Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiauliuose – namas, panašus į Kalėdų Senelio buveinę: pažiūrėti plūsta iš visos Lietuvos

Šiaulietis pensininkas ir šiemet stebina savo sumanymais. Prieš didžiąsias metų šventes vyro namas nušvito, kaip jis sako, milijonu lempučių, ir tapo panašus į tikro Kalėdų Senelio buveinę.
Kalėdoms papuoštas namas Šiauliuose
Kalėdoms papuoštas namas Šiauliuose / LRT nuotr.

Vos sutemus atgyja rami Šiaulių miesto Jovaro gatvelė. Dėl to kaltas viename jos name gyvenantis Arvydas Račas, vietinių pramintas Kalėdų Seneliu. Jis turi neįprastą pomėgį – kasmet prieš Kalėdas šimtais girliandų išpuošia savo namą ir kiemą. Vyras sako tai daryti pradedantis dar rudenį.

„Rugsėjo mėnesį jau man norisi ruoštis. Bet daug puošiu kambaryje. Ten, kur niekas nemaišo. Medžių negaliu puošti, nes dar lapų yra, vėjai drasko, negali anksti užkabinti“, – kalbėjo A.Račas.

Jis kasmet turimus papuošimus papildo naujais. Daugelis jų atkeliauja iš įvairiausių šalių. Vyras tam negaili pinigų. Kišenę paplonina ir solidžios sąskaitos už elektrą.

„Gal apie brangumą, kiek išleidžiu, nebekalbėkim. Nemažai, nemažai. Čia kaip dabar rodė vieną namelį užsienyje: moteriškė sako: „Laukiu sąskaitos, ateis 2000 eurų“. Ne, mano bus daug mažesnė. Bet vis tiek pats nežinau, kiek bus“, – pasakojo A.Račas.

Pensininkas visuomet pasitinka čia užsukančius smalsuolius. Sako, kad jau daug metų niekur neišvyksta ir per šventes. Kaimyno pomėgiui neabejingi aplinkinių namų gyventojai. Kai kurie pradėjo ir savo namus puošti girliandomis.

Na, o tie, kuriuos erzino žybsinčios šviesos, langus užleido storomis užuolaidomis ar žaliuzėmis. Spindintis namas traukia kiekvieno praeivio akį, dažnas čia sustoja pasidaryti asmenukę. Garsas apie šį stebuklingą namą pasklido po visą Lietuvą, tad juo pasigrožėti atvyksta ir kitų miestų gyventojai.

Namelis Šiauliuose žibės iki Trijų Karalių ir galbūt dar kartą girliandos bus įjungtos sausio pabaigoje, per Kinų Naujuosius metus. Tuomet jau teks viską nukabinti. Paskutines girliandas Arvydas nuima tik pavasarį.

Beje, senjoro galvoje jau kurį laiką kirba viena mintis. Sako, gal ims ir papuoš kokį medį prieš Velykas tūkstančiais margučių, kad ir pavasarį Jovaro gatvė būtų pilna šurmulio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius