-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje tęsiasi itališki nuotykiai: kokie renginiai laukia sekmadienį?

Nuo Vilniaus iki Romos – 1700 kilometrų, o šį savaitgalį – tik tiek, kiek nuo namų iki miesto centro.
„Itališkos atostogos Vilniuje"
„Itališkos atostogos Vilniuje" / S.Žiūros nuotr.
Temos: 2 Vilnius Italija

Sekmadienį, jau trečią dieną, tęsiasi „Itališkos atostogos Vilniuje", kurių organizatoriai empatiškai sureagavo į dažno lietuvio aistrą keliauti, rašoma spaudai išplatintame pranešime.

Savaitgaliai ir ilgesnės atostogos pamėgtuose Europos miestuose, tikėtina, greitai grįš į mūsų gyvenimą, o kol kas verta pabandyti tai kompensuoti itališką prieskonį turinčiais renginiais čia pat, savame mieste.

Karalienės Bonos miesteliu virtusiame Stiklo kvartale šiandien nuo 11 iki 18 val. bus sudarinėjamas „džinsinis" Italijos žemėlapis „Denim Diaries" (talkins mokytojas italas).

Kultūrinėje erdvėje K.Sirvydo skvere nuo 11 val. italų kalbos pamoka, nuo 12 val. – paskaita apie Italijos papročius ir tradicijas, nuo 13 val. – paskaita apie italų kultūros įtaką Lietuvos architektūrai, nuo 14 val. savo žinias apie Italiją bus galima patikrinti viktorinoje, nuo 15 val. skambės Mario Di Pasquale atliekama muzika, dar po valandos – populiariosios itališkos muzikos klasikų kūriniai (atliks Claudio Mazzella).

Renginiai vyks ir šeimos erdvėje Bernardinų sode. Iki 17 val. su žemėlapiu „Vilnius vaikams" galite pabandyti atrasti Vilnių kartu su mažaisiais (žemėlapį galite rasti Bernardinų sode arba Turizmo informacijos centre Pilies g. 2). Išsprendus užduotis vaikų laukia dovanėlės.

Nuo 13 iki 16 val. planuojamas animatoriaus pasirodymas: linksmosios pramogos vaikams su žaidimų personažu, italų santechniku, Super Mario. 16 val. bus galima lietuviškai pasiklausyti itališkų pasakų.

Visą dieną vyks ir orientacinis žaidimas „Nepaprastas itališkas nuotykis Vilniuje", o nuo 13 val. – pasivaikščiojimas po filmavimo vietas Vilniuje, paskaita „Italija kinematografiškame Vilniuje".

Visą dienos programą rasite čia.

Ir nepamirškite planuoti tolesnių savaitgalių – Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „GO Vilnius" rūpesčiu, po Italijos į Vilnių atkeliaus Indija, JAV, Ispanija, Vokietija, Japonija ir Prancūzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius