką atsivežė ne tik pažangiausias gamyklines technologijas, darbuotojus, bet ir vakarų kultūrą, požiūrį į verslo ir gyventojų santykius.

Ekskursijų metu bus galima sužinoti ir daugybę kitų įdomių istorinių pasakojimų, pavyzdžiui, apie čia stovėjusią Alšios kunigaikščio pilį. Ekskursijos vyks tris kartus – 12, 14 ir 18 valandomis.

Organizatorių nuotr./Vytauto Viržbicko darbai
Organizatorių nuotr./Vytauto Viržbicko darbai

Pirmos ekskursijos dalyviams savo kūrybinių dirbtuvių duris atvers ir čia įsikūrę menininkai – skulptorius V.Viržbickas, juvelyrė D.Jucikaitė („Katės akis“) ir architektūros dizaino studija.

Organizatorių nuotr./D.Jucikaitės darbas
Organizatorių nuotr./D.Jucikaitės darbas

Visą šeštadienį, nuo 13 val. iki 19 val. „Dūmų fabriko“ kieme veiks vokiškos virtuvės terasa su tradiciniu lauko festivalių maistu ir gėrimais – jūsų skrandžius džiugins dešrelės, šonkauliukai ir gardžios karkos. Vaikai galės mėgautis riestainiais. Maistu rūpinsis Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos atstovai.

Organizatorių nuotr./LT BBQ team
Organizatorių nuotr./LT BBQ team

16 val. – vaikų laikas. Atkeliaujantis „Stalo teatras“ atliks premjerinę vokiečių liaudies pasaką „Auksaragis stirninas“.Stalo teatras savo turtų skrynioje saugo du Auksinius scenos kryžius, Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos apdovanojimus ir begalę gastrolių atsiminimų – tiek iš Lietuvos, Europos, tiek iš viso pasaulio. Bilietus platina Tiketa.

Organizatorių nuotr./Stirninas Auksaragis
Organizatorių nuotr./Stirninas Auksaragis

Vakare ištvermingiausiems lankytojams bus rodomas vokiečių režisieriaus Fatiho Akino filmas „Iš kitos pusės“ (vok. „Auf der Anderen Seite“) – Kanų kino festivalyje už geriausią scenarijų apdovanota drama. Šis filmas 2008 m. buvo parodytas ir „Kino pavasaryje“. Filmo rodymo galimybę suteikia Goethe institutas.

Norintiems ramesnės veiklos – galimybė pamatyti tapytojos Medos Norbutaitės darbų parodą, puošianti baltas erdvaus fabriko sienas.

Organizatorių nuotr./M.Norbutaitės darbas
Organizatorių nuotr./M.Norbutaitės darbas

Pilna įspūdžių, atradimų ir atsiminimų diena – garantuota!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius