Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šunskai fazanynu apsiriboti neketina – planuoja atidaryti ir silkių kasyklą

Marijampolės rajone, Šunskuose, pirmuosius lankytojus kviečia didžiausias viešas fazanynas, kuriame gyvena daugiau nei šimtas 16-kos rūšių egzotinių paukščių. Fazanai į Šunskus atkeliauja ne tik iš Lietuvos paukščių augintojų, bet ir iš Lenkijos, Vengrijos, Slovakijos. Šunskų bendruomenė fazanyną žada plėsti, o kitąmet lankytojus pakviesti ir į silkių kasyklą.
Fazanas
Fazanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Fazanynas Šunskuose įkurtas neatsitiktinai – miestelio herbe , patvirtintame prieš dešimtmetį, puikuojasi trys fazanai, simbolizuojantys tris dorybes – tikėjimą, viltį ir meilę.

„Fazanynas Šunskuose gyvavo jau daugelį metų. Dar tarybiniais laikais, bet jis čia buvo ir kažkas taip susisiejo ir tas noras atsirado didžiulis turėti vėl fazanyną“, – pasakoja Šunskų kaimo bendruomenės pirmininkė Lina Kaleinikovienė.

Pirmieji egzotiniai paukščiai į Šunskus atkeliavo prieš metus, kai dar nebuvo net voljerų. Juos dovanojo Suvalkijoje gyvenantys egzotinių paukščių augintojai. O sumanius įkurti fazanyną, pradėta ieškoti informacijos internete, retesnių veislių paukščių. Užmegzti ryšiai su Vokietijos, Slovakijos ir kitų šalių egzotinių paukščių augintojais .

Spalvingi paukščiai, pasak žinovų, gražiausi – žiemą, nes vasarą meta plunksnas. Tuomet ir patinėlių uodegos gerokai sutrumpėja.

Šunskų bendruomenės planuose – kitąmet pakviesti į dar vieną objektą – silkių kasyklą. Tai susiję su daugeliui vietinių žinoma legenda, o anot vietos bendruomenės pirmininkės, legendos pritraukia daugiau turistų ir svečių.

Daugiau – Rūtos Lankininkaitės reportaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius