Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Skanaujam Palangos gatvės maistą: stingdantis šaltis, svaiginantis saldumas ir vaikystės prisiminimai

Gatvės maisto pasirinkimas Palangoje didžiulis – ką įsidėti burnon ras ir saldesnio, ir sūresnio ieškantys. 15min apžvelgė, ko ir už kiek galima įsigyti Jono Basanavičiaus gatvėje bei jos apylinkėse.

Vietų, kur pavalgyti, Palangoje apstu. Be restoranų, kavinių, barų yra ir gatvės maisto taškai. Stabtelėjome prie kelių maisto kioskelių ir paskanavome jų siūlomų gėrybių.

Vieną iš populiariausių kurorto desertų galima laikyti vaflius ant pagaliuko, kurių kvadratinę formą kai kur keičia į pailgą cilindrą ar širdelę. Vaflių kaina priklausomai nuo priedų svyruoja nuo 1 euro iki 3,5 euro.

Kaip skonis? Geras. Paskutinįsyk valgiau vaikystėj, tai net sunku ir pasakyti, ar nepasikeitė. Užtat aromatas... Mmm... Likęs toks pats.

L.Tubio/15min nuotr./Vaflis ant pagaliuko – iki galo išmirkytas šokolado padaže
L.Tubio/15min nuotr./Vaflis ant pagaliuko – iki galo išmirkytas šokolado padaže

Jei kam pabodę įprastiniai, čiupti galima vadinamųjų burbulinių vaflių. Viename maisto kioskelyje į tokį vaflį gali prisikrauti goji uogų, papajų kubelių, moliūgų sėklų, zefyrų, saldainiukų, kivių, aviečių, vyšnių, juodųjų serbentų, šviežių braškių ir mėlynių, apelsinų, aviečių, želinių sproginėjančių burbuliukų.

O jeigu trūktų saldumo, vaflyje esančius ledus (beje, avižinius) galite paskaninti šokolado ir karamelės užpilu. Tokios bombos kaina 6 eurai.

Kodėl avižiniai?

„Sveikos gyvensenos ledai“, – atsako už prekystalio esanti mergina.

L.Tubio/15min nuotr./Burbuliniai vafliai Palangoje
L.Tubio/15min nuotr./Burbuliniai vafliai Palangoje

15min žurnalistas paskanavo ir tų sveikos gyvensenos ledų, ir kai kurių pagardų – minėtų užpilų, goji uogų, braškių ir moliūgų sėklų. Po deserto sveikesnis nepasijutau – buvo taip saldu, kad net sprangu.

Desertų Palangoje, be abejo, rasti galima ir daugiau. Pavyzdžiui, būtų buvę įdomu paragauti vadinamųjų tailandietiškų ledų. Tačiau turėjau su savimi tik banko kortelę, o kortele, net ir 2020-ųjų Palangoje, atsiskaityti galima ne visur.

Užtat pavyko paskanauti vadinamųjų ledų žirnelių. Anot pardavėjos, NASA mokslininko sukurto produkto, kuris esą gaminamas beveik -200 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Kaip tai daroma?

L.Tubio/15min nuotr./Ledų žirniukai
L.Tubio/15min nuotr./Ledų žirniukai

„Negaliu niekam pasakoti, čia yra paslaptis“, – nutyli mergina.

Žirnelių skonis paslaptingas nepasirodė – lyg įprasti vaisiniai mango skonio ledai. Bet valgyti juos buvo gana įdomu – lediniai rutuliukai staigiai tirpo burnoje ir ją vėsino. Už tokią patirtį paklojau 2 eurus.

Ieškantiems sūresnio užkandžio, pasirinkti taip pat yra iš ko. Burgeriai, kaukazietiški patiekalai, dešrainiai, skrudintos bulvytės, picos, kebabai.

Pastarųjų kaina, kiek akis užmatė, yra nuo 2,5 euro už mažą iki 5,5 euro už XXL kebabą. Skrudintos bulvytės viename gatvės maisto taške taip pat turi savo dydžius – L, XL, XXL. Už mažiausią porciją prašoma 3, o už didžiausią – 5 eurų. Pardavėjai už panašią kainą galėtų jums paskrudinti ir saldžių bulvių.

L.Tubio/15min nuotr./Belgiškos bulvytės Palangoje
L.Tubio/15min nuotr./Belgiškos bulvytės Palangoje

Visas gatvės maisto patirtis žiūrėkite šiame reportaže:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius