-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Susitarta dėl dviračių tako Smiltynė-Nida rekonstrukcijos

Neringos savivaldybės taryba pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su Lietuvos automobilių kelių direkcija. Šia sutartimi aptariami įsipareigojimai tęsiant dviračių tako Smiltynė-Nida sutvarkymo darbus.
Dviračių takas iš Smiltynės į Nidą
Dviračių takas iš Smiltynės į Nidą / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per visą Kuršių neriją einantis dviračių takas yra tarptautinės reikšmės – atskira Pajūrio dviračių tako pietinė dalis, Europos dviračių takų tinklo, EuroVelo maršruto EV 10 – „Hanzos žiedas“ ir Europos dviračių trasos R1 dalis, „EuroVelo Geležinės uždangos“ dalis EV 13. Prieš septynerius metus - 2013-aisiais metais buvo įgyvendinta tuo metu seniausios ir prasčiausios šio dviračių tako atkarpos rekonstrukcija nuo Pervalkos iki Nidos.

„Matome, kad poreikis tvarkyti likusius tako ruožus kasmet auga, dėl to ypatingą dėmesį skyrėme bendradarbiavimo sutarties derinimui. Nenorėjome, kad būtų apsiribojama tik duobių užlopymu, dėl to sutartimi siekėme apibrėžti, kad rangos darbų rūšis būtų kapitalinis remontas arba rekonstrukcija. Be to, inicijavome, kad sutartyje būtų numatyta, kad atliekant tvarkybos darbus būtų laikomasi patvirtintų pėsčiųjų ir dviračių tako rekomendacijų“, – sutarties derinimo procedūras komentuoja Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys.

Bendradarbiavimo sutartimi numatoma, kad Neringos savivaldybėje bus įgyvendinamas projektas „Tako Smiltynė–Nida ruožų nuo 0,010 iki 2,029 km; nuo 0,011 iki 1,829 km; nuo 2,956 iki 15,567 km; nuo 15,576 iki 31,232 km; nuo 31,249 iki 34,050 km; nuo 34,074 iki 34,217 km kapitalinis remontas/ rekonstrukcija“.

Darbus organizuos ir jų finansavimą užtikrins Lietuvos automobilių kelių direkcija, minėtus ruožus šiuo metu valdanti patikėjimo teise. Sutartimi numatoma, kad su tako remontu/rekonstrukcija susijusios išlaidos bus finansuojamos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis, o tvarkybos darbai bus organizuojami ir finansuojami trimis etapais.

Pirmojo etapo statybos darbus planuojama įgyvendinti iki 2023 metų pabaigos, įskaitant geodezinių nuotraukų, sklypų ir statinių kadastrinių matavimų bylų parengimą pagerintam turtui, antrojo – iki 2024 metų pabaigos, trečiojo – iki 2025 metų pabaigos.

Neringos savivaldybė įsipareigoja sutvarkytus ruožus perimti ne vėliau nei per 1 metus nuo projekto įgyvendinimo.

„Žingsnius dėl tako sutvarkymo atliekame jau ne vienerius metus. Ne kartą esame išreiškę ir pritarimą sutvarkyto tako ruožus perimti, kaip savo nuosavybėn perėmėme ir ruožą tarp Pervalkos ir Nidos. Viliuosi, kad šis susitarimas taps tvirtu ir neatšaukiamu įpareigojimu abiems pusėms. Tarptautinės reikšmės tako atnaujinimas svarbus ir dėl saugaus dviratininkų eismo organizavimo, ir dėl kuriamo šalies įvaizdžio, nes būtent čia prasilenkia dviratininkai iš įvairiausių pasaulio šalių“, – apie numatomų darbų svarbą kalba Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis, kurį savivaldybės taryba įgaliojo bendradarbiavimo sutartį pasirašyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius