-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

2020 metų Europos futbolo čempionatas vyks 13 valstybių, finalas – „Wembley“ stadione

UEFA patvirtino 2020 metų Europos futbolo čempionato formatą ir išrinko stadioną, kuriame vyks turnyro pusfinaliai ir finalas. Londono „Wembley“ stadionas priims stipriausias keturias čempionato komandas, tuo tarpu grupių etapas bei atkrintamosios varžybos vyks 13-oje skirtingų miestų.
Wemblio stadionas
Wemblio stadionas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors iš pradžių buvo valstybių, norinčių surengti čempionatą, tačiau 2012 metų gruodį UEFA nusprendė turnyrą rengti visame žemyne. Taip bus pažymėtas čempionato 60-osios metinės.

Rengti turnyro varžybas iš viso pretendavo 19 Europos miestų, iš kurių galiausiai išrinkta 13. Dėl pusfinalių ir finalo varžėsi tik du stadionai – Londono „Wembley“ ir Miucheno „Allianz Arena“. Teigiama, kad Anglijos ir Vokietijos futbolo federacijos pasiekė susitarimą, pagal kurį 2020-ųjų finalas paliktas Londonui, o jie nepretenduos į 2024 turnyrą.

Keturiuose miestuose vyks dali grupių etapo ir ketvirtfinaliai – tai Miunchenas (Vokietija), Baku (Azerbaidžanas), Sankt Peterburgas (Rusija) ir Roma (Italija).

Kita dalis grupių etapo bei visi aštuntfinaliai vyks 8 miestuose – tai Kopenhaga (Danija), Bukareštas (Rumunija), Amsterdamas (Nyderlandai), Dublinas (Airija), Bilbao (Ispanija), Budapeštas (Vengrija), Briuselis (Belgija) ir Glazgas (Škotija).

Čempionato rengimas valstybės šeimininkės rinktinei negarantuos vietos turnyre.

Būti vienu iš turnyrų rengėjų dar pretendavo Skopjė (Makedonija), Minskas (Baltarusiaj), Sofija (Bulgarija), Jeruzalė (Izraelis), Solna (Švedija) ir Kardifas (Velsas).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius