Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šaltojo karo muziejus kviečia pamatyti tai, kas paprastai čia nerodoma

Šių metų spalio 26 d. Šaltojo karo ekspozicijoje vyko netradicinė, tačiau jau tradicija tampanti, ekskursija „Šaltojo karo ekspozicija kitaip“. Jos metu lankytojams atveriamos nelankomų ekspozicijos patalpų durys ir sudaroma galimybė pamatyti tai, ko įprastos ekskursijos metu nepamatysi, rašoma pranešime spaudai. Kitą savaitę vyks dar viena tokia išskirtinė ekskursija.
Plungė: šalia amžių istorijos glaudžiasi šaltojo karo šešėliai
Plungė: šalia amžių istorijos glaudžiasi šaltojo karo šešėliai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Tai jau 3 ekskursija šiais metais, kurioje šeštadienį susirinko 27 dalyviai iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Kretingos ir Plungės miestų.

Apsiginklavę žibintuvėliais ir pasiruošę išsitepti (tiesiogine žodžio prasme), dalyviai neslėpė susidomėjimo ir noro patyrinėti slapčiausius bazės kampelius bei sužinoti šio ypatingo objekto istoriją. O kur dar galimybė bent valandai pabūti visiškai nuo išorinio pasaulio izoliuotoje erdvėje, kur nėra mobilaus ryšio, neveikia internetas, o vienintelis šviesos šaltinis – rankoje laikomas žibintuvėlis. Patekusiųjų čia kūnu bėga šiurpas, o klausant čia nutikusių istorijų ir faktų nejučia aplanko grėsmės visai žmonijai nuojauta…

Per tokią patirtį istoriją pajusti ir suprasti lengviausia. Susirinkusiems teko įveikti ir kelyje pasitaikiusias kliūtis: lįsti per ankštas angas, ropštis prie slapto avarinio išėjimo, tamsoje menkai pasišviečiant žibintuvėliu rasti kelią iki raketinės šachtos.

Šįkart ekskursijos metu nebuvo apsieita ir be netikėtumų bei išgąsčio, kai vienoje iš patalpų paaiškėjo esant „gyventojų“, į kurių valdas, nesuderinę iš anksto ir sudrumsdami ramybę, įsiveržė ekskursijos dalyviai. Atšalus orams nelankomas ekspozicijos patalpas kaip tinkamas žiemavietes „okupavo“ šikšnosparniai. Kurie pakilę į orą sukėlė išgąstį ir patiems dalyviams.

Visi norintys patys pajusti, pamatyti ir sužinoti daugiau apie vienintelę Lietuvoje požeminę raketų paleidimo bazę šiais metais turi dar vieną progą – LAPKRIČIO 22 d. 12 val. Būtina išankstinė registracija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius