Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudeniškiausias „TrenkTuro“ žygis – Labanoro girioje spalvomis džiaugėsi beveik 5 tūkst. žygeivių

Visa rudens spalvų paletė ir pro įspūdingus vaizdus vingiuojantys maršrutai – tuo šeštadienį mėgavosi 4,7 tūkst. žygiavimo entuziastų, kurie priėmė „TrenkTuro“ iššūkį ir dalyvavo „Labanoro žygyje’22“. Į ypatingą Lietuvos vietą dalyvius pakvietę organizatoriai džiaugėsi galėję sukurti tikrą rudens pasaką.
Žygis
Žygis / Organizatorių nuotr.

Labanoro giria šį savaitgalį buvo nusidažiusi ryškiausiomis spalvomis ir atskleidė visą rudens grožį, kurį tik dar labiau pabrėžė žygeivius lepinusi saulė. Po žygio ne vienas dalijosi užfiksuotais įspūdingais gamtos peizažais, kuriuose pavyko įžvelgti netgi trispalvę. Šįkart žygeivius lydėjo ne tik miško grožis, bet ir visoje girioje pasislėpę ežerėliai – didžiausios Lietuvoje girios glėby jų yra net 320.

Organizatoriai žygeiviams išrinko gražiausiųjų ežerų dešimtuką, visus juos savo trasoje galėjo pamatyti pasirinkę 33 kilometrų maršrutą, šešis ežerus galėjo suskaičiuoti žingsniuojantys 25 kilometrus. Nuskriausti neliko ir einantys 16 kilometrų trasą, jie sutiko du miestiečių ypač mylimus ežerėlius – Šalnaitį ir Kampuotį.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Spalvinga rudens pasaka pritraukė žygeivių iš visos Lietuvos, tačiau daugiausiai jų atvyko iš per mažiau nei 100 kilometrų nuo Švenčionėlių nutolusio Vilniaus. Beveik pusė visų žygeivių – sostinės gyventojai. Visi vilniečiai drauge nužygiavo daugiau nei 50 tūkst. kilometrų. Taip pat nemažai žygiavimo entuziastų atvyko iš Kauno, Panevėžio, Klaipėdos, Šiaulių ir Marijampolės.

Vidury Labanoro girios – Kalėdų Senelis

Visą žygį dalyviams netrūko smagių veiklų. Starte ir finiše motyvavo vedėjo palaikymas bei kitos pramogos. Čia jie taip pat galėjo sutikti ir Kalėdų Senelį, kuris metė metų iššūkį įmonėms ir kvietė žygiuoti su juo žiemos sezonu. Viduryje miško dalyvių laukė spalvinga „Halls“ fotosienelė ir ledinukai atsigaivinti.

Dalyviai tradiciškai buvo kviečiami pasiimti savo gertuves arba išsinuomoti puodelį už simbolišką euro mokestį ir jį grąžinti po žygio, šis sprendimas padeda sumažinti išmetamų plastiko atliekų kiekį. Nuo starto iki finišo vandeniu rūpinosi „Žalia giria“. Dar pernai organizatoriai atsisakė popierinių diplomų, o nuo šio rudens – ir popierinių dalyvių pasų, kuriuos dabar galima rasti specialioje „TrenkTuro“ mobiliojoje programėlėje. Joje dalyviai galėjo matyti ne tik integruotas stoteles, bet ir partnerių informaciją apie laukiančius konkursus, žaidimus ir staigmenas.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

Žygiuojantiems gamtoje išalkti neleido „Activus“ proteininiai batonėliai, naudingų prizų buvo galima laimėti sukant laimės ratą. Finišavusių laukė „Activus“ košės. Sočiais riešutų ir džiovintų vaisių užkandžiais taip pat rūpinosi „Arimex“.

Gerai savijautai dėmesio skirti kvietė maisto papildai „Livol“, dovanoję kiekvienam vitaminų, o ėję ilgiausia, 33 kilometrų trasa, gavo net dviejų skirtingų rūšių maisto papildų jėgų balansui atstatyti. „Gjensidige“ dalyviams dovanojo nemokamą trijų mėnesių draudimą nuo traumų.

Įtempta komandų kova

Kaip įprasta, renginys pritraukė ne tik pavienius žygeivius, bet ir komandas – „Hiatus“ komandinėje įskaitoje varžėsi 17 įmonių ir komandų. Net trys daugiausiai kilometrų įveikusios komandos buvo apdovanotos išskirtiniais „Hiatus“ įsteigtais trofejais. Pirmąją vietą pelnė „Gjensidige“ komanda, drauge nuėjusi 1548 kilometrus. Antroji vieta atiteko „Teva“ komandai, kurios sąskaitoje – 930 kilometrų. Trečiąją vietą užėmė „Activus“ komanda, tik kiek daugiau nei 30 kilometrų aplenkusi ketvirtąją vietą, ir įveikusi 834 kilometrus.

Tiesa, apdovanojimais galėjo džiaugtis ne tik į trejetuką patekusios komandos, bet ir visi žygeiviai bei jų keturkojai, kurių pėdino beveik 400. Jiems įteikti medaliai.

Organizatorių nuotr./Žygis
Organizatorių nuotr./Žygis

„Projektas („Žygiuoti – tai sportuoti“, vykdytojas – VšĮ „TrenkTuras“) bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas“.

***

Tiek jau atradę žygiavimo malonumą, tiek ir šiais metais dar nespėję to padaryti turi puikią progą – žygių entuziastai kviečiami į sezono uždarymą lapkričio 19 d. Druskininkuose. Sveikatos sostinėje dalyvių lauks net penki maršrutai: 6, 13, 23, 29 ir 50 km. Daugiau apie žygį galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius