Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Svajonių autobuso“ kelionės per Lietuvą tikslas – surinkti 10 000 svajonių, iš kurių bus nupieštas didžiulis delno formos paveikslas

Birželio pradžioje pradėjęs turą per Lietuvą ir spėjęs aplankyti įvairius festivalius, pabuvoti Alytuje, Birštone, Kačerginėje, Varniuose prie Luksto ežero, „Svajonių autobusas“ aplankė ir Telšius.
„Svajonių autobusas“ keliauja per Lietuvą
„Svajonių autobusas“ keliauja per Lietuvą / Laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ nuotr.

Kiekvienas žmogus turi svajonių — vieniems tai skrydis aplink pasaulį, kitiems — šuolis su parašiutu, tretiems norisi asmeninio tualeto ar tiesiog imti ir patampyti liūtą už ausų. „Visi turi troškimų. Tie, kurie tikina, kad jų neturi, liepiu gerai apgalvoti, dėl ko jie keliasi rytais iš lovos“,— sako „Svajonių autobuso“ savininkas Giedrius. Šilališkiui šiuo metu talkininkauja draugas Romanas iš Tauragės. Vyrai planuoja per vasarą, iki rugsėjo 5-osios, surinkti net 10 000 svajonių!

Du laisvi žmonės pasakojo, kad jiems ypač patinka toks gyvenimas. „Niekada nežinosi, kas šiadien atsitiks naujo. Kasdien vis kitokios emcijos, būna, nueiname miegoti 2 valandą nakties, o 7 jau keliamės ir tai mums patinka. Tai nė trupučio nevargina. Jeigu mus verčia ką nors daryti, kas mums tuo metu nepavyksta, tiesiog tuo metu numojame ranka ir viską padarome vėliau. Mes per daug laisvi, kad mus spaustų. Darome tai, kas mums patinka“,— sakė pašnekovai.

Romanas atskleidė, jog Giedrius yra tikras idėjų generatorius. Jam nuolat gimsta genealių minčių. Viena iš tokių — „Svajonių autobusas“, kuris smalsuolius pasitinka šūkiu: „Tu gali turėti viską, ir turėsi! Tik iš pradžių pasiūlyk kitiems tai, ko nori jie“. Giedrius tvirtina, kad svajoti reikia atsargiai, nes norai pildosi.

Ketvirtadienį prie PC „Norfa“ ir prie kavinės-motelio „Branša“, o penktadienį jubiliejinėje skautų stovykloje „Gėrio pėdomis“ įvairiaspalvis autobusas traukė praeivių žvilgsnius. Grupės „Šansonas“ dainos pagausino smalsuolių gretas. Akis traukė ne tik neįprastai atrodanti transporto priemonė, bet ir ant autobuso stogo koncertuojantys atlikėjai.

Giedrius ragino telšiškius rašyti savo svajones, o kai kurių norai, neabejotinai, bus išpildyti. Žiūrovai įsidrąsino ir ėmė užrašinėti savo svajones. „Užrašyti norai pildosi“,— sakė idėjos autorius ir ragino telšiškius nesidrovėti bei svajoti. Vienų svajonės buvo užrašytos ant margaspalvių lapų, kiti savo troškimus užrašė ant širdelės formos lipdukų ir juos klijavo ant autobuso.

Laikraačio Kalvotoji Žemaitija nuotr./Svajonių autobusas keliauja per Lietuvą
Laikraščio „Kalvotoji Žemaitija“ nuotr./„Svajonių autobusas“ keliauja per Lietuvą

Vyrai už savo keliones per Lietuvą negauna pelno. Tai nėra jų uždarbio šaltinis, greičiau — išlaidų, nes svajones Giedrius ir Romanas renka nemokamai. Žmonėms tai nekainuoja nė lito. „Kaip jūs tuomet išgyvenate?“— pasiteirauta. „Romanas yra muzikantas, koncertuoja, taip pat groja įvairiose šventėse. Aš nuomoju vakarėliams autobusą ir viskas, ką uždirbame, išleidžiame kelionėms autobusu“,— pasakojo Giedrius.

Autobusą šią vasarą dar bus galima pamatyti Jurbarko rajone vyksiančiame „Bike show“ renginyje, Žagarės vyšnių festivalyje, Klaipėdos jūros šventėje, festivalyje „Galapagai“, Karklės festivalyje, Joniškio festivalyje „Saulėtosios naktys“. Finalinis renginys įvyks slėnyje netoli Gargždų. „Renginyje už maistą, gėrimus, saldumynus, kartumynus, pramogas ir muziką bus atsiskaitoma šypsena. Tai oficiali „Svajonių Dienos“ valiuta“,— žadėjo Giedrius.

Minimalus tikslas – iki rugsėjo 5 dienos surinkti 10 000 svajonių, iš kurių vėliau bus nupieštas didžiulis delno formos paveikslas. „Surinktos svajonės ant lapų turėtų apjuosti du stadiono laukus, tad pasistengti dar turime kur“,— tikino Giedrius. Šiuo metu surinkta kiek daugiau nei 1000 svajonių, tačiau vyrukai intensyviai keliauja per Lietuvą ir ragina žmones svajoti, norus užrašyti ant spalvoto popieriaus lapo ir tikėti, jog troškimai išsipildys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius