-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Kretingoje – Joninės ant vandens

Jau šį ketvirtadienį, birželio 23 d., Kretinga Jonines švęs kitaip – kretingiškių bei miesto svečių laukia renginys „Plaukiam į Jonines!“. Jame pirmą kartą miesto istorijoje šventės dalyviai trumpiausią metų naktį pasitiks ir plaukdami baidarėmis. Tuo pačiu tai bus proga Kretingoje atrasti vandens turizmo žavesį bei įvertinti Akmenos upės grožį, rašoma pranešime spaudai.
Akmenos upė Kretingoje
Akmenos upė Kretingoje / Kretingos rajono savivaldybės nuotr.

Joninių šventėje „Plaukiam į Jonines!“ visi jau laukiami nuo 20.00 val. Kretingos muziejaus vandens malūno kiemelyje. Akmenos upės slėnyje birželio 23 d. įsikurs kuo tikriausia Joninių oazė – burtis draugėn vilios didžiulis laužas, vainikų pynimo stovykla, pažintuvės su magiškomis žolelėmis ir, žinoma, paparčio žiedo paieškos. O pagrindiniu šventės akcentu taps baidarių regata Akmenos upe.

„Kretinga turi savo nuostabų Užupį, savąją Veneciją – Akmenos upę su žaliomis pakrantėmis, žaviomis paupio gyventojų terasomis ir istoriniais objektais. Norisi, kad tą grožį pažintų kuo daugiau žmonių ir kuo daugiau kretingiškių didžiuotųsi, jog Jonas Karolis Chodkevičius Kretingos miestą įkūrė būtent prie Akmenos upės. Tikimės, kad Joninių plaukimas taps tradicija ir baidarėmis kretingiškiai bei miesto svečiai plaukios ne tik švenčių proga, bet gims ir naujas Kretingos miesto pažinimo būdas“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Kretingos rajono savivaldybės nuotr. / Akmenos upė Kretingoje
Kretingos rajono savivaldybės nuotr. / Akmenos upė Kretingoje

Trumpiausią metų naktį baidarėse pasitiksiantys šventės „Plaukiam į Jonines“ dalyviai plaukdami ausinėse klausysis miesto istorijos, o belaukiantiems parplaukiančių Akmenos upės žygeivių prie Kretingos muziejaus skambės liaudiškos dainos, vyks vainikų pynimo dirbtuvės.

Šventę vainikuos teatralizuotas laužo įžiebimas, Jonų, Janinų ir Rasų pagerbimas, baidarininkų apdovanojimai, Joninių burtai ir itin smagi gegužinė.

Kretingos rajono savivaldybės nuotr. / Akmenos upė Kretingoje
Kretingos rajono savivaldybės nuotr. / Akmenos upė Kretingoje

Beje, norintys pamatyti baidarių regatą, kviečiami rinktis ne tik Akmenos upės slėnyje prie Kretingos muziejaus, bet ir prie vadinamojo „Žuvinės“ tilto, ant kurio taip pirmą kartą miesto istorijoje bus surengtas ir koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius