Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurso „Svajonių komandiruotė“ pabaiga: 9 rašytojai laimėjo keliones į Europos ir Afrikos kurortus

Į lietuvių itin pamėgtus Europos bei Afrikos kurortus su specialiomis jiems patikėtomis užduotimis šį rudenį vyks net devyni kūrybingiausi kelionių mėgėjai. Tokią progą jiems suteikė visą rugsėjo mėnesį vykęs konkursas „Svajonių komandiruotė“, kurio metu kelionių aistruoliai buvo kviečiami originaliai aprašyti įsimintiniausių atostogų svečioje šalyje įspūdžius. Konkurso nugalėtojus, verčiausius keliauti viena iš kelionių organizatoriaus „Novaturas“ dovanojamų kelionių krypčių, rinko speciali komisija, savo favoritams balsus atidavė ir interneto vartotojai.
Vienas iš daugybės Filipinų paplūdimių
Vienas iš daugybės Filipinų paplūdimių / A.Afanasjev nuotr.

Visą rugsėjo mėnesį vykusio konkurso „Svajonių komandiruotė“ metu naujienų portalo www.15min.lt lankytojai siuntė savo kelionių istorijas, tikėdamiesi išvykti į svajonių komandiruotes pasirinktomis kryptimis. Devyni geriausių aprašymų autoriai iškeliavo arba artimiausiu metu išvyks į kurortus Portugalijoje, Turkijoje, Graikijoje, Ispanijoje, Egipte ir Italijoje.

Pateikiame visą nugalėtojų sąrašą:

Portugalija – Janina Guščiūtė. „Laiškai iš Airijos“.
Turkija (Dalamanas) – Arminas Šileikis. „Kelionių žodynas. Rumunija“.
Kreta – Vitalija Puodžiūnaitė. „Senajame keltų krašte – Bretanėje“.
Turkija (Antalija) – Linas Mackevičius. „Neįtikėtini 4500 km lietuvių sukartų Aliaskoje“. Rima Kairytė. „12 dienų, 5 000 kilometrų ir 10 Europos miestų“ (skaitytojų balsavimas).
Tenerifė – Saulius Gudeliauskas. „2200 kilometrų iki Hanojaus – lietuvio nuotykiai Vietname“.
Šarm el Šeichas – Airida Mergiūnaitė. „Atvirukai iš Amsterdamo“.
Hurgada – Redita Vinterytė. „Turkija. Atradimų ir svajonės link“.
Italija – Andrej Afanasjev. „7000 salų ir ančiuko embrionas pietums – Filipinai“.

„Sulaukėme daugybės išties puikių kelionių aprašymų, prikausčiusių dėmesį nuo pirmųjų žodžių, tad išrinkti geriausio kūrinio autorių ne visuomet būdavo lengva. Džiaugiamės, galėdami skatinti keliauti kūrybingus ir pažinti svetimas kultūras bei plėsti akiratį trokštančius žmones,“ – teigė „Novaturo“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė.

Kaip bebūtų, konkurso nugalėtojai į tolimus kraštus vyks ne poilsiauti, o vykdyti specialių jiems paskirtų užduočių, sako S. Dabulė. Anot jos, konkurso „Svajonių komandiruotė“ tikslas buvo išrinkti originaliausius bei kūrybingiausiai rašyti sugebančius kelionių aistruolius ir pakviesti juos praleisti savaitę vienoje iš „Novaturo“ organizuojamų poilsinių kelionių, pasisemti kuo daugiau įspūdžių, o grįžus juos aprašyti.

Vos mėnesį trukęs konkursas susilaukė išties nemenko keliautojų dėmesio – savo atostogų aprašymus www.15min.lt redakcijai atsiuntė daugiau nei 60 dalyvių. Stebina ir atsiųstų tekstų įvairovė – nuo romantiškų pasivaikščiojimų kaimyninės Latvijos pajūriu iki kvapą gniaužiančių įspūdžių Aliaskoje ar Vietname. Toks susidomėjimas, pasak S. Dabulės, skatina organizatorius galvoti apie konkurso tęsinį  ir galimybę į svajonių komandiruotes išsiųsti dar daugiau kelionių aistruolių.

„Redaguoti, atrinkti ir išskirti geriausius autorius buvo nemenkas iššūkis konkurso komisijai. Visi iki vieno atsiųsti darbai buvo įdėmiai perskaityti, tačiau rubrikoje „Pasaulis kišenėje“ išpublikuoti tik labiausiai atitikę taisykles, kurybingiausi ir tvarkingiausiai pateikti darbai. Dėkojame už galimybę kartu su Jumis, autoriai, apkeliauti visą pasaulį“,- sakė „Pasaulis kišenėje“ redaktorius M. Vadišis.

Konkurso dalyvių rašiniai visą mėnesį buvo publikuojami www.15min.lt rubrikoje „Pasaulis kišenėje“, o juos vertino bei nugalėtojus rinko speciali komisija, kurią sudarė kelionių organizatoriaus „Novaturas“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė, www.15min.lt vyriausiasis redaktorius Liudas Dapkus, rubrikos „Pasaulis kišenėje“ redaktorius Mykolas Vadišis ir aistringas keliautojas, kelionių tinklaraščio autorius Karolis Žukauskas. Vieną iš devynių  nugalėtojų išrinkti progą turėjo ir interneto vartotojai. Jų sprendimu į Turkiją savaitei vyks pasakojimo apie kelionę po dešimt Europos miestų autorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius