Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užburiantys Rėkyvos saulėlydžiai: 5 romantiškiausios ežero pakrantės vietos

Kartais sunku ir žodžiais apsakyti, kodėl žmones taip masina saulėlydžiai, užburia ir priverčia sustoti bei pasimėgauti romantiška akimirka. Regis, saulė kyla ir leidžiasi kasdien, o saulėlydis įprastas ir daug kartų matytas reginys. Tačiau saulėlydžių magijai labai svarbi ir vieta. Rėkyvos ežero saulėlydžiai – kas vakarą vis kitokie, bet kiekvieną kartą verti atviruko. Tai vieta, kur prie visą vakarą kintančio paveikslo kūrimo prisideda ežero atspindžiai, dangaus platybė, miškų siluetai ir ežero vandenis lėtai skrodžiančios jachtos.
Užburiantys Rėkyvos saulėlydžiai
Užburiantys Rėkyvos saulėlydžiai / D.Dovydaičio nuotr.

Šiauliuose tyvuliuojančio Rėkyvos ežero saulėlydžių išskirtiniu grožiu jau įsitikino ne tik šiauliečiai. Rėkyvos ežeras ne tik gaivinančių vandens pramogų karštą vasaros dieną vieta, bet ir ypatingą aurą turinti romantiškų vakarų vieta. Vis labiau šią vietą atranda ir miesto svečiai, kurie čia užsuka po turiningos kelionės ir pažinties su Šiaulių kraštu. Rėkyvos ežeras gerai žinomas ir profesionalams, ir mėgėjams fotografams, kurie čia dažną vakarą renkasi norėdami įamžinti įspūdingus gamtos kūrinius.

Ežero saulėlydžių fotogeniškumą ir populiarumą tik patvirtina birželio viduryje prasidėjęs ir vis dar vykstantis nuotraukų konkursas „Rėkyvos saulėlydžiai“. Konkurso organizatorius Šiaulių turizmo informacijos centrą ir kelionių po Lietuvą portalą pamatykLietuvoje.lt jau pasiekė daugiau kaip 250 konkurso dalyvių nuotraukų. Konkursui pateiktas nuotraukas galite peržiūrėti čia: https://bit.ly/2Z4LHi4.

Nuotraukų konkursas baigsis, ir gražiausios nuotraukos autorius bus išrinktas liepos 1 dieną. Tad vis dar turite galimybę ne tik pamatyti gražiuosius Rėkyvos saulėlydžius, bet ir juos nufotografavę dalyvauti konkurse. Gražiausios nuotraukos autoriui konkurso organizatoriai padovanos pasiplaukiojimą šeimai ar draugų kompanijai jachta Rėkyvos ežere.

Planuojantiems atvykti prie Rėkyvos pasigrožėti saulėlydžiu, turime keletą rekomendacijų - vietų, kur saulėlydžio rakursas ypatingas, arba, kur jais galima mėgautis ilsintis ar vakarieniaujant:

Rėkyvos ežero tiltas. Ne tik Palangoje ant tilto saulėlydžiai romantiški. Rėkyvos ežero tiltas yra puiki vieta palydėti saulę. Čia įrengti ir suoliukai, jei saulės palydėtuvių tektų laukti ilgiau. Ten visada sutiksite žveją, kurio galite pasiteirauti, ar jau pavyko sugauti auksinę žuvelę, o gal jis papasakos istoriją apie patį įspūdingiausią saulėlydį. Beje, jau kitąmet prie tilto bus prijungta ir apžvalgos aikštelė – dar daugiau vietos palydėti saulei ir rasti geriausią kampą nuotraukai.

Paplūdimys. Jei visą dieną lepinotės smėlėtame Rėkyvos ežero paplūdimyje, nepraleiskite progos padėkoti saulei už šiltas vonias ir palydėti jos patogiai įsitaisius ant smėlio.

Jachtklubai. Rėkyvos ežero vandenimis dalijasi du jachtklubai – „Žalgiris“ ir „Rėkyvos vandens klubas“. Prie pastarojo yra įrengti suoliukai, ant kurių sėdint vaizdas į ežerą tiesiog nepakartojamas – saulės spinduliai žaidžia jachtų stiebuose.

D.Dovydaičio nuotr./Užburiantys Rėkyvos saulėlydžiai
D.Dovydaičio nuotr./Užburiantys Rėkyvos saulėlydžiai

Jachtos ir kateriai. Ne tik filmuose vaizdai nuo denio yra užburiantys. Užsisakę pasiplaukiojimą jachta ar kateriu ne tik valandą plaukiosite po dešimtą pagal dydį Lietuvos ežerą, bet ir sulauksite saulės nusileidimo. Ant vandens jis dar kitoks. Saugokite savo kameras ir telefonus. Nors ir negilus, bet ežeras, kurio vanduo šlapias.

Restoranas. Gardi vakarienė, vaizdas už milijoną – tai gali pasiūlyti prie Rėkyvos ežero istoriniuose pastatuose įsikūręs restoranas „Žvejų užeiga“. Jei jau saulę lydėsite žvelgdami pro restorano langus, galbūt saulę norėsite taip pat prie Rėkyvos ežero pasitikti – šiuolaikiškai įrengti kambariai su puikiu vaizdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius