-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus senamiesčio architektūra, kurios nepastebite

Sostinę pamatyti naujai skatinanti platforma „Neakivaizdinis Vilnius“ pristato maršrutą „Aukštyn galvą!” ir kviečia keliauti tomis pačiomis senamiesčio gatvelėmis tik šįkart pakelti galvą aukštyn. Keliaujant šiuo maršrutu, senamiesčio pastatų pastogėse bus galima išvysti lipdinius, žmonių, gyvūnų ir mistinių būtybių skulptūras bei išlikusius istorinius reliktus, kurie paprastai lieka nepastebėti.
Vilniaus architektūra
Vilniaus architektūra / „Neakivaizdinio Vilniaus“ nuotr.

„Vilnius – tarytum architektūros istorijos vadovėlis. Įvairių architektūros stilių detalės mums gali papasakoti apie savo laikmečio miestą ir madas. Pavyzdžiui, medinės galerijos senamiesčio kiemuose pasakoja apie renesanso laikus, kuomet dar nebuvo statomos laiptinės pastato viduje, o į kambarius buvo patenkama tiesiai iš lauko ar medinės galerijos.

Užrašyti statybos ar rekonstrukcijos metai, savininkų inicialai, keisti simboliai ant pastato – kiekviena pastebėta detalė mums pasakoja vis naują istoriją,“ – pasakoja maršrutą sudaręs gidas Andrius Pavelko.

Pasivaikščiojimas užvertus galvą užtruks apie valandą ir leis aplankyti net septynioliką senamiestyje išsidėsčiusių objektų. Tiesa, keliaujantiems šiuo maršrutu ir negalintiems pasigirti tobula rega, rekomenduojama pasiimti teatro ar kitokius žiūronus, kad aukštai pastogėse esančius architektūros elementus būtų galima įžiūrėti lengviau.

„Neakivaizdinio Vilniaus“ nuotr./Vilniaus architektūra
„Neakivaizdinio Vilniaus“ nuotr./Vilniaus architektūra

Maršrutą „Aukštyn galvą!” galima rasti čia, o popierinę jo versiją nemokamai pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centruose.

Daugiau maršrutų, Vilnių atskleidžiančių kitokiais kampais – www.neakivaizdinisvilnius.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius