Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinutė iš pajūrio: beveik 200 jaunų kretingiškių susivienijo jautriam projektui

Kretinga žavi savo išskirtinumu ir vėl. Lietuvos pajūryje įsikūręs miestas, rodos, veiklomis vaikams ir jaunimui pranoksta didmiesčius. Beveik 200 jaunų kretingiškių buvo suvienyti jautriam projektui – visą mėnesį čia vyko vaizdo klipo „Ateities Kretinga“ filmavimas. Šeštadienį šis pajūryje įsikūręs miestas kviečia į miesto šventę.
„Ateities Kretinga“
„Ateities Kretinga“ / Media dia/Dariaus Šypalio nuotr.
Temos: 1 Kretinga

„Man patinka čia būti. „Nesvarbu, kur aš gyvensiu ir ką veiksiu, kai užaugsiu: aš visada prisiminsiu savo vaikystę ir šias dienas“, – tokius žodžius vaizdo klipe sako 4–11 metų vaikai, kurie nuoširdžiai didžiuojasi savo gimtuoju miestu – Kretinga.

Krepšinis, tautiniai šokiai, motobolas, gimnastika, sportiniai šokiai, kalnų dviračių sportas, lengvoji atletika, boksas, STEP aerobika, jaunieji šauliai, futbolas, šiuolaikiniai šokiai, „Kangoo jumps“ treniruotės, kovos menai, skautai, chorai, dailė, breikas – tiek (daugiau nei 20) skirtingų veiklų vaikams ir jaunimui yra Kretingoje, taip pat aktyviai veikia Kretingos meno ir sporto mokyklos.

Miestas siekia jaunoms šeimoms parodyti, kad Kretingoje kurtis ir gyventi gera

„Ateities Kretinga“ – toks šiemet yra Kretingos miesto šventės šūkis. Šios šventės renginiai prasidėjo birželio 1 dieną jaunimo muzikiniu vakaru po 1000 lempučių, vėliau tęsė „Šimtmečio kūdikių“ fotografijų paroda ir daugelis kitų renginių.

Visą Kretingos miesto šventę birželio 15 dieną vainikuos masinis vaikų ir jaunimo organizacijų pasirodymas Rotušės aikštėje ir teatralizuota šventė šeimoms „Vaikystės svajonių slėnis“, kurioje kasmet dalyvauja daugiau nei 500 kretingiškių.

18 tūkst. gyventojų turinti Kretinga stebina originaliomis veiklomis

„Ypatingai džiaugiamės, kad Kretingos mieste yra tiek daug įvairios veiklos jaunimui, o vaikai ir jaunimas čia – draugiški, atsipalaidavę, aktyvūs ir iniciatyvūs“, – sako Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Dalia Činkienė.

Tai – ne pirmas toks Kretingos miesto atsigręžimas į jaunuosius miestiečius. Praėjusiais metais projekto „Miniatiūrinė Kretinga“ metu apie 200 jaunų žmonių savo rankomis sukūrė miniatiūrinius istorinės Kretingos pastatų maketus. Šio projekto tikslas buvo supažindinti jaunąją kartą su miesto istorija, architektūra, žymiais žmonėmis.

Kretingos miesto ir Šv. Antano atlaidų šventės puslapis socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius