-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai atranda Šiaulius: per metus jų skaičius išaugo dukart

Turistai vis dažniau renkasi Šiaulius. Per pirmąjį šių metų pusmetį Šiaulių turizmo informacijos centre (TIC) ir mobiliuosiuose centro biuruose apsilankė 14 049 turistai. Turistų skaičius lyginant su praėjusiais metais, išaugo 58 proc.: 2015 m. pirmą pusmetį apsilankė 5921 turistas, skelbiama Šiaulių TIC pranešime.
Šiauliuose esantis fotografijos muziejus gausiai lankomas tiek turistų, tiek pačių šiauliečių
Šiauliuose esantis fotografijos muziejus gausiai lankomas tiek turistų, tiek pačių šiauliečių / Šiaulių turizmo informacijos centro nuotr.

Šiemet daugiausiai turistų sulaukta iš Latvijos, Ispanijos, Prancūzijos, Japonijos, Rusijos, taip pat iš daugelio Lietuvos vietovių – Birštono, Skuodo, Panevėžio, Kauno, Vilniaus.

„Turistų skaičiaus auginą ypač lėmė didieji Šiaulių mieste vykstantys renginiai: šventė „Marguok“, vykusi 3 dienas kovo mėnesį, akcija „Ragauju Lietuvą“, „Ant rubežiaus“, Lietuvos olimpinė diena, tarptautinės varžybos, konkursai (pvz. tarptautinė šunų paroda), Europos dienos šventė ir kt.“, – akcentuoja Šiaulių TIC direktorė Rūta Stankuvienė.

Turistus domina ir organizuojamos ekskursijos po Šiaulių miestą ir regioną. Per pirmą metų pusmetį vestų užsakytų ekskursijų skaičius buvo 36, t.y. daugiau nei du kartus nei pernai tuo pačiu metu.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Venclauskių namai – Šiaulių „Aušros“ muziejus
Alvydo Januševičiaus nuotr./Venclauskių namai – Šiaulių „Aušros“ muziejus

Turistų mėgstamos, lankomos vietos

Turizmo statistika rodo, kad labiausiai lankomi Šiaulių „Aušros“ muziejaus padaliniai (Dviračių, Fotografijos muziejai, Žaliūkių malūnininko sodyba). Gausiai lankomas „Rūtos“ šokolado muziejus, atsinaujinęs Geležinkelių muziejus, Šiaulių universiteto botanikos sodas.

Besidomintys kulinariniu turizmu neaplenkia „Juonės Pastogės“ su žemaitiško kulinarinio paveldo asortimentu ir edukacija, vaistinės „Valerijonas“ sveikuoliškos virtuvės. Smagių pasisėdėjimų mėgėjai renkasi „Vyno terasą“, „Rok‘n Roll“ barą ir panašias vietas.

Šiauliuose galima rasti įvairių tautų virtuvių. Pavyzdžiui, Chaimo Frenkelio vilos restoranas siūlo įminti žydų tradicinio maisto paslaptis: per edukacinį užsiėmimą dalyviai supažindinami su žydų tradicinio maisto ypatumais ir ruošimo specifika

Iš regiono vietų gausiausiai lankoma vieta išlieka Kryžių kalnas. Jis patenka ir į populiariausių Lietuvos vietų penketuką.

„Bet ir čia stebime naujas tendencijas – atvykusieji vien tik dėl Kryžių kalno vis dažniau lieka nakvynei Šiauliuose“, – džiaugiasi Šiaulių TIC darbuotojai.

Atvykę į Šiaulius ir keliaudami po regioną turistai lanko ir kitas vietas. Štai jos:

  • Talkšos ekologinis takas – rytine ežero pakrante ligi pat Salduvės piliakalnio vedantis takas, atskleidžiantis gamtos įvairovę, o įrengtos 23 stotelės pateiks svarbiausią informaciją apie augmeniją, augaliją, kraštovaizdžių įvairovę ir šios vietovės istoriją. (http://tic.siauliai.lt)
  • Vandenlenčių parkas – tai vandens sporto ir pramogų parkas pačioje Šiaulių širdyje – miesto centre esančio Talkšos ežero pakrantėje, prie „Geležinės lapės“. Projektas unikalus tuo, kad jis yra vienintelis Šiaulių ir Šiaurės Lietuvos regione.
  • Jaunųjų gamtininkų centras – įsikūręs miesto pakraštyje, už Talkšos ežero, pradžiugins gyvosios gamtos, žirgų sporto mėgėjus. Čia įsikūręs ir Katinų muziejus. Ekskursijos ir įvairiapusė veikla gamtoje – garantuota! (www.gamtininkucentras.lt)
  • Nuotykių parkas („Splius“) – pramogų vaikams ir suaugusiesiems sala centriniame miesto parke. Jaukiausias ir gražiausias Botanikos sodas, kuriame puikuojasi išskirtiniai vietinės floros augalai.
  • Seniausia Lietuvoje veikianti pramonės įmonė „Gubernija“, kviečianti nusikelti į XVII amžių menančią daryklos istoriją bei sužinoti, kaip gimsta alus ir gira.
  • Žaliūkių malūnininko sodyba traukiama siūloma duonos kepimo edukacine programa.
  • Chaimo Frenkelio vila kviečia peržengti įdomų, viliojantį ir netgi kiek paslaptingą žydų virtuvės slenkstį. Košerinė žydų virtuvė – viena įdomiausių ir, ko gero, labiausiai mitais ir legendomis apipintų temų.
  • Judėjų maisto taisyklės – kašrutas – egzistuoja jau trys tūkstančiai metų. Taisyklių sąrašas – o jų apie 600 – yra įtrauktas į šventąją žydų knygą – Torą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius