Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiai techikai Alytaus piliakalnis – sudėtingesnis už Kernavės

Alytaus piliakalnis pritraukia vis daugiau lankytojų. Pastačius pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą, vykstant renginiams, istorinį miesto lopšį lanko ne tik vietiniai, tačiau ir turistai. Kaip prižiūrima ši reprezentacinė miesto vieta?
Alytaus piliakalnis
Alytaus piliakalnis / Alytausgidas.lt nuotr.

Piliakalnio Pirmame Alytuje priežiūra rūpinasi miesto savivaldybei priklausanti viešoji įstaiga „Alytaus infrastruktūra“ (buvę „Alytaus parkai“).

Kaip Alytausgidas.lt naujienų portalą informavo įstaigos direktorė Jolanta Sovienė, kasmet piliakalnis šienaujamas 2 kartus. Pirmąsyk – iki Alytaus miesto dienos (birželio 15-osios), antrą kartą – iki rugsėjo 15 d., darbai jau vyksta.

Ypatingai stačius šlaitus specialia šlaitų šienavimo įranga šienauja viešąjį pirkimą laimėjusi įmonė, kuriai už vieną hektarą mokama 200 Eur su PVM.

Paprastai žoliapjovei sunkiai įveikiamų šlaitų Alytaus piliakalnyje yra apie 5 ha.

Šiemet piliakalnio šienavimo konkursą laimėjo bendrovė 2MP.

Kaip portalui sakė bendrovės darbuotojas, Alytaus piliakalnis dėl paviršiuje likusių medžių, krūmų šaknų, specialiai technikai yra sudėtingesnis nei piliakalniai prie Kernavės.

Alytaus piliakalnio papėdę, aikšteles prie laiptų, skulptūrų ir vaikų žaidimų VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ šienauja traktoriais ir krūmapjovėmis iki 5 kartų per sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius