-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudeninė kelionė po Kuršių neriją – unikalūs vaizdai ir pamario ramybė

Turizmo sezonui pasibaigus, o rudeniui lepinant gaiviu oru, pats laikas išsiruošti į „lėtą“ išvyką ir apžiūrėti nuostabias Mažosios Lietuvos vietoves. Projektas „Pamario švyturių kelias“ sudarė 40 kilometrų maršrutą, kuriuo keliaudami aplankysite Kuršių neriją, pajusite jos ramybę ir grožėsitės kvapą gniaužiančiais vaizdais.
Gražiausios Kuršių nerijos vietos rudens kelionei į šį kraštą
Gražiausios Kuršių nerijos vietos rudens kelionei į šį kraštą / Projekto „Pamario švyturių kelias“ nuotr.

Meškos galvos kopa

Neringos lankytojus pirmoji pasitinka Meškos galvos kopa. Jos aukštis siekia 35 metrus, o nuo jos atsiveria Kuršių nerijos panorama: vienoje pusėje Baltijos jūra, kitoje – Kuršių marios. Ši kopa yra viena aukščiausių vietovės viršūnių, tad romantiškai nusiteikę keliautojai čia dažnai sutinka bei palydi saulę.

Juodkrantė

Atvykus į Juodkrantę siūlome pasivaikščioti po krantinę ir pasigrožėti akmens skulptūrų parku. Po atviru dangumi stūksantys eksponatai buvo sukurti menininkų tarptautinio simpoziumo „Žemė ir vanduo“ metu. 31 akmens skulptūra dabar puošia architekto Ričardo Krištapavičiaus suprojektuotą, marių kontūrus atkartojančią, krantinę.

Juodkrantėje esantis švyturys taip pat sukausto miestelio svečių dėmesį. Ant Raganos kalno stūksantis ir į 75 metrų aukštį iškeltas kelrodis jau beveik septyniasdešimt metų rodo kelią jūreiviams.

Naglių gamtinis rezervatas

Šalia Pervalkos esantis Naglių gamtinis rezervatas – geriausias įrodymas, kad gamta yra geriausia architektė. Unikaliame Naglių rezervato gamtiniame komplekse galite išvysti dėl stiprių vėjų kopose susidarančias daubas ir išgraužas bei retus, į Raudonąją knygą įrašytus augalus. Nuo supustytų Pilkųjų smėlio kopų atsiveria įspūdingi Baltijos jūros ir Kuršių marių peizažai.

Nida

Nors Nida kiekviename žingsnyje nustebina jaukiomis vietomis, pasivaikščiojimas po vėtrungių ekspoziciją marių krantinėje ne tik atpalaiduos, bet ir nukels į senuosius žvejų laikus. Jau nuo XIX-ojo amžiaus Kuršių marių žvejų burinių valčių stiebų viršūnes puošė vėtrungės, kurios dėl unikalios puošybos padėdavo atskirti skirtingų gyvenviečių žvejus. Šiuo metu Nidos marių krantinėje galima išvysti net 82 vėtrunges.

Kitas Nidos akcentu tapęs objektas – pušynų apsuptas Nidos švyturys. Trisdešimties metrų kelrodis naktinį dangų savo šviesa tiek į jūros, tiek į marių pusę skrodžia jau beveik 150 metų, o signalai matomi kiek daugiau nei už 22 jūrmylių. 1991 metais Nidos švyturiui suteiktas simbolinis Švento Petro vardas – pasakojama, jog šis buvęs žvejys.

Unikalią kelionę po Kuršių neriją užbaigia ramybę ir gamtos didybę spinduliuojančios Parnidžio kopos. 52 metrus virš jūros lygio stūksančių baltųjų pustomų kopų grandinė atsiveria kvapą gniaužiančius Kuršių marių vaizdus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius