-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urugvajaus pamoka Rusijai: trys įvarčiai ir pirmoji vieta

Urugvajaus futbolininkai nutūpdė ant žemės pasaulio čempionato šeimininkus, kai pirmadienį Samaroje 3:0 (2:0) sutriuškino Rusiją ir užėmė pirmąją vietą A grupėje.
Luisas Suarezas
Luisas Suarezas / „Scanpix“ nuotr.

Luisas Suarezas netruko, kol atrakino rusų vartus A grupės lyderių akistatoje.

Urugvajaus rinktinės ir „Barcelona“ klubo puolėjas stipriu baudos smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į Igorio Akinfejevo vartus jau 10-ąją mačo minutę.

Antrą įvartį Urugvajus pelnė 23-ią minutę po Diego Laxalto tolimo smūgio, kurio metu Denisas Čeryševas palietė kamuolį ir pakeitė jo skriejimo kryptį. Būtent D.Čeryševui, kuris iki šiol čempionate Rusijai buvo pelnęs 3 įvarčius, buvo užskaitytas įvartis į savus vartus.

Rusų viltis pakovoti dėl pirmosios vietos visiškai sugriovė Igoris Smolnikovas, jau pirmojo kėlinio pabaigoje dėl šiurkščių pražangų baustas geltonomis kortelėmis ir išvarytas iš aikštės.

Trečiąjį įvartį mačo pabaijoje pelnė Edinsonas Cavani, laiku prišokęs per kampinį po to, kai I.Akinfejevas atrėmė Diego Godino galva smūgiuotą kamuolį.

Užtikrintą pergalę pirmadienį pasiekęs Urugvajus A grupėje surinko 9 taškus, nepraleidęs nė vieno įvarčio ir laimėjęs visas rungtynes – prieš tai 1:0 prieš Egiptą ir Saudo Arabiją.

Lygiųjų atveju Rusijos rinktinės būtų finišavusi pirma, bet Stanislavo Čerčesovo vadovaujama komanda atrodė nepavojinga, kai reikėjo žaisti prieš aukštesnio lygio komandą.

Kitose A grupės rungtynėse Saudo Arabija išplėšė pergalę 2:1 prieš Egiptą ir finišavo trečia, palikusi paskutine Afrikos komandą.

Kaip ir urugvajiečiai, rusai buvo užsitikrinę bilietą pasaulio čempionato aštuntfinalyje po sėkmingo starto prieš Saudo Arabiją (5:0) ir Egiptą (3:1).

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Tšk. sant. Tšk.
1 Urugvajus 3 3 0 0 5:0 9
2 Rusija 3 2 0 1 8:4 6
3 Saudo Arabija 3 1 0 2 2:7 3
4 Egiptas 3 0 0 3 2:6 0

Urugvajus ir antra grupėje likusi Rusija tęs kovą aštuntfinalyje, kur jų varžovai ateis iš B grupės – ten pirmadienio vakarą Ispanija (4 taškai) kovos su Maroku (0), o Portugalija (4) su Iranu (3).

Svarbiausius mačo Samaroje tarp Urugvajaus ir Rusijos įvykius fiksavo 15min portalas:

Antrasis kėlinys

90 min. Įvartis! Edinsonas Cavani įmušė trečiąjį Urugvajaus įvartį: 3:0. Po kampinio Diego Godinas iššoko labai aukštai, jo galva smūgiuotą kamuolį atmušė I.Akinfejevas, bet čia pat buvęs E.Cavani įmūrijo kamuolį į vartus.

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.

85 min. Pavojingą F.Smolovo reidą sustabdė patikimai vartuose sužaidęs F.Muslera.

73 min. Vartininkas F.Muslera suklydo išmušdamas kamuolį, o tai suteikė šansą greitam Rusijos išpuoliui. Tačiau A.Dziuba smūgiavo pro šalį.

66 min. „Rosija vpieriod“ (Rusija, pirmyn) girdisi Samaros stadiono tribūnose, kur susirinko beveik 42 tūkst. žiūrovų. Bet šeimininkai turi vienu žaidėju mažiau, kai I.Smolnikovas buvo išvarytas iš aikštės, ir nėra labai pavojingi Urugvajui.

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.

64 min. E.Cavani krito baudos aikštelėje, kai gavo kamuolį palankioje pozicijoje ir bandė užsiblokuoti prieš S.Ignaševičių. Teisėjas nekreipė dėmesio.

60 min. Šeimininkai žaidžia aktyviau, bet apčiuopiamos naudos tai nesuteikia.

50 min. Rusai šiose rungtynėse atliko tik vieną smūgį į vartus. Bus sunku šeimininkams, prisimenant, kad per pastarąsias šešerias rungtynes Urugvajus nepraleido nė vieno įvarčio.

Pirmasis kėlinys

45 min. L.Suarezas linksmai mojuodamas žengia ilsėtis. Per pirmąją rungtynių dalį Urugvajus buvo ženkliai pranašesnis už Rusijos komandą ir pelnytai pirmauja 2:0.

36 min. Rusai lieka dešimtyje. I.Smolnikovas už pražangą prieš D.Laxaltą nubaustas antra geltona kortele ir automatiškai – raudona. Logiška šiurkščiai žaidusio gynėjo pasirodymo atomazga. Rusijos komandos treneris Stanislavas Čerčesovas pergrupavo sudėtį, vietoj D.Čeryševo įleisdamas Mario Fernandezą.

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.

27 min. R.Bentancuras atsidūrė prieš I.Akinfejevą, bet rusų vartininkas šįsyk išgelbėjo šeimininkų komandą.

23 min. Įvartis! Urugvajus padvigubino persvarą (2:0), kai Diego Laxaltas įšovė iš toli. Urugvajietis iš „Genoa“ klubo sulaukė po kampinio atšokusio kamuolio, o tada galingai spyrė – kamuolys lietė D.Čeryševą, pakeitė kryptį ir įlėkė į vartų kampą. Rusijos vartininkas I.Akinfejevas šoko, bet sureaguoti į klastingą smūgį buvo labai sudėtinga. Šis įvartis oficialiai įskaitomas D.Čeryševui. Iki šiol tris įvarčius į varžovų vartus įmušęs „Villarreal“ saugas ketvirtą pridėjo į savus vartus.

17 min. A.Dziuba iš arti prašovė galva. Gera proga Rusijai po kampinio, bet kamuolys nuo žemės nulėkė virš vartų.

12 min. Tris įvarčius šiame čempionate jau pelnęs D.Čeryševas smūgiavo labai pavojingai, bet jo spyrį sugėrė Urugvajaus vartininkas F.Muslera.

8 min. Įvartis! L.Suarezas baudos smūgiu išvedė Urugvajaus rinktinę į priekį: 1:0.

Pamatus šiam įvarčiui paklojo R.Bentancuras, kurį J.Gazinskis nugriovė tiesiai prieš pat vartus, baudos aikštelės prieigose. O toliau viską idealiai padarė L.Suarezas. Barselonos klubo puolėjas pažeme stipriai smūgiavo šalia rusų žaidėjų sienelės ir kamuolys įlėkė į vartų kampą. Tai 53-ias L.Suarezo įvartis atstovaujant Urugvajaus rinktinei ir antrasis įvartis šiame pasaulio čempionate.

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.

1 min. Tai išskirtinis mačas Urugvajaus vartininkui F.Muslerai. 32 metų žaidėjas 100-ąjį kartą atstovauja nacionalinei komandai – tiek ar daug rungtynių iki šiol yra sužaidę šeši urugvajiečiai.

Rusijos komandos gynėjas S.Ignaševičius žaidžia 125-ąsias rungtynes rinktinėje. 38 metų veteranas iš Maskvos CSKA klubo

buvo baigęs karjerą nacionalinėje komandoje, bet prieš čempionatą atsiliepė į kvietimą sugrįžti. „Dabar daugiau galvoju apie Cavani ir Suarezą. Jie man rūpi labiau“, – rungtynių skaičiaus nesureikšmino S.Ignaševičius, kuriam teks gintis prieš Urugvajaus puolimo žvaigždes.

Starto sudėtys

Rusijos rinktinės sudėtis: Igoris Akinfejevas (Maskvos CSKA), Fiodoras Kudriašovas (Kazanės „Rubin“), Igoris Smolnikovas („Zenit“), Sergejus Ignaševičius (CSKA), Ilja Kutepovas (Maskvos „Spartak“), Jurijus Gazinskis („Krasnodar“), Romanas Zobninas, Aleksandras Samedovas (abu – „Spartak“), Denisas Čeryševas („Villarreal“, Ispanija), Artiomas Dziuba (Tulos „Arsenal“), Aleksejus Mirančiukas („Lokomotiv“).

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.

Urugvajaus futbolo rinktinė: Fernando Muslera (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), Diego Godinas (Madrido „Atletico“, Ispanija), Sebastianas Coatesas (Lisabonos „Sporting“, Portugalija), Martinas Caceresas (Romos „Lazio“, Italija), Nahitanas Nandezas (Buenos Airių „Boca Juniors“, Argentina), Lucas Torreira (Genujos „Sampdoria“, Italija), Matias Vecino (Milano „Inter“, Italija), Rodrigo Bentancuras (Turino „Juventus“, Italija), Diego Laxaltas („Genoa“, Italija), Edinsonas Cavani (PSG, Prancūzija), Luisas Suarezas („Barcelona“, Ispanija).

„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.
„Scanpix“ nuotr./Pasaulio čempionato A grupės mačas: Urugvajus – Rusija.

Pirmosios rungtynės: Urugvajus pirmosiose rungtynėse 1:0 įveikė Egiptą, o antrajame ture tokiu pačiu rezultatu palaužė Saudo Arabiją.

Rusija čempionato starte 5:0 sutriuškino Saudo Arabiją, o antrajame mače 3:1 nugalėjo Egiptą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius