Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukmergiškiai turistus vilioja per skrandį – paruošė „Ukmergės meniu“

Ukmergė neturi ypatingos gamtos, išskirtinių istorijos objektų. Nėra šiame mieste ir jūros. „Tačiau esame didžiausia Lietuvos kryžkelė, kurią pravažiuoja labai daug žmonių, skubančių iš Vilniaus ar Kauno prie Aukštaitijos ežerų“, – sako ukmergiškiai. Būtent tai, kad yra „ant tako“, jie ir nusprendė išnaudoti miesto turizmo reklamai ir paruošė „Ukmergės meniu“.
Ukmergės meniu
Ukmergės meniu / VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro nuotr.

„Lietuvoje vietinis turizmas sparčiai auga. Ukmergė taip pat nori neatsilikti ir visus pakviesti ne tik pravažiuoti pro šalį (juk ne paslaptis, kad esme didžiausia Lietuvos kryžkelė), bet ir stabtelėti užkąsti. Tuo tikslu ir pristatome „Ukmergės meniu“, – sako VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė.

VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro nuotr./Ukmergės kavinių gidas
VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro nuotr./Ukmergės kavinių gidas

Šiame meniu per vieną patiekalą atsiskleidžia visų mieste esančių kavinių virtuvės ypatumai.

„Keliaujantiems pro šalį bus labai lengva greitai apsispręsti, kur linksta tą dieną širdis arba skrandis. Kviečiame ir jus susipažinti mūsų kraštu ir čia skaniai pavalgyti. O po sočių pietų ar vakarienės pasivaikščioti po vieną seniausių Lietuvos senamiesčių“, – kvietė L.Baublienė.

Sotus turistas – laimingas turistas

Pasak jos, mintis sukurti kavinių gidą gimė labai praktiškai. „Kadangi esame pakeliui į Anykščius, kelių kavinių savininkai pastebėjo, kad po Medžių lajų tako atidarymo vis užsuka daugiau lankytojų, ypač sekmadieniais. Bediskutuojant ir gimė tokia mintis, kaip būtų patogu visas kavines pristatyti per žaisminga prizmę. Juk sotus turistas – laimingas turistas. Tą tikrai pastebėjom iš Anykščių praktikos kur visi užmiršo džiaugtis Lajų taku, o skundėsi, kad neturi kur pavalgyti. Tai kaip tarėm, taip ir padarėm“, – sakė Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro vadovė.

Vietos kavinių ir restoranų savininkai idėją sutiko palankiai. Teliko išrinkti kiekvienos maitinimo įstaigos identitetą atspindinčius patiekalus.

„Patiekalus rinkomės paprastai, remdamiesi praktika – prie kiekvienos kavinės nurodėme tai, ką labiausiai giria pas juos apsilankę klientai, ir tai, ką galima rasti toje kavinėje kiekvieną dieną. Tada įdomiausia dalis buvo apvažiuoti visas kavines ir išragauti: turėjome įsitikinti, ar tai, ką siūlome, yra tikrai skanu. Po šios dalies buvo visokių nuomonių tarp mūsų kolektyvo narių... Pavyzdžiui, man asmeniškai visada yra geriau salotos nei čeburekai, kurių net skonį buvau pamiršusi. Tačiau tikrai buvo įdomu visko paragauti“, – kalbėjo viena iš idėjos autorių L.Baublienė.

Nustebino maitinimo įstaigų skaičius

Nors „Ukmergės gidas“ labiausiai skirtas lietuviams, kurie užklysta arba specialiai atvažiuoja į Ukmergę, tačiau jau dabar aišku, kad jis pasitarnaus ir vietiniams, kurie žinojo ne visas mieste esančias kavines, barus ir restoranėlius.

„Net ir kompanijoje, kurioje užsakinėjome maketą ir lankstinukus, žmonės džiaugėsi mūsų projektu ir sakė: „O, kaip fainai, dabar turėsim didesnį pasirinkimą, kur nueiti papietauti“.

Norime sustabdyti pro šalį važiuojanti atostogautoją, paskatinti nors trumpam išlipti iš mašinos į mūsų puikų senamiestį, gražią gamtą – juk tikrai dar mažai kas žino ką apie Ukmergę. O mes turime ir kraterį, ir bunkerį kur gyveno partizanai, ir loftą kaimo vidury ir kanapių ūkį ir dar daug įdomybių

Iš tiesų, visus labiausiai stebino kavinių skaičius, nes Ukmergė – nedidelis miestas, bet čia yra net 13 maitinimo įstaigų. Iš jų kai kurios turi net po kelis filialus“, – sakė pašnekovė, pridūrusi, kad pirmajame sąraše vietų, kur galima pavaldyti Ukmergėje, buvo suradę net 22.

Tačiau ne visos jos sutiko dalyvauti ir būti įtrauktos į „Ukmergės meniu“. Kai kurių miesto turizmo atstovai patys nusprendė netraukti į kavinių gidą. „Čia gal jau kitam etapui, kai siūlysim lietuvišką „egzotiką“,“ – kalbėjo L.Baublienė.

Taiko pirmiausia į lietuvius

Įdomią idėją įgyvendinę ukmergiškiai tikisi, kad ši žinia padės į miestą pritraukti daugiau turistų. Kol kas Ukmergė negali pasigirti jų skaičiumi: per 2015 m. Ukmergėje ir rajone apsilankė apie 25 tūkst. turistų.

Daugiausiai čia užsuka vietinių turistų, tad kol kas ir meniu planuojama išleisti tik lietuvių kalba. Vėliau galbūt atsiras „Ukmergės meniu“ ir anglų, rusų bei vokiečių kalbomis.

„Sulaukiame turistų iš Rusijos, Ukrainos, nemažai vokiečių, bet jų būna dar tikrai nedaug – maždaug iki 200 žmonių per metus. Tad kol kas tikslas pasiekti vietinį turistą – lietuvį, o tada jau vilioti ir užsieniečius. Norime sustabdyti pro šalį važiuojanti atostogautoją, paskatinti nors trumpam išlipti iš mašinos į mūsų puikų senamiestį, gražią gamtą – juk tikrai dar mažai kas žino ką apie Ukmergę. O mes turime ir kraterį, ir bunkerį kur gyveno partizanai, ir loftą kaimo vidury ir kanapių ūkį ir dar daug įdomybių“, – kalbėjo Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro direktorė.

„Ukmergės meniu“ kol kas bus platinamas tik Ukmergėje. Vyksta derybos ir su greta esančiais Anykščiais.

„Pas juos daugiau pramogų, kurias mes galime pareklamuoti. O pas mus – daugiau vietų, kur pavalgyti. Sudėjus abu dalykus turėsime laimingą turistą, kuris 100 km spinduliu gavo kur pavalgyti ir pramogauti. Per vienus iš mokymų buvo labai teisingai pastebėta, kad turistams mes esam viena Lietuva, o ne atskiri kaimeliai ir miesteliai, tad dirbdami vieningai, neatsižvelgdami į rajonų „sienas“ galime pasiekti daugiau ir garantuoti, kad klientas liks laimingas“, – kalbėjo Ukmergės turizmo atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius