Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį besivaržysiantys autostopininkai tikisi vairuotojų gerumo

Šį savaitgalį Lietuvos ir aplinkinių šalių keliuose vyks tradicinės autostopo varžybos „Baltija 2014“. Dalyvauti jose panoro apie 40 porų.
D.Ellisas autostopu keliavo su baikeriais.
Kelionė autostopu. Asociatyvi nuotr. / „Fralita“ nuotr.

Šiemetinis varžybų maršrutas šeštadienį drieksis iš Vilniaus apylinkių į Vėžaičius, o sekmadienį – atgal į Vilnių, pakeliui atsižymint keliuose kontroliniuose punktuose. Laimės pora, greičiausiai įveikusi trasą ir nepažeidusi taisyklių. Dalyviai gali važiuoti tik pakeleivingu transportu ir tik nemokamai.

Varžybas rengia Vilniaus autostopo klubas,  o prizus laimėtojams šiemet įsteigė radijo stotis „Extra FM“, kelionių organizatorius „Magelano kelionės“, Europos Parlamento Informacijos biuras ir baras „Paparazzi“.

Vienas iš varžybų rengėjų, ilgametis keliautojas ir knygų autorius Dainius Kinderis džiaugiasi, jog autostopo tradicija Lietuvoje gyva, ką parodo ir didelis varžybose dalyvauti panorusių įvairaus amžiaus žmonių skaičius. „Autostopas skatina žmonių tarpusavio supratimą, bendravimą, pasitikėjimą ir pasaulio pažinimą, o vairuotojai, paveždami autostopininkus, prisideda prie to, kad mūsų visuomenėje būtų daugiau gerumo. Be to, autostopas tausoja aplinką, nes skatina, kad mašinos važiuotų netuščios“, – pridūrė garsus keliautojas.

Varžybų rengėjai prašo visų vairuotojų, kuriuos savaitgalį stabdys numerius prisisegę varžybų dalyviai, pagal galimybes sustoti ir padėti jiems greičiau įveikti trasą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius