Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai žygeivių sezoną uždarė kaip tikri valdovai

Įspūdingos panoramos ir istorijos pamokos – dalykai, apie kuriuos po šio savaitgalio dar kurį laiką pasakos didžiausio pėsčiųjų žygių organizatoriaus Baltijos šalyse „TrenkTuras“ Merkinės žygio su „Gjensidige“ dalyviai. Į paskutinį bendrą susitikimą šiemet susirinkę 5 tūkstančiai žygeivių grožėjosi rūkuose paskendusiais Dzūkijos miškais, aiškinosi, kur prieš šimtus metų vaikščiojo Lietuvos kunigaikščiai, ir skanavo tikrų karališkų vaišių – sezonas uždarytas su trenksmu!
Žygis Merkinėje
Žygis Merkinėje / „TrenkTuras“ nuotr.

Žygis – laiko mašina

Žygeiviai rinkosi vieną iš trijų maršrutų – 11, 26 ar 34 kilometrų. Drąsiausieji leidosi į istoriškai turtingiausią maršrutą – žygiavo Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Jogailos vaikščiotais miškais, galėjo susipažinti su Totorių istorija, užsuko ir į rašytojo Vinco Krėvės-Mickevičiaus memorialinį muziejų.

Istorijos ir įdomybių kupiną patirtį papildė įspūdinga Dzūkijos nacionalinio parko gamta: nuo tvyrančio rūko miškuose, kelio buvusiu Nemuno dugnu, dabartinėje senvagėje iki vaizdingos panoramos nuo 26 metrų aukščio Merkinės apžvalgos bokšto ir Merkinės piliakalnio. Vaizdus praturtino saloje besiganančios avys ir Merkio bei Nemuno santaka. Pasirinkusieji trumpesnes trasas kai kurias šių vietų praleido, bet, kaip sakė patys, pajusti karališką dvasią laiko tikrai užteko.

Rekordinis susidomėjimas

Vos paskelbę Merkinės žygio programą, organizatoriai sulaukė norinčiųjų dalyvauti antplūdžio – į kai kurias trasas registraciją teko stabdyti iš anksto. Laimingus bilietus spėjo gauti 5 tūkstančiai žygeivių. Visgi trasos atrodė dar pilnesnės – žygio dalyvius lydėjo 400 šunų. Keturkojai draugai leidosi ir į trumpiausią, ir patį ilgiausią – 34 kilometrų – kelią.

Su augintiniais ar be jų žygeiviai dalyvavo ir jau tradicija tapusioje kamandinėje įskaitoje. Kiekviename „TrenkTuro“ masiniame žygyje organizuojamoje „Hiatus“ komandų įskaitoje 1-ąją vietą užėmė „Gjensidige“ draudimo Lietuvoje komanda, antrąja vieta džiaugėsi IT įmonės „Devbridge“ Vilniaus skyrius, o trečioji vieta atiteko sporto aprangos parduotuvės „Hiatus“ žygeiviams. Apdovanoti ir be komandų dalyvavę entuziastai bei jų augintiniai – visiems atiteko medaliai.

Pilnais pilvais

Išskirtinių skanėstų ir suvenyrų žygeiviai gavo dar nepasiekę finišo. Trasoje buvo įrengtos pramogų ir poilsio stotelės. Jose buvo dalinami įvairūs užkandžiai – „Arimex“ riešutai ir džiovinti vaisiai, „Activus“ košė, BENU vaistinės hematogenai, žygeiviai galėjo atsigaivinti Druskininkų „Hermis“ vandeniu, sušalusiuosius šildė kalėdiška „Skanovė“ arbata, keturkojai žygeiviai gavo valgomų dovanų iš „KIKA“. Pavargusias pėdas buvo galima atgaivinti „Perskindol“ oazėje, o generalinis žygio rėmėjas „Gjensidige“ pasirūpino draudimu nuo traumų.

Galiausiai, tikra vyšnia ant torto tapo specialiai dėl žygio duris (tiksliau – puodus) atvėrę Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“. Įveikę dešimtis kilometrų žygeiviai finišavo būtent čia – besivaišindami vietnamietiška sriuba, vengriška žuviene ar tikromis dzūkiškomis dešrelėmis. Sotūs ir laimingi žygių entuziastai išleisti trumpų atostogų – masinio „TrenkTuras“ žygio reikės šiek tiek palaukti. Visgi pasiilgusieji klajonių bet kada gali leistis į SOLO žygius ir rinkti žingsnius su draugais ar kolegomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius