Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi ir R.Lewandowskiui spindint „Barcelona“ ir „Bayern“ žengė į ketvirtfinalį

„Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ futbolininkai užėmė likusias dvi laisvas vietas Čempionų lygos stipriausių klubų aštuonete ir tarpusavyje susidurs ketvirtfinalyje, kai šeštadienį jų lyderiai sužaidė puikias rungtynes ir vedė į pergales rungtynėse Barselonoje ir Miunchene.
Lionelis Messi ir Robertas Lewandowski mušė įvarčius.
Lionelis Messi ir Robertas Lewandowski mušė įvarčius, o penktadienį kausis vienas prieš kitą. / „Scanpix“ nuotr.

Lionelis Messi pelnė fantastišką įvartį, uždirbo 11 metrų baudinį, o dar vieną įvartį iš jo atėmė teisėjas per rungtynes su „Napoli“, kuris anksti prarado šansus šeštadienį.

Nors pirmasis aštuntfinalio mačas baigėsi lygiosiomis (1:1), o pirmąsias 10 minučių atakavo Italijos komanda, „Barcelona“ užsuko atakų škvalą ir per pirmą kėlinį laimėjo rungtynes 3:1 (3:1).

Barselonos komandos vidurio gynėjas Clement'as Lenglet'as, nustūmęs varžovą, po kampinio galva pramušė Neapolio komandos gynybą, o tada darbų ėmėsi ir L.Messi.

33 metų argentinietis atliko slalomą iš krašto pro tris gynėjus, krito, kėlėsi ir vėl griūdamas pasiuntė kamuolį į vartus.

Nors dar vienas L.Messi įvartis stebėtinai nebuvo įskaitytas teisėjui susivaidenus žaidimą ranka, netrukus „Barcelona“ lyderis uždirbo 11 metrų baudinį, kurį stipriu smūgiu realizavo Luisas Suarezas.

„Napoli“ įvartį baigiantis pirmajam kėliniui ir atakas antrajame kėlinyje atlaikiusi „Barcelona“ laimėjo aštuntfinalį bendru skirtumu 4:1, o ketvirtfinalyje žais su Miuncheno „Bayern“.

Šis klubas be rūpesčių susidorojo su Londono „Chelsea“.

Prieš penkis mėnesius Anglijoje laimėję 3:0 bavarai surengė dar vieną futbolo pamoką, šįsyk sutriuškinę varžovus tuščiame Miuncheno stadione 4:1.

Du įvarčius – pirmą po paties uždirbto 11 metrų baudinio ir paskui po smūgio galva, - pelnęs Robertas Lewandowskis padidino savo įvarčių sąskaitą šį sezoną iki 53-ijų.

„Bayern“ puolėjas iš Lenkijos yra rezultatyviausias ir Čempionų lygoje, kur jau yra pelnęs 13 įvarčių.

Tai ne pabaiga, nes Lisabonoje vyks lemiamos Čempionų lygos kovos. Ketvirtfinalyje, pusfinalyje ir finale komandos sužais po vieną mačą.

Suprasti akimirksniu

  • Ketvirtfinalio rungtynės:
  • Rugpjūčio 12 dieną: Paryžiaus „Saint Germain“ - Bergamo „Atalanta“
  • Rugpjūčio 13 dieną: „Leipzig“ - Madrido „Atletico“
  • Rugpjūčio 14 dieną: „Barcelona“ - Miuncheno „Bayern“.
  • Rugpjūčio 15 dieną: „Manchester City“ - Liono „Olympique“

Svarbiausius Čempionų lygos šeštadienio rungtynių įvykius fiksavo 15min:

Rungtynių eiga

„Barcelona“ – „Napoli“ 3:1 (pirmosios rungtynės 1:1)

45 min. Ir „Napoli“ gavo teisę mušti 11 metrų baudinį. I.Rakitičius pargriovė baudos aikštelėje kamuolį valdžiusį Driesą Mertensą. 11 metrų baudinį realizavo Lorenzo Insigne, pasiuntęs kamuolį į kitą pusę nei šoko vartininkas Marcas-Andre ter Stegenas.

44 min. Trečiasis Barselonos įvartis, kurį vėl nulėmė L.Messi. Tai jis iš už nugaros apibėgo kamuolį valdžiusį Kalidou Koulibaly, kuris nepastebėjo argentiniečio ir bandydamas išmušti kamuolį įspyrė L.Messi per kojas. Aiškus 11 metrų baudinys, kurį užtikrintai realizavo L.Suarezas.

30 min. Dar vienas L.Messi šedevras! Futbolo genijus priėmė kamuolį krūtine prie vartų, meistriškai sustabdė ir iš arti sušaudė vartininką. Bet teisėjas pasitelkė VAR ir kažkodėl nusprendė, jog stabdant kamuolį L.Messi sužaidė ranka. Tačiau pakartojimai rodo ką kita. Teisėjai suklydo?

23 min. Fantastiškas L.Messi įvartis! Argentinietis kraštu įsiveržė į baudos aikštelę mistiniu būdu prasprūdęs pro tris Neapolio gynėjus, išsilaikė ant kojų ir griūdamas pasiuntė kamuolį į vartus. 2:0.

10 min. Įvartis! Vidurio gynėjas Clement'as Lenglet'as lengvai atsistūmė varžovą per kampinį ir laimėjęs dvikovą galva šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį vartus. Kietas prancūzo darbas varžovų baudos aikštelėje – nors teisėjai peržiūrėjo epizodą, nieko nusikalstama jie neįžiūrėjo.

Miuncheno „Bayern“ – Londono „Chelsea“ 4:1 (pirmosios rungtynės 3:0)

84 min. R.Lewandowskis galvą įmūrino dar vieną įvartį ir Vokietijos čempionai ir antrosiose rungtynėse pasiekė trijų įvarčių persvarą prieš Anglijos klubą. Tai jau 53-ias lenko įvartis šį sezoną. Neįtikėtina.

76 min. Corentinas Tolisso suardė Londono komandos gynybą ir padidino bavarų persvarą įvarčiu: 3:1.

44 min. Tammy Abrahamas įvarčiu atidarė „Chelsea“ įvarčių sąskaitą aštuntfinalyje, bet traukinys jau nuvažiavęs.

28 min. Callum Hudson-Odoi gražiu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus, bet Londono komandos įvartis neįskaitytas. Teisėjai pasitelkė VAR, o tada nustatė nuošalę Tammy Abrahamui.

24 min. Įvartis! Ivanas Perišičius po R.Lewandowskio perdavimo padvigubino skirtumą.

10 min. Įvartis! R.Lewandowskis be priekaištų atliko 11 metrų baudinį, nors Willy Caballero ir atspėjo smūgio kryptį. Baudinys buvo skirtas, kai tas pats „Bayern“ puolėjas įsiveržė vienas prieš vieną ir apėjo su kamuoliu vartininką, kuris pargriovė lenką. Tai 12-asis R.Lewandowskio įvartis šį sezoną Čempionų lygoje – jam nėra lygių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius