Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dviejų metų pertraukos žygiavimo entuziastai rinkosi Kuršių nerijoje

Išskirtinėje Lietuvos vietoje – Kuršių nerijoje – įvyko masiškiausias, ilgiausias ir, ko gero, laukiamiausias didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuro“ organizuojamas žygis „Coastline Trek’22 su Gjensidige“. 6 tūkst. žygeivių leidosi į įvairaus ilgio maršrutus, kuriuose netrūko nei azarto, nei vaizdingų objektų.
Žygis Kuršių nerijoje
Žygis Kuršių nerijoje / Organizatorių nuotr.

„Pėsčiomis pajūriu: „Coastline Trek’22“ legenda sugrįžta!“ – su tokiu šūkiu dviejų metų pertraukos organizatoriai pasitiko žygeivius Kuršių nerijoje. Vasaros sezoną uždarančiame žygyje dalyviai galėjo pasirinkti net iš šešių skirtingų trasų 7, 13, 25, 34, 50 ir 100 kilometrų. Būtent pastaroji yra ypatingas iššūkis, kurį priimti šįkart ryžosi net 400 drąsiausiųjų. Ilgiausioje trasoje dalyviai užtruko ilgiau nei parą be miego ir įveikė ne tik fizinį iššūkį, bet ir grūmėsi su gamtos stichijomis – vėju, nakties vėsa, žaibais bei lietumi.

Entuziazmu pasižymėjo ne tik ilgojo maršruto žygeiviai, bet ir pasirinkę 7, 13, 25, 34 ir 50 kilometrų trasas. Organizatorius stebino jau ne pirmą kartą ambicingus atstumus pasirinkusios šeimos su vaikais. Įkvepiančiu pavyzdžiu tapo penkerių metų Auksė, kartu su mama įveikusi 25 kilometrų maršrutą.

Žygiuoti dalyviai buvo kviečiami kartu su savo augintiniais, kurie renginio pabaigoje, kaip ir žmonės, buvo apdovanoti medaliais. Keturkojais žygeiviais rūpinosi „KIKA“ komanda.

Pajūriu žingsniavo ne tik pavieniai dalyviai, tačiau ir draugų bei įmonių komandos. „Hiatus“ komandinės įskaitos metu skaičiuojami kiekvieno nario nueiti kilometrai. Daugiausiai kilometrų – 1753 – įveikė ir pirmąją vietą komandinėje įskaitoje pelnė „Gjensidige“ komanda, antroji vieta atiteko „Papūsk“ komandai, įveikusiai 1715,5 kilometrų. Trečiąją vietą iškovojo „TrenkTITOS“ nužingsniavusi 1163 kilometrus.

Ne tik gamtos staigmenos

Masinis žygis „Coastline Trek’22 su Gjensidige“ dalyvius maloniai stebino ir vaizdingais maršrutais. Trasos čia vingiavo ne tik pro įspūdingus gamtos, bet ir kultūrinius objektus. Žygiavimo entuziastai galėjo apžiūrėti laivų-veteranų ekspoziciją, Etnografinę pajūrio žvejo sodybą, Smiltynės kurhauzą, Alksnynės gynybinį kompleksą, garsų gaudyklę, grožėtis vaizdais, atsiveriančiais nuo Meškos galvos apžvalgos aikštelės, Raganų kalno ir įspūdingosios Vecekrugo kopos.

Kuršių marių ir Baltijos jūros pakrantėmis besidriekiančios trasos leido pajusti vėjo stichiją. Dalyviams nenuklysti nuo maršruto padėjo Juodkrantės švyturys. Žygio trasos vedė per Smiltynę, Juodkrantę, Pervalką ir Preilą.

Maršrutuose buvo įrengtos pramogų ir poilsio stotelės, kuriose dalyvių laukė malonios staigmenos: „Activus“ naujiena – proteininiai batonėliai, „Biovela Stix“ lazdelės, sveiki vaisių užkandžiai. Įveikusius pasirinktą maršrutą, greitai paruošiamo maisto gamintojai „Activus“ vaišino košėmis. Visagrūdžiai „Gaidelis 7 grūdai“ pusrytainiai ne tik džiugino gomurius trasoje, bet ir sugrįžusius kvietė dalyvauti smagiame balsavime, vertinant, kuris derinys labiau patinka – su sviestu ar riešutų kremu. Oficialus 100 kilometrų trasos rėmėjas „Halls“ dalyvius kvietė atsigaivinti naujais vaisiniais ledinukais.

Generalinis žygio rėmėjas „Gjensidige“ pasirūpino visų žygeivių draudimu nuo traumų. Žygio metu dalyvių sveikatai buvo skirtas ypatingas dėmesys. Prie starto linijos žygeivius išlydėjo 50 kilometrų trasos rėmėjos „Eglės sanatorijos“ kineziterapeutai, kurie pasirūpino tinkamu apšilimu ir pasiruošimu priimtiems žingsnių iššūkiams. Žygeivių sveikatą viso žygio metu taip pat prižiūrėjo „Antėja“ specialistai, kurie konsultavo dalyvius ir matavo jų kraujospūdį.

Organizatorių nuotr./Žygis Kuršių nerijoje
Organizatorių nuotr./Žygis Kuršių nerijoje

Didžiausias Baltijos šalyse vaikų edukacinis pramogų centras „CurioCity“ rūpinosi pramogomis vaikams ir suaugusiems. Prieš žygį mažieji galėjo pasitikrinti savo pusiausvyrą, vikrumą ir reakcijos greitį, o įveikę maršrutą išbandyti savo komandos žinias nuotaikingame protmūšyje.

Rūpestis aplinka

Išskirtinėje Lietuvos vietoje vykęs žygis dalyviams priminė ir apie rūpestį gamta, todėl, siekiant sumažinti plastiko atliekų kiekį, viso renginio metu žygeiviai specialiose vandens stotelėse galėjo pripildyti savo gertuves „Žalia giria“ vandeniu, taip atsisakant plastikinių buteliukų, arba už simbolinį euro užstatą pasiskolinti puodelį, kurį galėjo grąžinti žygio pabaigoje.

Be to, siekiant sumažinti sunaudojamo popieriaus kiekį, pernai organizatoriai atsisakė popierinių diplomų, o dabar – ir popierinių dalyvių pasų, kuriuos buvo galima rasti specialioje „TrenkTuro“ mobiliojoje programėlėje. Joje dalyviai galėjo matyti ne tik integruotas stoteles, bet ir partnerių informaciją apie laukiančius konkursus, žaidimus ir staigmenas.

Žygio dalyviai taip pat buvo kviečiami prisidėti ir prie festivalio „Sveika, Neringa!“ iniciatyvos – savanoriauti naikinant invazinius augalus.

Kuršių nerijoje vykusio žygio dalyviai bei ištikimi „TrenkTuro“ partneriai „Hiatus“ prisidėjo ir kvietė prisijungti kitus prie paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ iniciatyvos, renkant lėšas onkologine liga sergančiai Veronikai Čepanskytei. Ne vienam įkvepiančiu pavyzdžiu tapusiai merginai šiandien reikalingas protezas su mikroprocesoriumi valdomu kelio sąnariu, kuris palengvintų jos kasdienį gyvenimą. Aktyviai sportavusiai jaunai tinklininkei visai neseniai buvo diagnozuota onkologinė liga ir siekiant užkirsti kelią auglio plitimui, buvo amputuota koja.

„Projektas („Žygiuoti – tai sportuoti“, vykdytojas – VšĮ „TrenkTuras“) bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas“.

Ruduo jokiu būdu nereiškia pasibaigusio laisvalaikio lauke sezono. Rudens pasaką patirti žygiavimo entuziastai kviečiami spalio 8 d. į Švenčionėlius, kur vyks „TrenkTuro“ organizuojamas „Labanoro žygis’22“. Čia žygeiviai kviečiami rinktis 16, 25 arba 35 kilometrų trasas. Daugiau apie žygį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius