Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šiemet turistai pajūryje kitokie: užsieniečiai pasakė, ką mano apie Lietuvą ir Palangą

„Labai daug jaunų žmonių, kurie mėgaujasi gyvenimu“, – apie Lietuvą atsiliepė į mūsų šalį atvykusi vokietė Jutta. „Fantastiška vieta, o žmonės labai mandagūs“, – šiltų žodžių negailėjo Palangoje viešėjęs lenkas Darekas. O Palangos turizmo informacijos centro (TIC) direktorė Rasa Kmitienė 15min sakė, kad šiemet turistai kitokie: jie daugiau domisi aplinkinėmis teritorijomis, ieško kultūrinių renginių.
Darekas iš Lenkijos ir Juta iš Vokietijos
Darekas iš Lenkijos ir Juta iš Vokietijos / 15min nuotr.

Nepaisant šiemet visą pasaulį užklupusios COVID-19 pandemijos, šiemet Palangoje tikrai gausu užsieniečių. Jų ypač daug galima sutikti Jono Basanavičiaus gatvėje, esant šiltiems orams paplūdimyje, taip pat ir kituose miesteliuose.

Pavyzdžiui, Juttą, kuri atvyko iš Vokietijos, 15min sutiko Karklėje, kur kartu patraukėme gaudyti gintarų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Karklėje atskleidžiamos gintaro gaudymo paslaptys

Sužavėjo daugybė jaunų žmonių

Jutta 15min pasakojo, kad į Lietuvą ji atvyko pirmą kartą. Įprastai ji su draugais vykdavo kur šilčiau – į Italiją, Graikiją, Ispaniją.

„Esame pirmą kartą šiaurinėje Europos dalyje ir keliaujame per Lietuvą, Latviją, Estiją. 11 dienų kelionę pradėjome nuo Vilniaus ir keliausime iki Talino“, – pasakojo ji.

Anot Juttos, tris Baltijos šalis ji pasirinko ne tik dėl to, kad niekada nėra čia buvusi, bet ir dėl koronaviruso pandemijos.

„Nors dėl koronaviruso čia jaučiuosi saugi, tačiau turime 6–8 savaičių laikotarpį, per kurį galime keliauti. Tikėkimės, kad neturėsime antros bangos, ypač kai žmonės grįš iš atostogų. Šiek tiek bijau, kad šis trumpas laiko tarpas, kai galime keliauti, greitai pasibaigs. Nėra lengva keliauti po Europą, todėl dabar buvo puikus metas tai padaryti ir pamatyti kažką kito“, – tikino ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintaro rinkimo ekskursija
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintaro rinkimo ekskursija

Kelionę ji kartu su grupele draugų pradėjo nuo Vilniaus ir sako buvusi nustebinta daugybės jaunų žmonių.

„Visi mieste mėgaujasi gyvenimu. Žinoma, atvykome šeštadienį, savaitgalį, kai visiems yra laisva diena. Labai daug jaunų žmonių, besimėgaujančių gyvenimu. Mums labai patiko. Ėjome į operą „Faustas“ po atviru dangumi Vilniaus universiteto kiemelyje, kuri iš tikrųjų buvo įspūdinga. Tai lyg vyšnaitė ant torto“, – savo įspūdžius apibendrino Jutta.

Lygina Palangą su Sopotu

O 15min kalbintas Darekas, vieno didžiausių Lenkijos „Harley Davidson“ klubų prezidentas, 15min sakė, kad atvyko į amerikietiškų automobilių „American Spirit“ sąskrydį, kuris kasmet vyksta Palangoje. Čia jis atvažiavo jau penktą kartą.

„Jaučiamės čia lyg namie. Tai fantastiška vieta, žmonės labai mandagūs, Palangą rekomenduojame visiems. Visa teritorija greta paplūdimio yra nuostabi, ypač parkas, čia galima rasti puikių restoranų. Tai mums svarbiausi dalykai“, – sakė iš Varšuvos atvykęs vyras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apniukęs penktadienis Palangoje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Apniukęs penktadienis Palangoje

Dareko teigimu, Palanga jam primena Lenkijos kurortą Sopotą.

„Ypač dėl šios pagrindinės gatvės (sutikome J.Basanavičiaus gatvėje, – aut. past.). Čia daugybė restoranų, o ir panašų tiltą kaip čia turime Sopote. Dėl to manau, kad šie du miestai yra panašūs“, – kalbėjo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos kurorte ir vėl siaučia Amerikos dvasia: į pajūrį sutraukė automobilių entuziastai ir smalsuoliai

Šiemet turistai kitokie

R.Kmitienės teigimu, anksčiau į turizmo informacijos centrą užsukdavo daug rusų ir baltarusių, tačiau šiemet situacija pasikeitė. Dabar dažniau sulaukiama svečių iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Lenkijos ir Suomijos.

„Bet buvo ir iš Prancūzijos, ir Rumunijos vasaros pradžioje. Tikrai užsieniečių yra, tik pasikeitė užsienio šalys. Važiuoja iš tų šalių, kurių sienos neuždarytos, kur nereikia izoliacijos. Sulaukiame labai daug užklausimų iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, kada atidarys sienas“, – sakė ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Kmitienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rasa Kmitienė

Be to, šiemet pasikeitė ir užsieniečių bei vietinių turistų santykis Palangoje. Anksčiau jų būdavo apylygiai, o šiemet Lietuvos kurorte dominuoja tautiečiai.

„Pasikeitę turistai. Neužtenka pramogų, norisi ir kultūrinių renginių, aktyvių pramogų ieško. Daug kas klausia, kur skaniai pavalgyti, restoranų įdomesnių. Suvenyrus kitokius perka, pavyzdžiui, daugiau su Palangos atributika susijusių, ne tik su Lietuvos“, – tikino ji.

Galiausiai, R.Kmitienė pastebi, kad šiemet išsiplėtė ir kelionių geografija. Ne tik užsieniečiai, bet ir lietuviai, atvykę į Palangą, keliauja po visą regioną.

„Tikrai didžiulis susidomėjimas, ypač jei prastesnis oras, jie nesėdi vietoje, nori apkeliauti, pamatyti aplinkui. Yra noras pažinti Lietuvos pajūrį ir apylinkes“, – apibendrino pašnekovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius