Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sniego laukia ne tik vaikai – jo reikia ir žiemos pramogas siūlantiems verslininkams

Rogės, tempiamos šunų kinkinių, sniego motociklai, žygiai slidėmis ir kitos žiemos pramogos – visa tai ankstesniais metais lietuviai galėjo rasti savo šalyje. Tačiau neįprastai šilta žiema šiemet keičia pramogų pasiūlą ir norintieji pasimėgauti tikru sniegu tiesiogine to žodžio prasme turi dumti į šiaurę. Tuo metu išgyventi norintiems verslininkams, siūlantiems žiemos pramogas, tenka sukti galvas, kaip pritraukti klientus.
Šunys buvo ruošiami žiemai, tačiau kol kas turi tempti ne roges, bet triračius.
Šunys buvo ruošiami žiemai, tačiau kol kas turi tempti ne roges, bet triračius. / „Rogių šunys“ nuotr.

„Duokite mums sniego, daugiau viską patys padarysime“, – juokauja bendrovės „Rogių šunys“ projektų vadovė Indrė Daujotienė. Pasivažinėjimus Aliaskos haskių tempiamomis rogėmis organizuojančios įmonės atstovė pasakojo, kad, kaip ir visi žiemos pramogas organizuojantys verslininkai, tikėjosi balto gruodžio.

Vietoje pasivažinėjimo sniegu, tenka organizuoti ratuotus safarius. Daugiausia trukdo lietus – žmonės nenori važinėti po purvą.

„Labai laukėme sniego, bet net ir be jo klientų skaičiumi gruodis mums nebuvo prastas. Daug lemia priešventinis laikotarpis – įmonės, mokyklos – iš anksto susiplanuoja pramogas pas mus. Aišku, vietoje pasivažinėjimo sniegu, tenka organizuoti ratuotus safarius. Daugiausia trukdo lietus – žmonės nenori važinėti po purvą. Jei nelytų, galėčiau sakyti, kad gruodis buvo panašus, o gal net ir geresnis nei pernai“, – sakė I.Daujotienė.

Šiltai žiemai ruošėsi iš anksto

Pašnekovė neslėpė, kad jų įmonė iš anksto ruošėsi šiltai žiemai. Pasimokę iš pernai metų, kada gruodis taip pat buvo be sniego, verslininkai parengė keletą naujų programų. 

„Daugiau orientuojamės ne į konkrečią pramogą ar paslaugą, bet renginius. Labai pasiteisino pasiūlyta edukacinė programa moksleiviams. Atvykę pas mus jie susipažįsta su šunimis, išgirsta istoriją apie šunų kinkinius, sužino, kokių veislių šunys gali būti kinkomi. Tuomet „apšylame“ žaisdami aktyvius žaidimus ir keliaujame pasivažinėti šunų kinkiniu – šį gruodį ratukais, o ne rogėmis, nes nėra sniego“, – pasakojo bendrovės „Rogių šunys“ projektų vadovė. Pasak jos, nemažiau populiaru su haskiais švęsti gimtadienius. „Vaikams nėra prasto oro, todėl jiems siūlomų paslaugų populiarumas šį gruodį nesumažėjo. Liūdniau bus sausį ir vasarį, jei žiema išliks tokia pat. Po švenčių visada būna ramiau, o be sniego klientų pritraukti bus dar sunkiau“, – sakė Kernavėje įsikūrusios įmonės atstovė.

 „Miško slėnis“ nuotr./Tokių vaizdų buvo galima išvysti 2012 m. Pernai ir šiemet sniego motociklai nebuvo užkurti.
„Miško slėnis“ nuotr./Tokių vaizdų buvo galima išvysti 2012-aisiais. Pernai ir šiemet sniego motociklai nebuvo užkurti.

Sniego motociklų neužkuria jau antrą žiemą

Trakų rajone pasivažinėjimus sniego motociklais organizuojantis verslininkas Algirdas Barščevičius skaičiuoja, kad dėl šiltos žiemos šį gruodį uždirbo 70 proc. mažiau nei užpernai. „Praėję metai buvo panašūs – tokia pati prasta žiema, be sniego. Sniego motociklai, kuriuos pirkdamas investavau 150 tūkst. litų, jau antra žiema stovi neužkurti“, – kalbėjo įmonės „Miško slėnis“ vadovas.

Ekstremalių pramogų ieškantiems klientams verslininkas dabar siūlo pasivažinėjimus keturračiais. Tačiau, jei tik pasnigtų, didžioji dalis jų persėstų ant sniego motociklų – šios pramogos paklausa didžiulė.

„Apie sniego motociklų pardavimą dar negalvojau. Jei šią žiemą nebus sniego, lauksime kitos. Tačiau, jei ir kitų poros-trejeto metų žiemos bus panašios į šią, greičiausiai teks parduoti“, – sakė A.Barščevičius.

Kalitos kalno nuotr./Kalitos kalnas Anykščiuose
Kalitos kalno nuotr./Kalitos kalno slidinėjimo trasos Anykščiuose šiuo metu neveikia.

Anykščiai laukia minuso

„Sniego mums nereikia, patys pasigaminame, duokite tik minuso – kokius -2-3 laipsnius – ir galėsime atnaujinti darbą“, – apie Anykščiuose įsikūrusio slidinėjimo centro „Kalita“ darbą sakė Anykščių turizmo informacijos centro direktorius Rimantas Sereičikas.

Gruodžio 4 dieną slidinėjimo sezoną pradėjęs centras slidininkus priėmė vos savaitę – iki gruodžio 17 dienos. Smarkiai atšilus teko uždaryti slidinėjimo trasas, todėl šiuo metu ant Kalitos kalnos galima pramogauti tik lekiant rogutėmis, kurioms nereikia sniego. Sniego parkas, kuriame įrengtos trasos „lentininkams“, t.y. snieglentėmis slidinėjantiems lankytojams, šiemet net nebuvo pradėjęs veikti, kadangi jame sniego pripučiama vėliausiai – kai slidinėjimo trasos jau veikia visu pajėgumu.

„Sunku pasakyti, kokie nuostoliai. Kaip apskaičiuoti negautas pajamas?“ – nuo tiesaus atsakymo išsisuko pašnekovas. Jis neabejojo, kad į Anykščius slidininkai galės atvykti dar šiemet – sinoptikai žada, kad reikiama temperatūra – 2-3 laipsniai šalčio – Lietuvoje bus tarpušvenčiu, gruodžio 29-30 dienomis.

„Vos tik sulauksime minuso, pradėsime pūsti sniegą ir atidarysime trasas. Aš tikiu, kad galėsime tęsti tradiciją ir slidinėjimo trasose sutikti Naujuosius metus“, – sakė R.Sereičikas.

Dešimtadaliu sumažins kainas

Konkuruodami su kitais regione esančiais slidinėjimo centrais, Anykščiai nuo 2015 metų maždaug dešimtadaliu mažina slidinėjimo centro paslaugų kainas.

„Taip elgtis verčia konkurencija. Norime, kad Panevėžio regiono slidininkai važiuotų pas mus, o ne į Latvijos slidinėjimo trasas. Vilniečių taip pat laukiame, nes pas mus kur kas grynesnis oras nei Liepkalnyje, šalia kurio sodų bendrijos ir iš ten gyvenančių žmonių kaminų rūkstantys dūmai“, – sakė Anykščių turizmo informacijos centro direktorius. Jis pažymėjo, kad jau dabar, lyginant su Vilniaus ir Ignalinos slidinėjimo trasomis, Anykščiuose kainos yra mažiausios. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius