Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį vyks stintelių šventė Palūšėje: šįkart jį bus ne tik tradicinė

Jau šį savaitgalį, vasario 26 dieną, Palūšė vėl lauks čia užsukančių žmonių iš visos Lietuvos, nes šeštadienį vyks ne tik tradicinė šventė „Trauk stintelę 2022“, gyvos muzikos koncertai, bet ir elektroninės muzikos vakarėlis – „Elektrinė stintelė“. Būtent šiame krašte sutelpa puikus gamtovaizdis, kultūros paveldas ir šiuolaikinės idėjos.
„Trauk stintelę“ šventė Palūšėje
„Trauk stintelę“ šventė Palūšėje / Organizatorių nuotr.

Stintelių žiemos šventė vyksta ne viename Lietuvos krašte, tačiau būtent Palūšės stintelių šventė ypatinga – čia susirinkę patyrę žvejai prisimena senovinį žvejybos būdą, sukant „bobas“, kuris dar pernai buvo įtrauktas į Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąrašą, tad tokio reginio neteks pamatyti niekur kitur, rašoma pranešime spaudai.

„Jei įsivaizduojate, kad stintelės yra tik Palangoje, labai klystate! Po metų pertraukos „Trauk stintelę 2022“ vėl rengiama Palūšėje, o šį savaitgalį džiaugsimės ne tik šia tradicine švente, tačiau kviesime visus palydėti šią permainingą žiemą, nes tai kartu ir Užgavėnių savaitgalis“, – apie šventę pasakoja organizatoriai.

Organizatorių nuotr./„Trauk stintelę“ šventė Palūšėje
Organizatorių nuotr./„Trauk stintelę“ šventė Palūšėje

Be įspūdingo stintelių traukimo „bobomis“, kurį bus galima išbandyti kiekvienam atvykusiam, šventėje vyks įvairios varžybos, bus rengiama tradicinių amatų dirbinių ir žuvies mugė, vyks blusų turgus.

Lankytojai iš visos Lietuvos kviečiami ne tik išsimaudyti vis dar lediniame vandenyje, sudalyvauti ledo ritulio varžybose, bet ir į pėsčiųjų žygį po Palūšės apylinkes. Netrūks etnokultūrinių pramogų, sukurtų patiems mažiausiems šventės dalyviams bei skambančių aukštaitiškų sutartinių.

„Be kiekvieną savaitgalį tiek vasarą, tiek žiemą, vykstančių koncertų ar turistinių kelionių, Palūšė turi tikrai ypatingą žiemos šventę, į kurią susirenka visi agurkais kvepiančių žuvelių mėgėjai. Pirmą kartą atvykę, tikiu, liks tikrai maloniai nustebinti“, – pasakoja čia koncertus organizuojantis muzikos prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Po įspūdžių kupinos dienos lauke kultūrinė erdvė „Palūšės kopa“ kvies į jaukų ir jautrų, daugiau nei metus laiko nerengusio jokių koncertų, Manto Jankavičiaus pasirodymą bei „Elektrinę stintelę“, kurioje neatpažintus elektroninės stintelės skonius serviruos muzikos šefais pasivadinę didžėjai Raw, Phunk, Pučinis, Moon Landing ir Ra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius