-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunaikinti takai: miškininkų išdarkyti Kuršių nerijos dviračių takai piktina dviratininkus

„Baisiai atrodo... Na, tikrai žiauru“, – žvelgdama į išdarkytus dviračių takus sako Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos direktorė Aušra Feser. Moteris sako kol kas galinti tik apgailestauti dėl tokios situacijos, nes miškininkai atlieka savo darbą ir dėl jų, deja, nukenčia dviračių takai.
Kuršių nerijos takai nukenčia nuo miškininkų technikos
Kuršių nerijos takai nukenčia nuo miškininkų technikos / Skaitytojo Igorio nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi klaipėdietis, sekmadienį vykęs dviračiu į Kuršių neriją. Klaipėdietį nustebino tako „EuroVelo 10“ būklė. Pasak Igorio, čia buvo asfaltuotas takas, o dabar šis visiškai „sumaltas“.

„Nuolat miškininkai važiuoja ir toliau yra vietų, kur sunkioji technika važiuoja, – sakė Igoris. – Apie 100 m atkarpoje dviračių takas visiškai sunaikintas, ant tako pastatytas konteineris, šalia stovi prikabinamas vagonėlis be valstybinių numerių ir aplink jį išmėtyti plastmasiniai kanistrai.“

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorės A.Feser teigimu, šiuo metu vykdomi įprastiniai miško darbai ir ji dviratininkų tiesiog prašo supratingumo.

„Aišku, yra blogai. Matote, takai išvažinėti, neskraidysi gi... Bet ir miškininkai turi tais takais važiuoti. Kreipėmės į juos ir gavome atsakymą, jog iki kurortinio sezono pradžios teritorija bus atlaisvinta“, – sakė A.Feser, neslepianti pykčio dėl susidariusios situacijos ant abiejų savivaldybių – Neringos ir Klaipėdos, kurios turi rūpintis šiuo „dviračių tako reikalu“. Esą kol kas tik pašnekama ir nusisukama, o reikėtų projektuoti ir rekonstruoti, tvarkyti šiuos takus.

Klaipėdiečio nuotraukas išvydę miškininkai pridūrė, jog žiema miestiečių namuose buvo šilta, nes iš Kuršių nerijos miškų į Klaipėdos katilines buvo vežamos skiedros. Vagonėlis miške pastatytas tam, kad žvarbiu metu darbuotojai turėtų kur pasišildyti.

Apie panašią dviračių takų situaciją 15min rašė žiemą, kai jų būkle taip pat piktinosi Kuršių nerijos takais riedėjęs dviratininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius