-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šilutės krašte – naujas turistinis maršrutas, skirtas žuvį mėgstantiems gurmanams

Šiomis dienomis pristatomas naujas edukacinis turistinis maršrutas „Divyčio kelias“, skirtas Lietuvos ir užsienio gyventojams. Šilutės kraštas – unikali vieta Lietuvoje, išsiskirianti savita gamta, regioniniais parkais, žvejybos zonomis bei susikertančiomis dviem skirtingomis istorinėmis kultūromis – Mažosios Lietuvos ir Žemaitijos. Tai pati žuvingiausia vieta visoje Lietuvoje, dėl šios priežasties turinti išskirtinį kultūrinį žvejybos ir maisto paveldą, kurį ir pristato turistinis maršrutas „Divyčio kelias“.
Žvejo sriuba
Žvejo sriuba / Gintarės Rakickaitės nuotr.

Turistinį maršrutą „Divyčio kelias“ sudaro 25 taškai, iš kurių 9 – kulinariniai objektai, supažindinsiantys keliautojus su Šilutės kraštui būdingais patiekalais – tautinio paveldo statusą turinčiomis rūkytomis žuvimis, tradiciniais žuvies patiekalais, žuviene, senovėje itin mėgstamu desertu bei pirmojo Lietuvoje šeimos vyno ūkio gaminamais vaisių ir uogų vynais. Taip pat į turistinį maršrutą „Divyčio kelias“ įtrauktos Šilutės krašto išskirtinės ir keliautojų dėmesio vertos vietos: Švėkšnos dvaro rūmai su gražiu parku, įspūdinga dvibokštė Švėkšnos bažnyčia, 200 metų senumo K. Banio etnografinė sodyba – muziejus, Minijos kaimas su pagrindinę gatvę atstojančia upe, Uostadvario švyturys, apžvalgos bokštelis, Ventės rago švyturys ir ornitologijos stotis, Šilutės muziejus ir H. Šojaus dvaras bei kt. 

VIDEO: Reklaminis maršruto filmukas

Maršrutui ir „Divyčio kelio“ taškams yra skirtas internetinis puslapis www.divyciokelias.lt, kuriame išsamiai pristatyta maršruto geografija, Lietuvos ir užsienio turistams siūlomos lankytinos vietos, autentiški regiono patiekalai ir gėrimai su profesionaliomis nuotraukomis, aprašymais lietuvių, anglų ir vokiečių kalbomis, filmuota medžiaga.

Turistinis maršrutas „Divyčio kelias“ orientuojasi būtent į kultūrinį žvejybos ir kulinarinį krašto paveldą, todėl maršrutui buvo duotas žvejų dievo, globojančio jūrininkus ir žvejus, vardas. Žvejai, ruošdamiesi į jūrą žvejoti, giedodavo dievaičiui Divyčiui giesmę, prašydami jį, kad neleistų vėjui drumsti vandens ir saugotų jų valtis.

Projektą „Turizmo plėtra Šilutės regione sukuriant kultūrinį žvejybos ir maisto paveldo turistinį maršrutą „Divyčio kelias“ remia Lietuvos Respublika ir Europos Žuvininkystės fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius