Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savarankiškai keliaujantys turistai mėgsta aplankyti vietinį turgų

Vasario 21-osios, Tarptautinės gido dienos, proga kalbinti Kauno gidai nėra itin optimistiški – sumažėjus turistų iš užsienio srautams, jų paslaugų prireikia vis rečiau, todėl tenka persiorientuoti ir daugiau dėmesio skirti mažiau mokiems vietiniams turistams.
Turgus Kaune
Turgus Kaune / „Promo Service“ nuotr.

Į Kauną užsukantys užsienio turistai dažniausiai keliauja savarankiškai, ne grupėmis, todėl ir jų poreikiai skirtingi. Reta pora ar grupelė pageidauja profesionalaus gido, dažniau lankytinas vietas apžiūri vadovaudamiesi internete ar turizmo informacijos centre gauta informacija. Pavieniai keliautojai labiau domisi pirkiniais, geru maistu ir pramogomis, nei kokybiškomis ekskursijomis po miestą ir jo apylinkes. 

Svečiai iš užsienio ypač nudžiunga, jei jų viešnagės metu mieste vyksta mugės, kuriose noriai perka originalias prekes, meno kūrinius. 

Kauno turizmo informacijos centro (TIC) darbuotojai pastebi, kad daugėja užsieniečių, kurie teiraujasi apie lankytinus gamtos objektus bei ieško vietų, susijusių su jų šaknimis. Kauno draugijos „Gidas“ pirmininkė Marija Aleknavičienė išskiria tris vietas, kurias Kaune dažniausiai nori aplankyti užsienio svečiai – tai Laisvės alėja, senamiestis ir Pažaislio vienuolynas.

M. Aleknavičienės teigimu, turistai gidų dažnai klausia, kur galėtų paragauti tradicinio lietuviško maisto patiekalų, įsigyti autentiškų, rankų darbo lietuviškų gaminių. Svečiai iš užsienio ypač nudžiunga, jei jų viešnagės metu mieste vyksta mugės, kuriose noriai perka originalias prekes, meno kūrinius. 

Autentiškų maisto produktų, suvenyrų, rankų darbo gaminių Vakaruose įprasta ieškoti turguje, todėl Kauno TIC darbuotojai turistams rekomenduoja apsilankyti didžiausiame Kauno turguje – prekybos miestelyje „Urmas“. Anksčiau iš viešbučio turistai į prekybos miestelį galėjo keliauti nemokamu taksi, tačiau labai sumažėjus jų srautams, šios paslaugos teikimo nuo vasario mėnesio pradžios atsisakyta.

Individualiai keliaujantys turistai mėgsta lankytis ir mieste rengiamose šventėse, o į kai kurias, organizuojamas jau ne pirmus metus, gali atvykti ir specialiai. 

Kauno TIC duomenimis per pirmąjį šių metų mėnesį jų paslaugomis Kaune pasinaudojo 5153 keliautojai, iš kurių 1908 – užsieniečiai. 

„Mus labai džiugina, kad prekybos miestelyje „Urmas“ organizuojamuose tarptautiniuose senturgiuose visuomet gali išvysti ne tik pirkėjų iš Lietuvos, bet ir užsieniečių. Gaila, kad sumažėjus tiesioginių skrydžių į Kauną, sumažėjo ir mūsų renginiuose apsilankančių turistų. Tačiau tie, kurie atvyksta – lieka sužavėti“, – pastebi prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta. 

Artimiausias tarptautinis senturgis „Laiko ratu“ Kaune vyks kovo 20–22 dienomis, planuojama, kad jame dalyvaus nemažai prekeivių ir iš užsienio šalių.

Kauno TIC duomenimis per pirmąjį šių metų mėnesį jų paslaugomis Kaune pasinaudojo 5153 keliautojai, iš kurių 1908 – užsieniečiai. Palyginimui, pernai sausio mėnesį į Kauno TIC kreipėsi 4922 asmenys, iš kurių 1848 buvo užsieniečiai. Didžiausio užsieniečių srauto metais – 2010-aisiais sausio mėnesį – Kauno TIC punktuose informacijos ieškojo 6309 asmenys, iš jų – 2649 užsieniečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius