Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaustukų dėl sudėties dar turintis V.Urbonas: „Problemos – dalis mūsų gyvenimo“

Valdo Urbono laukia nerami naktis. Penktadienio vakarą Liuksemburgo sostinėje tokiu pačiu pavadinimu naujasis Lietuvos futbolo rinktinės treneris gaus pirmąjį krikštą. Prieš 2020-ųjų metų Europos čempionato atrankos startą 51-erių panevėžietis atrodo visiškai ramus ir pakartojo tai, ką sakė jau anksčiau – debiutuoti prie rinktinės vairo jis tikisi pergale.
Valdas Urbonas
Valdas Urbonas / nuotr. LFF.lt

Nors FIFA nacionalinių reitinge Lietuvos rinktinė net 66 pozicijomis yra žemiau už būsimą varžovą Liuksemburgą, V.Urbonas nemano, kad jo vyrai yra silpnesni už ambicingą Europos futbolo nykštuką.

„Gerbiame varžovą, bet mūsų pagrindinis tikslas yra pergalė. Priešininkas yra stiprus, taktiškai brandus, gerai organizuotas, Tautų lygos turnyre žaidė tikrai puikiai. Galiu pasakyti, kad juntamas trenerio braižas, matosi, kad jis dirba su šia komanda jau ne vienerius metus. Komandos mikroklimatas taip pat yra labai geras, varžovas tikrai turi savo veidą, turi futbolininkų, kurie gali nulemti rungtynes. Jų stiprybė – gebėjimas pasiekti teigiamą rezultatą. Bet mes penktadienį kovosime dėl pergalės“, – pakartojo strategas.

Paprašytas įvardinti pavojingiausius varžovų komandos ginklus, V.Urbonas vietos žurnalistus maloniai nustebino it žirnius berdamas Liuksemburgo futbolininkų pavardes ir jų marškinėlių numerius.

Anot stratego, daugiausia rūpesčių jo komandai gali pridaryti „F91 Dudelange“ saugas Danelis Sinani, Rusijos „Ufa“ klube rungtyniaujantis Olivier Thillas, belgų „Virton“ klube žaidžiantis puolėjas Aurelienas Joachimas.

„Puikiai suprantu, kad rytoj bus mano debiutas. Nors laiko pasiruošti neturėjome daug, tikiu, jog žaidėjai suprato mano sumanymus. Stovykloje Vokietijoje dirbome šlifuodami kai kuriuos taktinius niuansus. Man labai patiko žaidėjų energija, jų susitelkimas, noras siekti tikslo čia ir dabar“, – kalbėjo treneris.

– Ar laiko pasiruošti užteko?

– Manau, kad taip. Ką buvome numatę stovyklos metu ir šioje paskutinėje treniruotėje, tą ir padarėme. Nemažai turėjome pokalbių, analizavom vaizdo medžiagą ir klaidas, kurias darėme per tas kontrolines rungtynes su Tryro „Eintracht“. Laiko gal kiek mažoka, bet reglamentas visiems vienodas. Nėra ko skųstis, ruošiamės mūšiui.

LFF.lt nuotr./Valdas Urbonas
LFF.lt nuotr./Valdas Urbonas

– Savaitės pradžioje dėl viruso buvo sunegalavęs Arvydas Novikovas. Ar jam pavyko atsigauti? Kaip prie komandos pritapo šiek tiek vėliau prisijungęs Mindaugas Palionis?

– Džiaugiuosi, kad šiuo metu problemų tikrai neturime. Arvydas atsigavo, o Mindaugas taip pat po truputį pritampa prie komandos. Norėjosi, kad jis prisijungtų kiek anksčiau, nes turėjome vos kelias treniruotes, bet realybė yra tokia. Visos problemos – dalis mūsų gyvenimo. Dabar svarbiausia pasirinkti optimalią sudėtį ir eiti kautis.

– Ar daug dar klaustukų turite dėl startinio vienuoliktuko?

– Klaustukų yra. Laiko pažinti ir įvertinti žaidėjus nebuvo labai daug. Viena ar dvi pozicijos dar kelia klausimų, bet manau, kad pavyks priimti teisingą sprendimą.

– Komandoje turite tris lygiaverčius vartininkus. Kas sprendžia, kuris vartų sargas stos į vartus penktadienį?

– Su savo asistentais bendrauju tikrai daug. Žinoma, turime pažinti vienas kitą, sudėti visus taškus, juk tai pirmasis mūsų susitikimas. Bet komunikacija esu patenkintas, vartininkų treneris Justas Gasiūnas tikrai puikiai atlieka savo darbą. Vartininkai taip pat patenkinti tuo, ką jie daro. Kalbamės visi, bet galutinis sprendimas priklausys man.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius