Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose – Lietuvos partizanų nuotraukomis ir citatomis papuošti autobusai

Antradienį į Šiaulių miesto gatves išriedėjo partizanų nuotraukomis ir citatomis papuošti viešieji autobusai, kurie miestiečių akis ir širdį džiugins iki šių metų pabaigos. Užmezgus draugystę, Šiaulių kultūros centras istorinei atminčiai stiprinti skirtą projektą pasiskolino iš vilniečių, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Šiauliuose – Lietuvos partizanų nuotraukomis ir citatomis papuošti autobusai
Šiauliuose – Lietuvos partizanų nuotraukomis ir citatomis papuošti autobusai / Tomo Algirdo Vileikio nuotr.

1949 metų vasario 16-ąją prieš sovietų okupacinį režimą kovojusių Lietuvos partizanų vadovybė pasirašė deklaraciją, kurioje paskelbė, kad Lietuva yra demokratinė respublika, o jos suvereninė valdžia priklauso Lietuvos tautai. 1999 metais dokumentas pripažintas Lietuvos valstybės teisės aktu, o partizanai – signatarais. Šiemet, minint 70-ąsias Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio tarybos deklaracijos metines, nutarta datą įamžinti.

Jau skelbta, kad ant miesto gatvėse važinėjančių aštuonių autobusų galima išvysti Adolfo Ramanausko-Vanago, Jono Žemaičio-Vytauto, Juozo Šibailos-Merainio, Leonardo Vilhelmo Grigonio-Užpalio, Petro Bartkaus-Žadgailos, Vytauto Gužo-Kardo, Bronislovo Liesio-Nakties ir Aleksandro Grybino-Fausto atvaizdus, Šaulių sąjungos mintis apie laisvę, kovą ir Tėvynę.

Šiaulių kultūros centras ieškodamas kelių įprasminti sukakties datą pasidalino savo siekiais su miesto meru Artūru Visocku. Šią idėją realizuoti padėjo bendradarbiavimas su Vilniaus miesto meru Remigijumi Šimašiumi ir Vilniaus kultūros centru, kurių iniciatyva Vilniuje buvo pirmą kartą įgyvendintas projektas – partizanų atvaizdais ir prasmingomis citatomis apklijuoti autobusai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius