Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poilsiautojai atskleidė, ko jiems trūksta Palangoje: labiausiai pasigenda ne pramogų ar gero oro

Palangos lankytojams labiausiai trūksta ne gero oro ar pramogų, bet patogesnių ir pigesnių automobilių parkavimo vietų. Tokį trūkumą minėjo ne vienas 15min žurnalistės pakalbintas kurorto svečias. Kitiems stinga prieinamesnių kainų, tretiems – tiesiog ramybės ar kinų maisto.
Palangos lankytojų apklausa
Palangos lankytojų apklausa / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Vasara Palanga

15min žurnalistė J.Basanavičiaus gatvėje surengė apklausą. Praeiviams buvo užduodami du klausimai: kokia yra jų mėgstamiausia vieta šiame kurorte ir ko čia vis dar stinga? Daugelis nė negalvoję, kaip pačią pačiausią vietą įvardijo jūrą ir paplūdimį, o štai nuomonės dėl Palangos trūkumų išsiskyrė. Tiesa, įvardyti juos nebuvo taip lengva – ne vienam poilsiautojui teko gerokai pasukti galvą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Poilsiautojai Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Poilsiautojai Palangoje

Štai paveiksluotis atsisakęs, nes to nepanoro daryti šalia buvusi žmona, Aloyzas iš Panevėžio tikino, kad didžiausias kurorto pliusas – prieinamas pliažas su lengvai nubyrančiu nuo kūno smėliu. O ir krantas geras. Maitinimo įstaigų, pasak jo, netrūksta, tik turėk sveikatos viską, kas siūloma, išragauti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Palangos paplūdimys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Palangos paplūdimys

„Trūksta tai galbūt normalios automobilių stovėjimo aikštelės. Požeminės ar daugiaaukštės. Kad nereikėtų dviejų kilometrų iki jūros eiti“, – teigė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Automobilių stovėjimo vietos Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Automobilių stovėjimo vietos Palangoje

Kiti pakalbinti poilsiautojai atvyko iš Liepojos. Teigė negalintys atsakyti į klausimus, nes Palangos nėra gerai išnagrinėję – tik važiuoja pro šalį.

Savo nuomonę sutiko išsakyti iš Šilalės su dukra Liepa atvykusi Rūta. Vizito tikslas – vaikų stovykla. Šiaip į Palangą moteris užsuka gana retai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rūta su dukra Liepa
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rūta su dukra Liepa

„Gal net visko per daug joje. Trūksta ramybės, nors ir jos, paieškojęs, rasi. Dar būtų gerai atviras baseinas“, – pasiūlė Rūta.

Laimonas ir Brigita iš Šiaulių prisipažino atvykę į Palangą dienai. Porelė įpratusi atostogas leisti Lenkijoje ar Turkijoje. Jie rėžė atvirai: Palangoje trūksta tik gerų kainų.

„Mylimiausias kurortas – Gdanskas. O Palangoje labai patinka parkas, supantis gintaro muziejų“, – prasitarė Laimonas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laimonas ir Brigita
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laimonas ir Brigita

Iš Šilutės motociklais su kompanija atvykę Martynas ir Mantas pradėjo nuo trūkumų. Antrą kartą nuskambėjo mintis apie patogesnį parkavimą. Štai Mantas jau kurį laiką gyvena Palangoje, į gimtąjį miestą jis vyksta tik savaitgaliais.

„Nėra kur motociklo pastatyti. Ar normalu, kai valanda parkavimo atsieina 2,5 euro? O šiaip man mieliausia vieta kurorte – mano namai, kuriuose gyvenu“, – šyptelėjo motociklininko aprangą vilkintis Mantas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas su Martynu ir jų draugas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas su Martynu ir jų draugas

Kėdainietė Kristina paveiksluotis nesutiko, tačiau pabrėžė, kad visuomet renkasi Lietuvos kurortą, nes jis arčiausiai širdies, o ir kalba sava.

„Trūksta geros kinų virtuvės. J.Basanavičiaus gatvės kavinių maisto kokybė kasmet vis prastėja“, – patikino ji.

Panevėžiečių Jorės ir Tomo kasmet laukia giminės Klaipėdoje. Lankydamiesi svečiuose, jie visuomet dienai užsuka ir į Palangą. Mylimiausia vieta – jūra ir kopos. Porelei labiausiai trūksta „rimtesnių“, kaip jie įvardijo, kavinių, geresnio maisto kokybės ir kainos santykio.

„Arba labai prabangūs restoranai, arba „Čili pica“. Joje ir pietavome“, – prisipažino poilsiautojai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas ir Jorė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas ir Jorė

Iš Rygos į Palangą pirmą kartą atvykę Ivanas ir Stella lygino Palangą su Jūrmala ir negailėjo pagyrų J.Basanavičiaus gatvei, kurioje Ivanas surengė mėgėjišką savo merginos fotosesiją.

„Čia kaip Jūrmaloje, tik geriau. Venspilis vis dėlto man yra geriausias. Palangos tiltas puikus. Tik orai pasitaikė prasti. Ir mašinų labai daug, nėra vietų, kur jas pastatyti. Lietuviai yra baisūs vairuotojai. Pavojinga keliuose. Nerodo posūkių, užkišinėja“, – kelis minusus paminėjo Ivanas.

Palangoje porelė atostogaus tris dienas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ivanas ir Stella
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ivanas ir Stella

Baltarusiai Galina ir Anatolijus labiausiai gyrė botanikos parką ir medžiais apaugusį priekopį, skiriantį miestą nuo jūros. Pasak Galinos, kvapas jame – tiesiog nuostabus.

„Brolis Rygoje gyvena, bet jau dešimtmetį kasmet vykstame į Palangą. Važinėjamės dviračiais, turime savo mėgstamą kavinę J.Basanavičiaus gatvėje. Čia šilti, mieli žmonės – geriau nei Jūrmaloje. Demokratiškiau viskas, o ir jūra atvira. Latvijoje ji tai žydi, tai ne tokia švari. Sūnui patiko ir gražios lietuvaitės, bet netrukus ves savo kraštietę“, – nusijuokė Minske gyvenanti Galina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galina ir Anatolijus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Galina ir Anatolijus

Iš Panevėžio atvykusios Greta ir Egidija Palangoje gyvena ir dirba jau antras mėnuo. Labiausiai jaunos merginos kurorte pasigenda ramybės. Žiemą, atvirkščiai, norisi daugiau „veiksmo“, žmonių.

„Vasarą gal ir nieko netrūksta. O štai žiemą... Stinga pramogų. Normalaus kino teatro nėra“, – patikino jos.

Mėgstamiausia merginų vieta – Palangos tiltas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta ir Egidija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta ir Egidija

Iš Panevėžio kilusi ir Genovaitė. Palangoje moteris ilsisi jau penkerius metus, turi mėgstamą spa centrą, kuriame mėgaujasi ramybe ir gamta. Trūksta šiai poilsiautojai kurorte tik viešųjų tualetų.

„Vakarais tie keli viešieji tualetai uždaromi. Tuomet jau – kur kelias veda... Atrodo, kad nuo 21 val. visiems fiziologija nustoja veikti. Ryte sportuoji, kavinės neatidarytos. Kur nueiti prispyrus reikalui? Kaip banke aukso luitus, rodos, tuos tualetus užrakintus laiko. Tokiose vietose visą parą jie turėtų veikti. Biotualetai turėtų matomose vietose stovėti ir paplūdimyje. Vasarą juk vanduo nepasiglemžia viso pliažo, nenuneš. Vienu žodžiu, trūksta higienos. O po to stebimės, kodėl tas jūros vanduo žydi, kodėl taip „kvepia“ kopose“, – trūkumus išdėstė moteris.

Kaip banke aukso luitus, rodos, tuos tualetus užrakintus laiko. Tokiose vietose visą parą jie turėtų veikti.

Pasiūlė ji verslininkams įkurti ir vegetariškų bei veganiškų patiekalų vietą, nes tokios kurorte dar nėra.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Genovaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Genovaitė

Kauniečiams Vaidui ir Vytautei labiausiai patinka J.Basanavičiaus gatvė ir Meilės alėja. Į Palangą jie atvyksta kone kasmet. Vytautė įvardijo vienintelį trūkumą – dideles prekių ir paslaugų kainas.

„Nereikia su protu susipykti“, – stebėjosi mergina.

Abu jie pasidžiaugė tuo, kad J.Basanavičiaus gatvėje uždraustas paspirtukų, dviračių ir kitų transporto priemonių eismas. Nebereikia, anot porelės, per petį žvalgytis.

„Atostogaujam su keturkoju, tai neturime jokių problemų. Kai kur kavinėse iškart vandens parūpina, kai kur reikia paprašyti. O šiaip, ko tai Palangai gali trūkti?“ – retorinį klausimą iškėlė Vaidas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidas ir Vytautė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaidas ir Vytautė

Iš Šiaulių atvykusi Ugnė ir klaipėdietė Gustė gyrė kavinę, kurioje dirba. Plušti joje merginoms tenka ir po 15 valandų per parą.

„Atvažiuoji į darbą ir nėra kur mašinos pastatyti. Pasistatai kur toliau ir eini 1,5 km dar. Juk parkavimo valanda atsieina 1,7 euro. Tai paskaičiuokit, kiek kainuotų visa diena, dirbant 15 valandų. Nesąmonė. Galėtų darbuotojams leisti prie darbo nemokamai automobilius statyti – galėtų nebausti“, – vylėsi poilsiautojos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė ir Gustė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ugnė ir Gustė

Pakalbinti turistai iš Kinijos teigė dar nespėję apžiūrėti kurorto. Atvyko jie iš Prahos. Lietuvoje aplankys tik Palangą ir vyks toliau į Latviją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius