-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žaliosios europiečių atostogos Palangoje“: nuo žygio ir edukacijų iki stilistės A. Gilytės patarimų

Šeštadienį Palangoje vyks edukacinis renginys, skirtas pažinčiai su klimato kaita. Įvairiaspalvė programa miestiečiams ir svečiams siūlys atraktyvių veiklų.
Žaliosios europiečių atostogos „Nebūk plastikas – išpakuok fantaziją“
Žaliosios europiečių atostogos Palangoje vyks jau dvyliktą kartą. / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Žaliosios europiečių atostogos Palangoje 2020“ kviečia pajūryje gyvenančius ir poilsiaujančius žmones pasimėgauti ne tik saulės voniomis, bet ir daugiau sužinoti apie klimato kaitą, aplinkosaugą ir biologinę įvairovę.

Europos komisijos atstovybė Lietuvoje jau 12-tą kartą rugpjūtį populiariausiame pajūrio kurorte organizuoja įvairias edukacines ir kūrybines dirbtuves bei kitas veiklas, kurios padeda kurti tvaresnę, švaresnę ir saugesnę aplinką.

Šiemet Palangos gyventojai ir svečiai kviečiami leistis į pėsčiųjų žygį su sveikatingumo motyvuotoja Vlada Musvydaite ir walk15. Žygis per Palangą – tai simboliškos šių metų renginio partnerių Kūrybos kampas 360 ir Giedriaus Bučo organizuojamo pėsčiųjų žygio aplink Lietuvą „Už švarią Lietuvą“ išlydėtuvės.

Tą dieną centrinėje miesto aikštėje taip pat vyks susitikimas su stiliste Agne Gilyte, kuri papasakos, kaip prikelti drabužius antram gyvenimui ir iš mažai sukurti daug.

Virtuvės šefas Gian Liuca Demarco papasakos apie maisto švaistymą bei Italijos ir Lietuvos mitybos suvokimo skirtumus ir atskleis paslaptį, kaip atsakingai pildyti šiukšlių dėžę, mat dažnai iš jos turinio galima pamaitinti net kelias šeimas.

Renginio dalyviai galės ir patys pasigaminti aksesuarų – dėklinių iš plastikinių maišelių, o pavakare socialinės iniciatyvos „CoolŪkis“ įkūrėjos supažindins su tvariu ir ekologišku gyvenimo būdu, patars, kaip pradėti kompostuoti, pristatys kompostavimo bute būdus.

Dienos renginį vainikuos BOOM parko prieigose vyksiantis „drive-in“ gyvo garso koncertas.

Renginio programa:

CENTRINĖ PALANGOS AIKŠTĖ (Vytauto g. 96A, Palanga)

15:00–15:15 Renginio „Žaliosios europiečių atostogos Palangoje 2020“ atidarymas.

15:15–15:45 Žygio pėsčiomis aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!“ pristatymas ir išlydėtuvės su sveikatingumo motyvuotoja Vlada Musvydaite ir žygio organizatoriumi Giedriumi Buču.

15:45–18:00 Žygis su Walk15 programėle „Žaliuoju kursu per Palangą 2020“.

15:00–20:00 Atvira šių dienų aplinkosaugos aktualijų paroda fotografijose ir instaliacijose „Vertybių krioklys“ bei „Kūdikio pjūvis“.

16:00–17:00 „Kada mažiau yra daugiau: n-tasis rūbo gyvenimas“. Stilistės Agnės Gilytės paskaita apie sąmoningą drabužių vartojimą.

16:30–18:00 Pasigamink stilingus aksesuarus iš plastikinių maišelių su Replastico2 komanda.

18:00–19:00 „Maisto kelionė nuo ūkio iki stalo... Bet ne iki šiukšliadėžės!“. Virtuvės šefo Gian Luca Demarco paskaita apie maisto tausojimą.

18:00–19:00 COOLŪKIS mokymai apie kompostavimą ir daiginimą miesto sąlygomis.

19:00–20:00 Giedriaus Bučo darnos žygio pėsčiomis aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!“ pristatymas. Pasakojama apie žygio idėją ir tikslus, miesto gyventojai ir svečiai kviečiami prisijungti ir pakeliauti kartu. Žygio pradžia rugpjūčio 16 dieną Palangoje, trukmė 80 dienų, iš viso bus nukeliauta 1200 km. Prisijunk ir tu! Daugiau informacijos apie žygį: https://www.facebook.com/events/1073134673077139/

BOOM parkas (Mokyklos 90, Žibininkų km. Kretingos raj.)

21:00 val. NEMOKAMAS „DRIVE-IN“ KONCERTAS „KAD ŽEMĖ NESIBAIGTŲ“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius