-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikisi modernizuoti seniausią Panevėžio pėsčiųjų ir dviračių taką

Bene seniausias pėsčiųjų ir dviračių takas, vingiuojantis palei Nevėžio upę link Berčiūnų gyvenvietės, nutiestas 1995 metais. Dviračių takas – mėgstamas panevėžiečių ir berčiūniečių, tačiau jo kokybė nėra pati geriausia. Tako danga vietomis ištrupėjusi, kai kur net nebėra asfalto. Be to, juo nepatogu važiuoti neįgaliesiems vežimėliais.
Dviračių takas Panevėžyje
Dviračių takas Panevėžyje / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Todėl Panevėžio miesto savivaldybė inicijavo projektą „Pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Vakarinės g. link Berčiūnų gyvenvietės modernizavimas“, kurio metu bus modernizuotas minėtas pėsčiųjų ir dviračių takas. Projektui įgyvendinti dar pavasarį gautas finansavimas – per 152 tūkst. eurų – iš Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos.

Pagerės judėjimo galimybės

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna sakė pavasarį, kai buvo gautas finansavimas projektui įgyvendinti.

„Nuolat ieškome įvairių galimybių, kaip patobulinti miesto infrastruktūrą. Džiugu, kad ministerijai pateikta paraiška ES finansavimui gauti buvo teigiamai įvertinta ir skirtas finansavimas itin gyventojų pamėgto pėsčiųjų ir dviračių tako pirmojo etapo darbams. Tai dar vienas konkretus žingsnis vystant aplinkai draugiško miesto infrastruktūrą ir skatinant darnaus judumo principus“, – teigė Savivaldybės administracijos direktorius T.Jukna.

Įgyvendinus projektą, pagerės Panevėžio miesto ir rajono gyventojų judėjimo galimybės, sumažės besinaudojančiųjų automobiliais skaičius, CO2 emisija, padidės šios teritorijos patrauklumas. Vienas pagrindinių projekto tikslų – pagerinti pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimo sąlygas, siekiant padidinti gyventojų mobilumą ir prisidėti prie aplinkos taršos mažinimo.

Nėra darbų rangovo

Projekto vadovas Donatas Mickevičius pristatė, kokia situacija yra su šiuo dviračių taku, ir paaiškino, kada galima tikėtis minėto objekto rekonstrukcijos.

„Yra parengtas techninis projektas, turime statybos leidimą ir esame gavę finansavimą šiam projektui įgyvendinti. Praėjusią savaitę surašytos pastabos rangos darbams pirkti ir artimiausiu metu bus paskelbti viešieji pirkimai. Projektui įgyvendinti gautas finansavimas, bet dar neturime darbų rangovo“, – aiškino projekto vadovas ir sakė, kad dar negali pasakyti, kada prasidės darbai.

Bene seniausias pėsčiųjų ir dviračių takas, vingiuojantis palei Nevėžio upę link Berčiūnų gyvenvietės, nutiestas 1995 metais.
Projektas – iš dviejų etapų

Pasak jo, projektas „Pėsčiųjų ir dviračių tako nuo Vakarinės g. link Berčiūnų gyvenvietės modernizavimas“ susideda iš dviejų etapų.

„Pirmojo etapo pradžia nuo Vakarinės gavės iki susikirtimo su J.Janonio gatvės šaligatviu, o antras etapas – nuo J.Janonio gatvės iki Berčiūnų gyvenvietės. Tako trasa eina per privačius sklypus, todėl būtina sutarti su sklypų savininkais, kad pritartų tako rekonstrukcijai. Trasos vieta nesikeistų – rekonstrukcija vyktų dabartinio dviračių tako vietoje. Po rekonstrukcijos takas būtų pritaikytas neįgaliesiems, atsirastų apšvietimas, poilsio aikštelės su mažosios architektūros elementais, sutvarkyta tako danga. Be to, bus sutvarkyti tako nuolydžiai, kad juos galėtų įveikti neįgalieji su vežimėliais“, – pasakojo D.Mickevičius ir tikisi, kad kitąmet jau bus galima važiuoti atnaujintu dviračių taku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius